KookJij
Lees meer Lees minder

Speciale gelegenheden recepten

Iets te vieren? Voor diverse gelegenheden vind je hier de lekkerste recepten. Zowel voor de kerst, pasen, Halloween, maar ook voor de verjaardag van een dierbare kun je in deze categorie volop inspiratie opdoen.

Reset filter

Geavanceerd filter

Filters worden geladen

Speciale gelegenheden recepten

    1. Gevulden eieren zijn bijna niet weg te denken tijdens een feestje of lekker hapje bij de borrel. Hierbij diverse variaties voor heerlijk gevulde eieren. Ingredienten: 4 eieren, 2 eetlepels mayonaise, peper en zout
    2. Zelfgebakken oliebollen met appel en rozijnen mogen met de jaarwisseling natuurlijk niet ontbreken. Een ideaal recept voor oud en nieuw of op oudejaarsavon... Ingredienten: tarwebloem, water, zout, suiker, verse gist (te koop bij de warme bakker), of 4 zakjes gedroogde gist van 7 gram, staat gelijk aan de genoemde hoeveelheid verse gist., kaneel, enkele druppeltjes citroensap, rozijnen, ver...
    3. Een lekker warm borrelhapje, de cadeaustrikjes geven een extra feestelijke twist! Ingredienten: Saucijzen of verse worst, Roomboter bladerdeeg, Peterselie (fijngehakt), Ei

    4. Dit is een typisch Sinterklaas recept, erg lekker om zelf op te eten maar ook om uit te delen! Ingredienten: 12 lepels suiker, 4 eetlepels water, melk of room, smaakmaker: vanille-, citroen-, cacao-, of frambozenessence, eventueel cacao of oploskoffie
    5. Lekkere en gezonde hartige snack, leuk voor kinderen en volwassenen. Ingredienten: Trostomaten, Eieren, Stokbrood, Mayonaise, Ketchup, Kappertjes
    6. Ingredienten: 4 hazenbouten, 4 el wildkruiden, 4 el bloem, 75 gr boter, 3 uien, in halve ringen, 2 teentjes knoflook, in plakjes, 4 dl wildfond, 1 dl rode wijn, 1 dl rode port, 2 laurierblaadjes, 2 takjes tijm, 4 kruidnagels, 4 jenev...
    7. Een heerlijk hapje (koekje) voor oud en nieuw. Je kent ze wel van de Vegters Rolletjes. Ingredienten: 150 gram boter, 250 gram suiker, 1/2 liter lauw water, 500 gram bloem, 1 mespunt kaneel, 2 eieren
    8. Ingredienten: 300 gram poedersuiker, 4 eetlepels bloem, 100 gram boter, 4 druppels amandelextract, verschillende kleuren bakkleurstof

    9. Ingredienten: 4 middelgrote vastkokende aardappelen met schil, olijfolie, zeezout, 4 plakken gerookte doorregen bacon, 8 verse salieblaadjes, 4 ansjovisfilets in olie, uitgelekt, 1 teentje knoflook, gepeld en in de lengte in plakjes g...
    10. Ingredienten: 1 appel, 1 eetl. citroensap, 4 eendenborstfilets, op kamertemperatuur, 50 gr. koude boter in kleine blokjes, 2 (pers)sinaasappels, geperst, 1 eetl vloeibare honing, 1 theel. tijm
    11. Ingredienten: 1 pompoen, 1 ½ à 2 uien, 2 tl rozemarijn, 1 l tuinkruidenbouillon, 1 bakje crème fraîche
    12. Ingredienten: 250 gr zuurkool, 1/2 witte kool, 1 winterpeen, 500 gr varkensvlees, 200 gr zuurkoolspek, 1/2 blik tomatenpuree (klein), 4 blaadjes Laurier, 1/2 tl Karwijzaad/kummel, Citroenpeper, Paprikapoeder, Marjolein, snufje zout
    13. Snelle, lekkere en vrolijke spoom, maakt een feestelijke gelegenheid nog feestelijker. Ingredienten: Mango sorbetijs, Mango, Champagne of prosecco

    14. Ingredienten: 4 scampi's, 2 snoep tomaatjes, stukje komkommer, een beetje sojascheuten, peper, zout, een beetje coctailsaus, dille, paprikapoeder, 1 hard gekookt kwarteleitje, dille, erwtasperge
    15. Het perfecte recept voor borstplaat. Ingredienten: 500 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, 10 g roomboter, 150 ml slagroom
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Schweinegebrat uit de Sousvide
    Schweinegebrat uit de Sousvide Categorie Vlees
    Een heerlijk mals stuk vlees gegaard in de Sous Vide. De bereidingstijd is circa 1260 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  2. Zuurkool Loempia
    Zuurkool Loempia Categorie Warm
    lekkere snack voor tijdens de winterdagen. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 3 personen.
  3. Sambal setan maken met madame jeanette pepers
    Sambal setan maken met madame jeanette pepers Categorie Sauzen
    deze gele sambal is lekker bij roti. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  4. PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS)
    PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS) Categorie Sauzen, Overig
    lekker bij een broodje shoarma of een ander vleesgerecht. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  5. Babi pangang van krokant spek
    Babi pangang van krokant spek Categorie Vlees
    Babi pangang van krokant spek. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  6. Sticky buikspek
    Sticky buikspek Categorie Vlees
    Sticky buikspek. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  7. Lemper met gehaktvulling
    Lemper met gehaktvulling Categorie Warm
    Een heerlijke snack op op voorraad in de diepvries te hebben. De bereidingstijd is circa 120 minuten en het is voor ongeveer 20 personen.
  8. kruidige aspergebouillon met balletjes
    kruidige aspergebouillon met balletjes Categorie met Groente
    Meestal maak ik een gebonden aspergeroomsoep maar gelet op de calorieën heb ik dit recept bedacht en is ook heerlijk. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
  9. aspergebroodjes
    aspergebroodjes Categorie Warm
    Een lekkere snack óf lunchgerechtje. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 6 personen.
  10. Pannenkoekjes met pekingeend
    Pannenkoekjes met pekingeend Categorie Vlees
    Pekingeend pannenkoekjes Pannenkoekjes met Pekingeend blijven mijn absolute favoriet bij de Chinees. In goede restaurants krijg je vooral het vel geserveer.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.