KookJij
Lees meer Lees minder

Speciale gelegenheden recepten

Iets te vieren? Voor diverse gelegenheden vind je hier de lekkerste recepten. Zowel voor de kerst, pasen, Halloween, maar ook voor de verjaardag van een dierbare kun je in deze categorie volop inspiratie opdoen.

Reset filter

Geavanceerd filter

Filters worden geladen

Speciale gelegenheden recepten

  1. Gevulde eieren op 10 verschillende variaties
    Gevulde eieren op 10 verschillende variaties
    Gevulden eieren zijn bijna niet weg te denken tijdens een feestje of lekker hapje bij de borrel. Hierbij diverse variaties voor heerlijk gevulde eieren. Ingredienten: 4 eieren, 2 eetlepels mayonaise, peper en zout
  2. Oliebollen
    Oliebollen
    Zelfgebakken oliebollen met appel en rozijnen mogen met de jaarwisseling natuurlijk niet ontbreken. Een ideaal recept voor oud en nieuw of op oudejaarsavon... Ingredienten: tarwebloem, water, zout, suiker, verse gist (te koop bij de warme bakker), of 4 zakjes gedroogde gist van 7 gram, staat gelijk aan de genoemde hoeveelheid verse gist., kaneel, enkele druppeltjes citroensap, rozijnen, ver...
  3. Ribeye met kersensaus
    Ribeye met kersensaus
    Een heerlijk mals stukje vlees badend in kersensaus! Ingredienten: 4 ribeyes, 100 cc rode wijn, 2 eetlepels azijn, 1 tl knoflookpuree, oregano (uit zakje verse Italiaanse kruidenmix à 20 gr.), 100 cc olijfolie, 1 el bloem, 100 cc kippenbouillon, 4 el droge rode wijn, 2 el rode port (ru...

  1. Bruchetta met tomaat, basilicum en mozzarella
    Bruchetta met tomaat, basilicum en mozzarella
    Ingredienten: 1 stokbrood, 2 eetlepels olijfolie, zout en versgemalen peper, 1 fijngesneden teentje knoflook, 4 grote tomaten, 2 eetlepels fijngesneden verse of diepvries basilicum, 2 bolletjes mozzarella
  2. Aardappel gevuld met bacon
    Aardappel gevuld met bacon
    Ingredienten: 4 middelgrote vastkokende aardappelen met schil, olijfolie, zeezout, 4 plakken gerookte doorregen bacon, 8 verse salieblaadjes, 4 ansjovisfilets in olie, uitgelekt, 1 teentje knoflook, gepeld en in de lengte in plakjes g...
  3. Pompoensoep (de lekkerste)
    Pompoensoep (de lekkerste)
    Ingredienten: 1 pompoen, 1 ½ à 2 uien, 2 tl rozemarijn, 1 l tuinkruidenbouillon, 1 bakje crème fraîche
  4. Luxe appelflappen
    Luxe appelflappen
    Ingredienten: 8 plakjes bladerdeeg, 500 g appels, sap van ½ citroen, 1 zakje vanillesuiker, 3 eetlepels rozijnen, desgewenst geheel of gedeeltelijk te vervangen door in stukjes gesneden gedroogde abrikozen, 2 eetlepels geschaafde aman...
  5. Kniepertjes- Knijpertjes
    Kniepertjes- Knijpertjes
    Ingredienten: 150 gram boter, 250 gram suiker, 1/2 liter lauw water, 500 gram bloem, 1 mespunt kaneel, 2 eieren
  6. Koninklijke taart
    Koninklijke taart
    Ingredienten: 300 gram lange vingers, 200 gram pure chocolade, 2 deciliter koffie, 4 eieren, 125 gram boter, 125 gram poedersuiker, 5 gram suiker
  7. Lamskoteletjes uit de oven
    Lamskoteletjes uit de oven
    Ingredienten: 8 lamskoteletjes, 2 in dikke plakken gesneden romatomaten, 3 takjes rozemarijn, 1 fijngehakt teentje knoflook, 4 el. olijfolie, peper, zout
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Surinaamse Bami met Kip
    Surinaamse Bami met Kip Categorie Gevogelte
    Een lekkere en smeuige bami-hap voor de liefhebbers. Het is verstandig om je enigszins te houden aan de hoeveelheden in dit recept om niet voor smaak-verra... Ingredienten: 400 gram spaghetti, 350 gram kippendijen zonder bot in kleine blokjes, 50 ml + 1 x 5cc ketjap manis, 100 ml + 1 x 5 cc ketjap asin (zout), een paar takjes bladselderij, 1 x 5 cc 5-kruidenpoeder + 5cc vers gemalen zwart
  2. Garnalenflensjes
    Garnalenflensjes Categorie Warm, Koud, Warm, Koud
    Een typisch In(dones)isch gerechtje om zo te snoepen of om bij de borrel te nuttigen Ingredienten: 300 gram garnalen klein hakken, 2 teentjes knoflook snipperen, 6 sjalotjes snipperen, 1 prei snipperen, 1 eetlepel platte peterselie snipperen, 200 cc kokosmelk, 75 gram maizena, 2 x 5 cc ketoembar, 1 x 5 cc djahé, 1 fli
  3. Roti masala met lamsvlees
    Roti masala met lamsvlees Categorie Vlees
    Lekker Surinaams gerecht Ingredienten: lamsbout ( zonder bot), archide of olijfolie , ui grof gesnipperd, vleestomaat, knoflook fijngehakt, kerrie masala, groenteboullon, gele peper fijngehakt met zaad, aardappels in blokjes gesneden en geschild, hardgekookte
  4. Vers gemaakte hollandse tomatengroente soep
    Vers gemaakte hollandse tomatengroente soep Categorie met Vlees, met Groente
    Dit is lekkerder dan de soep uit blik Ingredienten: tomaten, selderij, knoflook, prei, winterpeen, tym, bouillonblokjes, peterselie, ui, tomatenpuree
  5. Zeer pittige pindasaus
    Zeer pittige pindasaus Categorie Sauzen
    Lekker bij nasi, bami of over de saté Ingredienten: gele madame jeanette met zaad, rode spaanse peper met zaad , groene spaanse peper met zaad, knoflook fijngesnipperd, ui fijngesnipperd, olie, komijnpoeder, gemberpoeder, pindakaas, ketjap manis, warme (kokos) melk
  6. Kippenlever à la Hindu
    Kippenlever à la Hindu Categorie Vlees, Beleg, Warm, Warm, Warm
    Een eenvoudig recept uit de Hindoestaanse keuken. Ingredienten: 500 gram schoongemaakte kippenlevertjes, 2 teentjes knoflook snipperen, 3 sjalotjes snipperen, 1 flinke theelepel van 5 cc masala (of ietsje meer), 2 lomboks ontzaden en snipperen, zeezout en vers gemalen peper naar sma