KookJij
Lees meer Lees minder

Column

Opzoek naar goede tips, kooktechnieken, inspiratie en colums? Elke week worden er diverse nieuwe items toegevoegd.

Categorie

Timing

Timing

Datum: 13 mei 2017 Categorie: Column Reacties: 1

Je moet ze de tijd geven. Geduld, daar komt het op neer. Anders hap je harde, nauwelijks smakende brokken weg. Af en toe even voelen, zachtjes knijpen. Testen. Veert het al wat mee? Hoeveel? En dan op een dag denk je, hij kan!

Lees meer...

Voorzichtig!!

Datum: 28 maart 2017 Categorie: Column Reacties: 0

Ik doe het met chirurgische precisie. Laatst was ik ook bezig, keek even niet uit en hup, prikte ik me met dat scherpe mesje in mijn palm. Eerst dacht ik nog: oh, niks aan de hand, tot wat later een bloeddruppeltje aarzelend naar buiten kwam. Het lichaam reageert echt wel! En ik hoef ook geen schil aan één stuk.

Lees meer...

Lekker!

Datum: 28 januari 2017 Categorie: Column Reacties: 4

Het is zaterdag. Buiten schijnt de zon. We maken een wandeling door de stad, langs de oergezellige, drukke markt en lopen naar Dirk. Als we binnen zijn pak ik een mandje. Ik loop direct naar de broodafdeling. Ja! Ze zijn er! Ik pak de tang en haal hem voorzichtig uit zijn holletje en deponeer hem in een plastic zak waarvan ik zorgzaam het koordje dichttrek en loop bijna triomfantelijk naar de kassa.

Eén rozijnenbroodje.

Lees meer...

Pannenkoeken

Datum: 28 december 2016 Categorie: Column Reacties: 0

We gaan naar het pannenkoekenhuis. En dan weet ik al welke pannenkoek ik wil. De jachtpannenkoek. Heerlijk! Een dubbelgeklapte pannenkoek met een heerlijk sausje binnenin, een klein stukje vlees en een halve perzik er bovenop. Je krijgt er rauwkost bij. Eenmaal binnen is het gezellig en zitten we al snel met een drankje voor onze neus en krijgen we het menu.

Lees meer...

Oliebollen

Datum: 27 november 2016 Categorie: Column Reacties: 2

Als we de hoek omslaan zien we opeens een partytent in de straat en bakkers druk met oliebollen bakken. Er is ook een kraam waar je allerlei soorten brood kunt proberen en kopen en kinderen die aan een lange tafel figuurtjes maken van speculaasbeslag. We komen dichterbij en zien een grote schaal warme oliebollen liggen. We mogen er zelfs een pakken. Dat worden er wel drie.

Lees meer...