KookJij

Slavink met aardappelen, bloemkool en kaassaus

Een van Nederlands favorieten: een slavink! Na het bakken serveren we de rolletjes met aardappelen en bloemkool met een smeuïg sausje.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie: 630 kCal energie
26 Gram eiwit
34 Gram vet
51 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: AH
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Slavink met aardappelen, bloemkool en kaassaus te bereiden

  1. Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook in 20 minuten gaar.
  2. Giet af en laat droogstomen in de pan.
  3. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de slavinken in 15 minuten gaar.
  4. Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes. 
  5. Kook in 8-10 minuten gaar.
  6. Maak de kaassaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Verdeel de aardappelen, slavinken en bloemkool over borden.
  8. Verdeel de kaassaus over de bloemkool.
  9. combinatietip
  10. Lekker met mosterd, fijngesneden bieslook of peterselie.
  11. variatietip
  12. Rooster voor de afwisseling de bloemkool 15-20 minuten in de oven op 200 °C.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst