KookJij

Geroosterde bloemkoolsteak met tuinerwten-aardappelpuree

Geroosterde bloemkoolsteak met tuinerwten-aardappelpuree
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie: 450 kCal energie
16 Gram eiwit
21 Gram vet
43 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Albert Heijn
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Geroosterde bloemkoolsteak met tuinerwten-aardappelpuree te bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Laat de tuinerwten ontdooien.
  3. Verwijder de bladeren van de bloemkool.
  4. Snijd van het dikste (middelste) gedeelte 4 plakken (per 4 personen) van 2-3 cm dik.
  5. Leg de steaks op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk rondom met ¾ van de olie en breng op smaak met peper.
  6. Rooster circa 20 minuten in de oven.
  7. Snijd ondertussen de halve rode peper, knoflook en walnoten fijn.
  8. Verdeel het walnoten-mengsel de laatste 5 minuten van de oventijd over de bovenkant van de steaks en bak mee.
  9. Schil ondertussen de aardappelen en snijd in gelijke stukken van 3 cm.
  10. Kook in circa 15 minuten gaar.
  11. Snijd de muntblaadjes fijn.
  12. Doe de tuinerwten in een hoge beker of ruime kom en pureer samen met de helft van de munt en de melk met een staafmixer tot een puree.
  13. Giet de aardappelen af en stamp met de rest van de melk tot een puree en meng de erwtenpuree erdoor.
  14. Verwarm 1 minuut en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  15. Serveer de stamppot met de rucola en leg de bloemkoolsteaks erop.
  16. Besprenkel met de rest van de olie en garneer met de rest van de munt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst