KookJij
Lees meer Lees minder

Column

Opzoek naar goede tips, kooktechnieken, inspiratie en colums? Elke week worden er diverse nieuwe items toegevoegd.

Patat

Patat

Datum: 17 december 2017 Categorie: Column Reacties: 3

Dat eten we nooit! Het is slecht. Junkfood. Enzovoort. Enzovoort. Goed, we eten het wel eens. Maar dan wel hoogst zelden. Echt waar.

Lees meer...

Met deze 2 recepten voorkom je een tekort aan vitamine D.

Datum: 17 november 2017 Categorie: Column Reacties: 0

De herfst heeft zijn intrede gedaan en tot en met half december worden de dagen alsmaar korter. Hoe korter de dagen worden, hoe minder we in aanraking komen met zonlicht. Zonlicht is een van de belangrijkste bronnen voor de opname van vitamine D3. Onder invloed van zonlicht maakt de huid zelf vitamine D3 aan. Op deze manier wordt dagelijks ongeveer 2/3 van de totale behoefte aan vitamine D3 op natuurlijke wijze aangemaakt.

Lees meer...

Muesli

Datum: 12 november 2017 Categorie: Column Reacties: 0

Zo af en toe gaan we de Aldi binnen, daar hebben ze een heel schap vol dozen en zakken muesli. Veel daarvan is nep. Lees de kleine lettertjes maar eens goed. Dan zit er bijvoorbeeld overdreven veel tarwe in. Zo'n plastic zak is het goedkoopste, daarin zit ook de minst aantrekkelijke inhoud. Maar zo'n doos…

Lees meer...

Water

Datum: 26 oktober 2017 Categorie: Column Reacties: 1

Het houdt hem voortdurend bezig. Hij heeft visioenen. Maar zijn hand komt op de eerste plaats. En dan kijkt hij naar dat stuk hemel boven hem wat hij nog kan zien. Rondom bevindt zich de woestijnachtige omgeving met bergen en veel rots van Utah. En hij zit vast met zijn hand omdat een nogal groot rotsblok iets verschoof. Een klein foutje voor een ervaren klimmer.

Lees meer...

Pinda's

Datum: 20 september 2017 Categorie: Column Reacties: 0

Als je er langs komt is hij altijd aan het branden. Een groot deel van de kraam ligt dan al vol met plastic zakken versgebrande doppinda’s. En dat ruikt zo heerlijk! Je blijft vanzelf staan en dan word je als vanzelf overweldigd door die enorme verscheidenheid aan producten. Zuidvruchten, dadels, allerlei nootjes en nog veel meer. Daar heb je dan wel zin in.

Lees meer...