KookJij

Recept voor Chinese fortune cookies (gelukskoekjes)

Een heerlijk chinese fortune cookies (gelukskoekjes) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
  2. > Snacks - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150°C. Zeef de bloem en meng dit met het zout, Maismeel en suiker. Voeg de olie toe. Splits de eieren en meng de eiwitten erdoor. Mix als laatste het water erdoor en roer het nog eens goed door elkaar. Bedek de bakplaat met bakpapier of aluminiumfolie. Een afgestreken eetl deeg is genoeg voor 6 koekjes. Gebruik de bolle kant van de lepel om het deeg plat te drukken in mooie rondjes van 10 cm doorsnede. Bak de koekjes ± 20 min. en volg dan de volgende stappen: Leg een schone theedoek op het aanrecht en haal koekje voor koekje uit de oven (dit gaat makkelijk met een platte spatel). Leg het koekje op de theedoek en vouw het koekje dubbel. (Tip: in de echte fortune koekjes zit altijd een wens op een papiertje geschreven verstopt. Wil jij er ook een leuke wens opzetten, stop het papiertje voor het dichtvouwen er tussen). Pak dan de twee uiteinden vast en vouw het in elkaar. Laat de koekjes uitharden en afkoelen. Als het koekje uit elkaar valt leg het dan nog even in de oven. Als de koekjes goed zijn afgekoeld bewaar ze dan luchtdicht.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

wim

wim zegt:
Volgens mij 15 koekjes.
Mirthe

Mirthe zegt:
Voor hoeveel koekjes is dit recept?
Renske

Renske zegt:
Hallo Marijke,
Heb je ooit één grote cookie gemaakt? Zou je dan de verhoudingen aanpassen? Hoop van je te horen.
Groet,
Renske
kiara

kiara zegt:
Weten jullie misschien ook of er een recept bestaat voor gelukskoekjes zonder melk, ei, pinda(en noten)en suiker?
Suiker mag wel, maar liever niet. Ik ben namelijk allergisch, suiker mag ik wel, maar niet te veel.
lala

lala zegt:
Lekkere koekjes :)
frea

frea zegt:
Ik heb al n paar keer geprobeerd de koekjes te maken, maar ze worden niet krokant. De smaak is goed, maar je moet ze openscheuren, ze breken niet. Wat kan ik daaraan doen?
wim

wim zegt:
Koekjes zijn gelukt, alleen 2 uur later zijn ze al zacht aan het worden.
En ik heb ze de volgende dag pas nodig.
Ben nu aan het uitproberen dus er mag nog wel wat mis gaan. Moet ik het recept aanpassen? Wie heeft de oplossing?
irethr

irethr zegt:
Hoi, ziet er uit alsof het goed te doen is. Hoeveel koekjes maak je met dit recept?
nikkie

nikkie zegt:
Is het moeilijk om te maken?
Tim

Tim zegt:
Zojuist bezig geweest met dit recept, maar alle koekjes breken als ik ze vouw. Heb geprobeerd ze dikker en dunner te maken of korter in de oven te doen, maar ze breken nog steeds. Ik heb me aan het recept gehouden en verder een beetje kaneel toegevoegd.. Heeft iemand een oplossing?
Janneke

Janneke zegt:
Suze, misschien is het eiwit wel weg te laten of te vervangen door een beetje bakpoeder. Je zou ook de helft van de bloem kunnen vervangen door zelfrijzendbakmeel misschien? Dat geeft ook allemaal luchtigheid. De melk is heel makkelijk te vervangen door soja melk of rijstemelk, soja melk heeft een veel specifiekere smaak dan rijste melk. Succes!
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Anoniem, ze zijn zoet van smaak. Veel succes ermee op school. Groetjes :);):p
Anoniem

Anoniem zegt:
Ik ga het maken voor school, maar mijn vraag is: zijn dit zoete koekjes of zijn ze smaakloos?
m. vd. Hart

m. vd. Hart zegt:
Ik zou graag willen weten wat voor olie ik moet gebruiken en ik neem aan dat het hele fijne maismeel moet zijn?
Ik hoor graag van u, dit weekend zouden we de koekjes gaan bakken.

Ik zou gewoon maïzena gebruiken en/of zonnebloem- arachide-olie.
Redactie KookJij
suze

suze zegt:
Lijkt me leuker:p
Ik ga ze voor mijn klas maken maar één jongen heeft allergie voor melk en eiwitten!!
Wat moet ik nu dan aan hun geven?? Misschien kroepkoek??:?