KookJij
Lees meer Lees minder

Bijgerechten recepten

Heerlijke bijgerechten die je hoofdmaaltijd compleet maken. Denk eens aan een salade, groenteschotel of bijvoorbeel een lekker aardappelgerecht. Zin in iets zoets? Ook een rabarber- of appelmoes zijn hier te vinden.

Reset filter

Geavanceerd filter

Hoofdcategorie
Filters worden geladen

Bijgerechten recepten

    1. Heerlijk zoete worteltjes met een lekkere bite. Ingredienten: 1 pond kleine worteltjes, 2 a 3 el vloeibare honing, 1 a 2 el olijfolie, 2 el Dijon mosterd, 1 el verse peterselie fijngehakt, zout en peper
    2. Een heerlijk koud pastasalade recept voor bij de barbeque. Uiteraard kan je hem natuurlijk ook gewoon als lunch eten! Ingredienten: Tomaten, Komkommer, Creme fraiche, Paprika, Rode ui, Pasta, Scheut olijfolie, Verse basilicum, Tijm, Oregano, Eventueel zout, peper, chilipoeder
    3. Ingredienten: ong 800 gram snijbonen (heel), 1 ui in kleine stukjes, 2 el boter/ margarine, 1 tomaat in kleine stukjes, (een snufje ve-tsin), 1 bouillonblokje (runder/groente), nootmuskaat naar smaak, 1 el suiker, zout, 2 a 3 el water

    4. Ingredienten: 4 middelgrote vastkokende aardappelen met schil, olijfolie, zeezout, 4 plakken gerookte doorregen bacon, 8 verse salieblaadjes, 4 ansjovisfilets in olie, uitgelekt, 1 teentje knoflook, gepeld en in de lengte in plakjes g...
    5. Pisang goreng (gebakken banaan) Ingredienten: 4 rijpe bakbananen, 1 ei, 225 gr bloem, 1 tl bakpoeder, 1 dl melk, 3 el water, 1 pakje vanillesuiker, 3 el suiker, zout, olie
    6. Ingredienten: 500 g kipfilet, in stukken, 1 duimgroot stukje gember, geraspt, 2 rode uien, fijngehakt, 2 el zonnebloemolie, 2 tl komijnzaad, 2 tl kurkuma, 2 tl gedroogde chilivlokken, 1 el garam masala, 1 el tomatenpuree, 1 el bruin...
    7. Ingredienten: 2 kilogram kweeperen, 200 - 500 gram suiker per liter kweeperen-vocht, 1/2 kilogram geleisuiker (= pectine) per 1000 cc gesuikerd kweeperen-vocht, sap van 1/2 citroen
    8. Ingredienten: 4 a 5 stronkjes witlof, ketjap, beetje bakolie of bakboter, koekenpan, snijplank, scherp mesje, vergiet

    9. Ingredienten: 500 g spruiten, zeezout of gewoon zout
    10. Ingredienten: 4 el olijfolie extra vierge, 1 el wittewijnazijn, 1 tl mosterd, 150 g oude kaas, in blokjes van 1/2 cm, 1 zak rucola (75 g), 1/2 bak pitloze witte druiven (a 500 g), gehalveerd, 2 el gehakte walnoten (bakje 60 g), (maten...
    11. Ingredienten: 60 gram zelfrijzend bakmeel, 100 ml. ongekleurde drank met prik (sprite, spa enz.), Faja Lobi Pinda-Sate saus, olie, snufje zout, 1 theelepel suiker, 1 rijpe bakbanaan
    12. Ingredienten: 1 varkenshammetje, enkele beenderen van vleesribbetjes of andere afsnijdsels van het varken met been., 1 preistengel, 1 dikke wortel, 1 selderstengel, 2 takjes tijm, 1 blad laurier, 1 klein stengeltje rozemarijn, 1 ui in...
    13. Ingredienten: -1 Grote bloemkool ofwel 450 gram Bloemkool in roosjes uit de diepvries, -2 Eieren, -Kruidenpaneermeel, -Olie om in te bakken, -Parmezaanse kaas, geraspt (de gedroogde versie)

    14. Op de Antillen worden deze pannenkoekjes bij gebakken vlees of vis als bijgerecht gegeten soms i.p.v. rijst of aardappels, met saus erover. Men eet ze ook... Ingredienten: 500 gram pompoen, 2 eieren, (een handvol rozijnen), 1 dl melk, 150 gram zelfrijzend bakmeel, plantaardige olie, eventueel zout en peper
    15. Ingredienten: - 400 gr. kalfsgehakt, - 1 eitje vers van de pers, - chapelure, - zeezout, - rozemarijn, - venkelzaad, - 1 koffielepel grove mosterd, - 4 aardappelen, - 2 wortelen, - 2 sjalotjes, - 150 gr. champignons, - een scheut witt...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Snijbonenstamppot
    Snijbonenstamppot Categorie Stamppot
    . Ingredienten: 500 gr. Aardappel, 300 gr. Gerookte spekreepjes, 165 gr. Paturain, 650 gr. Snijbonen
  2. Koninginnensoep (vers)
    Koninginnensoep (vers) Categorie met Zuivel
    . Ingredienten: 35 gr. Bloem, 2 kuipjes Bouillonkuipje kip (Knorr), 100 gr. Doperwten, diepvries, 1 Kipfilet, 1 blokje Kippenbouillon, 35 gr. Margarine, vast, 2 eetl. Peterselie, vers, 1 Sjalot, 100 ml. Slagroom, 100 gr. Winterwortel, 1
  3. Kruidige forel met tomatensalsa
    Kruidige forel met tomatensalsa Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Lekker met jonge aardappelen in de schil. Ingredienten: 4 forellen, verse kruiden: munt, basilicum, oregano, bieslook, platte peterselie, dille, 2 citroenen, 150 gram zure room, 100 gram yoghurt, 2 eetlepels munt, 2 teentjes look, 4 tomaten, 1 chilipeper, 2 eetlepels koriande
  4. Varkensmignonettes met pittige mosterdsaus en ovengebakken aardappelen
    Varkensmignonettes met pittige mosterdsaus en ovengebakken aardappelen Categorie Vlees
    . Ingredienten: 500 g vastkokende (kriel)aardappelen, 4 varkensmignonettes, 2 takjes tijm, 130 ml olijfolie, 3 sjalotten, 3 teentjes look, 2 El el mosterd à l’ancienne, 1 El romige honing, 1/2 tl gedroogde rozemarijn, fijn zout, zeezout
  5. Taart van varkensvlees van Weleer met groenten
    Taart van varkensvlees van Weleer met groenten Categorie Ovenschotels
    . Ingredienten: 2 sjalotten, 1 teentje look, 150 g wortels, 60 g groene selder, 250 g Parijse champignons, 400 g varkensmignonettes van Weleer, 2 El olijfolie, 50 g boter, 40 g bloem, 300 ml melk, 200 ml gevogeltebouillon, 1 snuifje noo
  6. Stoofpotje van varkensgebraad met melk en salie en aardappelpuree met olijfolie
    Stoofpotje van varkensgebraad met melk en salie en aardappelpuree met olijfolie Categorie Stoofschotels
    . Ingredienten: 1 kg ontbeend varkensruggebraad, 600 g wortelen, 600 g Bintje-aardappelen, 2 sjalotten, 2 teentjes look, 5 El olijfolie, 600 ml melk, 1 takje salie, 1 blad laurier, 1 zakje voor witte saus Carrefour, zout en zwarte peper
  7. Stoofpotje van varkensgebraad met olijven, rode paprika en verse tomaten, pasta
    Stoofpotje van varkensgebraad met olijven, rode paprika en verse tomaten, pasta Categorie Stoofschotels
    . Ingredienten: 1 varkensgebraad van 700 g, 700 g tomaten, 2 rode paprika’s, 1 ui, gehakt, 2 tenen knoflook, geperst, 3 El kleine groene olijven, 400 g pasta, olijfolie, 0.5 theelepel gemalen koriander, zout, zwarte peper
  8. Tonijntostie
    Tonijntostie Categorie Warm
    Weer een simpel lunchgerecht maar wel erg lekker. Probeer het maar!! Ingredienten: 1 blikje tonijn met pittige groenten, 1 eetl. mayonaise, ½ eetl. gedroogde ialiaanse kruiden, snufje zout , zwarte peper uit de molen, 2 plakken cheddarkaas of wat je in huis hebt
  9. Ka -Ka - KIP (Kokos Kerrie Kip)
    Ka -Ka - KIP (Kokos Kerrie Kip) Categorie Gevogelte
    Een recept uit het moderne India met een berg smaak-sensaties Ingredienten: 8 kippendijen in blokjes van ca 2 cm gesneden, 1 grote ui snipperen, 4 teentjes knoflook snipperen, 400 cc vette santen, 3 cm gemberwortel in kleine stukken, 4 eetlepels kokosolie, 1 flinke eetlepel Kerrie Madras, 3 cc z
  10. Wrap agnesdp
    Wrap agnesdp Categorie Hoofdgerechten, Wraps
    Afgekeken van de McDonald's Ingredienten: 6 grote Wraps, 1 potje Salsasaus, midium, 1 flesje tzatzikisaus, 1 zakje IJsbergsla, 1 zakje Rucola melange, 1 zakje Emmental kaas, geraspt, 2 tomaten, 12 Kipkorn