Recept
« Terug naar recepten
Geroosterde bloemkoolsteak met tuinerwten-aardappelpuree
PT50M
Geroosterde bloemkoolsteak met tuinerwten-aardappelpuree
Geroosterde bloemkoolsteak met tuinerwten-aardappelpuree
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
450 kCal energie
16 Gram eiwit
21 Gram vet
43 Gram koolhydraten
16 Gram eiwit
21 Gram vet
43 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Albert Heijn
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Geroosterde bloemkoolsteak met tuinerwten-aardappelpuree te bereiden
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Laat de tuinerwten ontdooien.
- Verwijder de bladeren van de bloemkool.
- Snijd van het dikste (middelste) gedeelte 4 plakken (per 4 personen) van 2-3 cm dik.
- Leg de steaks op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk rondom met ¾ van de olie en breng op smaak met peper.
- Rooster circa 20 minuten in de oven.
- Snijd ondertussen de halve rode peper, knoflook en walnoten fijn.
- Verdeel het walnoten-mengsel de laatste 5 minuten van de oventijd over de bovenkant van de steaks en bak mee.
- Schil ondertussen de aardappelen en snijd in gelijke stukken van 3 cm.
- Kook in circa 15 minuten gaar.
- Snijd de muntblaadjes fijn.
- Doe de tuinerwten in een hoge beker of ruime kom en pureer samen met de helft van de munt en de melk met een staafmixer tot een puree.
- Giet de aardappelen af en stamp met de rest van de melk tot een puree en meng de erwtenpuree erdoor.
- Verwarm 1 minuut en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Serveer de stamppot met de rucola en leg de bloemkoolsteaks erop.
- Besprenkel met de rest van de olie en garneer met de rest van de munt.