-
Chinese kippensoep
Categorie: met Vlees
30 min
Ingredienten: - 2 kipfilets, in plakjes, - 100g Chinese vermicelli (engelenhaar), - 1 l kippenbouillon, - 2 koffielepels vissaus (nuoc mam), - 1 koffielepel zonnebloemolie, - 1 rood pepertje, in ringetjes, - 2 teentjes knoflook, gepel...
-
Rood Gekookt Varkensvlees
Categorie: Vlees
125 min
Ingredienten: 10 cc sesam olie, 3 eetlepels rijstolie, 2 eetlepels suiker, 600 gram varkensbuik met zwoerd, in blokjes van ± 3 cm, 1 sinaasappel, de zeste er van, 2 stokjes kaneel, 6 sjalotjes, gesnipperd, 6 teentjes knoflook, gesnipp...
-
Kip in Bonensaus
Categorie: Gevogelte, Wokken
20 min
Ingredienten: 300 g kipfilet, in reepjes, 1 Chinese kool, in reepjes, 2 el ongezouten pinda's, grof gehakt, 1 Spaanse rode peper, 1 ui, 1 pakje rijstvermicelli, 1 pakje MeiAsia Chinese zwarte bonen-knoflook woksaus, 3 el wokolie
-
Chinese fortune cookies (gelukskoekjes)
Categorie: Overig, Koud
35 min
Ingredienten: 125 gr bloem, snufje zout, 2 eetl maïsmeel (=maïzena), 6 eetl suiker, 7 eetl olie, 2 eiwitten, 3 eetl water
-
Stoofvlees op z'n Chinees van Jeroen Meus
Categorie: Vlees, Stoofschotels
120 min
Misschien dan wel niet echt Chinees maar lekker is het wel. Een klassieke
stoofpot met smaken en geuren uit het verre Oosten door de heerlijk
geurende Chin...
Ingredienten: 1 ½ kg runderstoofvlees (riblappen of sukadevlees), ½ liter runderbouillon/fond, 4 uien, 60 gram verse gember, 2 teentjes knoflook, 1 rode peper, 100 gram bruine basterdsuiker, 2 el bloem, 2 afgestreken el 5-spicepoeder,...
-
Roerbak met rundergehakt, paksoi en kastanje champignons
Categorie: Vlees, Wokken
35 min
Lekker oosters en snel gerecht, dat met een beetje fantasie en wat rest champignons en taugé ontstaan is.
Ingredienten: 200 gram rundergehakt, 1 paksoi schoon en in smalle reepjes gesneden het wit en groen apart, 100 gram kastanje champignons schoon in kwarten, 1 rode ui gesnipperd, 1 rode peper zonder zaad in ringetjes, 1 1/2 cm verse ge...
-
Salade van bamboescheuten en eieren (zie opm)
Categorie: Salades
30 min
Ingredienten: 1 blik bamboescheuten (ong. 250 gram), 2 hardgekookte eieren in stukjes gesneden, 1 teentje knoflook, 2 el sojasaus, 3 el azijn, 2 el olijfolie, 0,5 a 1 pepertje zonder zaadjes en kleingesneden, 0,5 a 1 augurkje in stukj...
-
Eenvoudige bami met Chinese knoflook
Categorie: Wokken
45 min
Ingredienten: 500 gram mie, 300 gram varkenspoulet, 25 gram gedroogde garnalen, 2 eetl (plantaardige )olie, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 5 stengels Chinese bieslook, 3oo gram prei, 1 mespunt zout (of 1 bouillonblokje)
-
Chinese kip uit de oven
Categorie: Vlees
180 min
Gebraden kip, maar met een heerlijk Chinees tintje.
Ingredienten: 1 flinke (maïs)kip, 1 theelepel sesamolie, 3-4 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel oestersaus, 2 theelepels citroensap, 1 eetlepel sherry, mespunt vijfkruidenpoeder, 1 teen knoflook, 1 eetlepel geraspte gemberwortel, versgema...
-
Gewokte Chinese kool met gehakt en taugé
Categorie: Vlees, Wokken
25 min
In de koelkast nog een halve Chinese Kool te gaan en een zakje taugé. Samen met 2 soorten gehakt en kerrie een heerlijk dagelijks en snel gerecht.
Ingredienten: 450 gram Chinese kool schoon in dunne reepjes, 75 gam taugé heet afgespoeld en uitgelekt, 1 middelgrote ui gesnipperd, 1 teen knoflook gesnipperd, 1 el sesamzaad licht geroosterd, 1/2 el kerrie, 1 el zonnebloemolie, rijs...
-
Pittige gehaktballetjes in een kerrie-tomatensaus
Categorie: Vlees, Warm, Vlees
20 min
Deze lekkere gehaktballetjes waren een onderdeel van een Oosters etentje. Ze vielen heel erg in de smaak en waren zo op. Ook lekker als borrelhapje of als...
Ingredienten: 500 gram rundergehakt - , 3 eetlepels paneermeel - -, zout, peper -, 1 ei - , 1 ui, 1 Spaanse peper - , 1 kleine groene paprika - , 1 blikje tomatenblokjes of gepelde tomaten, 1 eetlepel olie - , 2 afgestreken eetlepel...
-
Licht Pittig stoofvlees in pindasaus.
Categorie: Vlees
240 min
Ooit maakte ik de pittige satéstoof van Janneke Philippi. Dit gerecht is nét weer even iets anders en erg lekker.
Ik serveerde deze stoof met...
Ingredienten: 800 gram riblappen in hapklare brokken, 1 flinke ui grof gesneden, 2 teen knoflook gesnipperd, 1 stengel sereh gekneusd, 1 rode peper zonder zaad in reepjes, 1 el sambal badjak, 3 el pindakaas zonder stukjes, 1 blokje ru...
-
Chinese knoflooksaus
Categorie: Warm
20 min
Ingredienten: 2 el pinda/arachide olie, 2 el uitgeperste knoflook, 3 el oestersaus, wat geraspte gember, 1 dl kippebouillon
-
Roerbakschotel Chinese kool met gemengde paddestoe
Categorie: Wokken, Wokken
15 min
Ingredienten: 12 bladeren Chinese kool - in fijne reepjes gesneden, 3 lente of bosuitjes - in ringetjes gesneden, 200 gram gemengde paddestoelen (of champignons in schijfjes), 1 rode paprika - in blokjes gesneden, 1 kipfilet - in dunn...
-
Bouillonfondue aziatisch
Categorie: Wokken
40 min
Ingredienten: Bouillon:, 1 ½ liter water, 3 Groentenbouillonblokjes, 1 Ui, Knoflook, Om mee te Fonduen:, Verschillende soorten vlees zoals: kip, biefstuk, gehaktballetjes etc…., Reken op 200-250 gr vlees per persoon., Verschillende so...
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Stoofpot alles in 1 pan
Recept: Stoofpot alles in 1 pan
Recept: Pittig Patatje Stoofvlees.
Recept: Lasagne met spinazie en bananen
Recept: Sperziebonen op Javaanse wijze
Recept: Gehaktballetjes in zoetzure saus
Recept: Aziatische Pompoensoep
Recept: Aziatische Pompoensoep
Recept: Zuurkool ovenschotel met rundergehakt
Recept: Carameltaart
Recept: Gegrilde springbok steak met zijn garnituren
Recept: Spaghetti à la Sonja Bakker
Gebruiker: Petra Wiggers
Gebruiker: Petra Wiggers