Recept
« Terug naar recepten
Elzasser gehaktschotel
PT60M
Elzasser gehaktschotel
Lekkere winterse ovenschotel met zuurkool uit de Elzas.
Voor 4 personen maar ook goed voor 2 personen en de volgende dag
opwarmen in de oven.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kuche guten appetit/beetje aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Elzasser gehaktschotel te bereiden
- Giet de zuurkool af in een vergiet. Was, afhankelijk van je smaak, vooraf zodat het niet zo zuur is. Ik doe dat niet.
- Schil de uien en snij in blokjes. Snijd het spek in blokjes (of gebruik voorgesneden blokjes).
- Doe de spekblokjes in een pan, voeg dan de uienblokjes en het gehakt toe. Breng indien nodig op smaak met een beetje zout en peper, bak het gehakt tot het rul is, schep goed door elkaar. Blus af met de rode wijn, voeg tomatenpuree toe en een flinke snuf tijm en oregano (een mengsel van Italiaanse kruiden is ook lekker). Roer alles goed door elkaar en laat het mengsel kort door sudderen.
- Bereid aardappelpuree voor.
- Vet een ovenschaal in met de boter. Giet er 1 laag van het gehaktmengsel op, verdeel de uitgelekte zuurkool erover. Voeg de rest van het gehakt toe in een tweede laag. Verdeel tot slot de aardappelpuree eroverheen. Bestrooi met de geraspte kaas (hoeveelheid naar smaak).
- Gratineer in de oven op 200°C gedurende 35 - 45 minuten.