KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Chinese kippensoep

Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

1. Doe de vermicelli in een pannetje. Schenk er kokendheet water bij tot ze net onder staan. Dek af en laat 5 minuten onaangeroerd staan. Giet ze af.
2. Roerbak het pepertje, de knoflook, het citroengras en de gember een paar minuten in de zonnebloemolie. Schenk er dan de bouillon bij en breng aan de kook.
3. Voeg er de plakjes kip aan toe. Dek af en laat 5 minuten sudderen, of tot de kip goed gaar is.
4. Breng op smaak met de sojasaus, de vissaus en eventueel nog wat peper en zout.
5. Voeg er de vermicelli aan toe en laat de soep goed doorwarmen. Werk ze af met wat gehakte munt en een plukje koriander. Serveer goed heet.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

simon

zegt:
lekker