Recept
« Terug naar recepten
Slavink met aardappelen, bloemkool en kaassaus
PT30M
Slavink met aardappelen, bloemkool en kaassaus
Een van Nederlands favorieten: een slavink! Na het bakken serveren we de rolletjes met aardappelen en bloemkool met een smeuïg sausje.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Low Budget
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
630 kCal energie
26 Gram eiwit
34 Gram vet
51 Gram koolhydraten
26 Gram eiwit
34 Gram vet
51 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
AH
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Slavink met aardappelen, bloemkool en kaassaus te bereiden
- Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook in 20 minuten gaar.
- Giet af en laat droogstomen in de pan.
- Verhit ondertussen de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de slavinken in 15 minuten gaar.
- Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes.
- Kook in 8-10 minuten gaar.
- Maak de kaassaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verdeel de aardappelen, slavinken en bloemkool over borden.
- Verdeel de kaassaus over de bloemkool.
- combinatietip
- Lekker met mosterd, fijngesneden bieslook of peterselie.
- variatietip
- Rooster voor de afwisseling de bloemkool 15-20 minuten in de oven op 200 °C.