Recept
« Terug naar recepten
Koolrabi-aardappelgratin met spekjes en tomaatjes
PT45M
Koolrabi-aardappelgratin met spekjes en tomaatjes
Koolrabi als bijgerecht hoeft natuurlijk niet saai te zijn. Met deze gratin
waarin je ook aardappels zitten heb je meteen 2 vliegen in 1 klap. Kleine
moeite, groot resultaat.
De spekjes en tomaatje geven het gerecht net dat beetje extra's dat het
nodig heeft.
Wees voorzichtig met het toevoegen van zout want de spekjes geven
al behoorlijk wat zout.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koolrabi-aardappelgratin met spekjes en tomaatjes te bereiden
- Schil de aardappels en de koolrabi, snijd ze in plakjes, kook ze ongeveer 10 minuutjes en laat ze goed uitlekken in een vergiet.
- Verwarm de oven voor op 180 graden C. Verdeel de plakken aardappel en koolrabi in een ovenschaal (door elkaar).
- Bak de spekjes en voeg de gesnipperde ui toe. Laat de ui nog even meefruiten. Schep dit mengsel over de aardappels/koolrabi in de ovenschaal en verdeel de tomaatjes ertussendoor.
- Rasp de kaas en meng er de room doorheen, voeg peper en paprikapoeder toe en schep alles goed door elkaar. Verdeel het mengsel over de rest in de ovenschaal.
- Bak de gratin in een half uurtje gaar.
