Recept
« Terug naar recepten
Risotto met oesterzwammen en zalm
PT30M
Risotto met oesterzwammen en zalm
Weer eens oesterzwammen gehaald bij de kwekerij bij ons in het dorp.
Ik gebruik wel vaker paddenstoelen in een risotto maar had volgens mij nog
niet eerder oesterzwammen gebruikt, nu dus ook maar eens uitgeprobeerd.
En met een fantastisch resultaat.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Risotto met oesterzwammen en zalm te bereiden
- Scheur de oesterzwammen in reepjes, verwarm wat olie in een pan en bak hierin de oesterzwammen 10 minuutjes en zet ze opzij.
- Verwarm een scheutje olie in een andere pan en fruit hierin eerst enkele minuten de sjalot en voeg dan de prei toe en fruit die ook weer enkele minuten mee.
- Voeg de rijst toe en schep alles door elkaar zodat de rijst een glanzend laagje krijgt.
- Giet eerst de wijn en daarna lepel voor lepel de bouillon erbij. Roer tussendoor alles goed door zodat de rijst het vocht op kan nemen.
- Voeg daarna de gebakken oesterzwammen toe en maak het geheel op smaak met peper.
- Doe een klont(je) boter en de geraspte Parmezaanse kaas erbij en schep alles goed door elkaar.
- Voeg als laatste de stukjes zalm en de lente ui toe. Hou van allebei een beetje achter voor de garnering.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Soms laat ik de boter weleens weg, ik gebruik dan wel iets meer kaas.
