Recept
« Terug naar recepten
Romige gebonden wildsoep met paddenstoelen
PT120M
Romige gebonden wildsoep met paddenstoelen
Een heerlijke wildsoep en vol van smaak maar let op, deze gebonden soep
is wel veel machtiger dan een helder wildbouillonnetje.
Wij smulden ervan tijdens ons kerstdiner 2022.
Ik heb een dubbele hoeveelheid gemaakt zodat de kinderen nog een
emmertje soep mee naar huis konden nemen.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vlees
- > Soepen - met Groente
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Chefkoch.de/ aangepast en in eigen keuken bereid en gefotografeerd
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige gebonden wildsoep met paddenstoelen te bereiden
- Maak de groenten schoon en hak ze fijn, snijd het vlees in blokjes.
- Bak de spekblokjes voeg dan eerst het vlees toe en bak het rondom bruin, doe dan de groenten erbij en smoor deze enkele minuten mee.
- Voeg laurierblad, kruidnagel en peperkorrels toe en giet de hete bouillon erbij.
- Breng de soep aan de kook, laat 90 minuten op laag vuur pruttelen en verwijder dan de kruiden.
- Bind de soep desgewenst lichtjes met sausbindmiddel of gemengde bloem en voeg de room toe, breng kort aan de kook. Breng indien nodig nog op smaak met zout en peper.
- Voeg de vooraf gebakken paddenstoelen toe en laat heet worden.
- Serveer bestrooid met peterselie.