Recept
« Terug naar recepten
Zuurkool met spekjes en appel
PT10M
Zuurkool met spekjes en appel
Deze keer eens een keertje geen stamppot of ovenschotel met puree want
ik had nog aardappeltjes uit de oven (die op moesten).
Je kunt natuurlijk altijd aardappelpuree erdoor doen (stamppot) of
eroverheen in een ovenschotel. De belangrijkste ingrediënten blijven de
zuurkool, spekjes en appel. En hoe simpel het ook lijkt, het is echt erg
lekker.
Lekker bij allerlei soorten wild, maar ook een gewone speklap, saucijs of
rookworst smaakt hier uitstekend bij. Als je de zuurkool te zuur vindt kun je de zuurkool voor gebruik even
afspoelt. Je kunt ook een paar lepels zure room erdoorheen doen dat
scheelt ook.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zuurkool met spekjes en appel te bereiden
- Bak de spekreepjes krokant en voeg de in stukjes gesneden appel toe (schillen hoeft niet, alleen klokhuis verwijderen).
- Bak de appelstukjes enkele minuten mee en voeg dan de zuurkool toe.
- Schep alles goed door elkaar en verwarm de zuurkool goed door. De zuurkool hoeft niet meer gegaard te worden.