Recept
« Terug naar recepten
Kerstrisotto met rode wijn, cranberry's en kastanjes
PT30M
Kerstrisotto met rode wijn, cranberry's en kastanjes
Elk jaar met Kerstmis haal ik standaard verse cranberry's in huis, echter
deze keer bleven ze ongebruikt achter in de koelkast. Ik kon ze natuurlijk in
de vriezer gooien maar ergens had ik een recept van risotto gezien waar
verse cranberry's in gebruikt werden. Toen ik ernaar ging zoeken kon ik
alleen nog recepten met gedroogde cranberry's vinden. En dus heb ik er
maar mijn eigen recept van gemaakt, ik heb immers al zo vaak risotto
gemaakt dat ik het ondertussen wel kan dromen. De ingrediënten zijn nu
weer heel anders en ik moet toegeven dat het een gewaagde combinatie is
van zoet, bitter en hartig, maar wie niet waagt komt er nooit achter hoe
lekker deze combi is. De verse cranberry's kun je eventueel vervangen door de gedroogde
variant en de kastanjes kunnen ingeruild worden voor paddenstoelen en/of
(pecan)noten.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Hoofdgerechten - Rijst
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kerstrisotto met rode wijn, cranberry's en kastanjes te bereiden
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan en fruit hierin de gesnipperde sjalotten.
- Doe de rijst erbij en schep die goed om zodat alle rijstkorrels een glanzend laagje krijgen.
- Voeg dan eerst de wijn en daarna de cranberry's toe, blijf steeds goed doorroeren.
- Giet beetje bij beetje de bouillon erbij en roer steeds goed door.
- Snij de kastanjes in vieren en voeg ze toe aan de risotto.
- Doe eerst de geraspte kaas en daarna de fijngesneden lente ui erbij en hou van beiden een beetje achter voor de garnering.
- Schep de risotto in een schaal er strooi de lente ui en de kaas