KookJij
Lees meer Lees minder

Brood recepten

Op deze pagina kun je inspiratie opdoen voor het zelf bakken van brood. Je kunt hier een broodbakmachine voor gebruiken, maar in de oven is het ook een fluitje van een cent. Denk eens aan de heerlijke geuren die zich in huis verspreiden!

Reset filter

Geavanceerd filter

Hoofdcategorie
Filters worden geladen

Brood recepten

  1. Eiersalade
    Eiersalade
    Ingredienten: 4 eieren, 4 el mayonaise, 1 el ketchup, 1 tl mosterd, 1 tl kerriepoeder, peper & zout
  2. Confituur: rabarber, bosbessen, braambessen
    Confituur: rabarber, bosbessen, braambessen
    De bosbessen en braambessen zijn geplukt tijdens wandelingen in het bos. Thuis deze in porties ingevroren voor het geval voor een sausje of confituur. Ingredienten: 300 gr bosbessen, 300 gr braambessen, 400 gr rabarber, 1000 g fijne suiker
  3. Confiture met rode bessen en rabarber
    Confiture met rode bessen en rabarber
    Ingredienten: - 1 kg rode besjes, - 1 kg rabarber, - 2 kg fijne witte suiker

  1. High tea
    High tea
    Ingredienten: casinobrood, boter of roomkaas, kaas, ham, wortel, rucola
  2. Belegde mini broodjes
    Belegde mini broodjes
    Ingredienten: 5 mini broodjes met zaadjes, enkele schijven gerookte zalm:, mierikswortelpasta, sjalot, dille, roomkaas, dille, balsamico dressing, een stukje appel fijn gesneden, snoeptomaatje, erwtasperges, filet americain, sjalotje,...
  3. Pogaça = broodjes (Gevulde)
    Pogaça = broodjes (Gevulde)
    Ingredienten: Voor het deeg:, 200 ml lauwe melk, 200 ml water, 200 ml zonnebloemolie, 5 el suiker, 3 tl zout, 12 gram gist, 1000 gram meel, De vulling:, kaas (Turks: boreklik peynir), bladpeterselie, gemalen peper (pulbiber), Hoeveel...
  4. Basisrecept voor perfect brood
    Basisrecept voor perfect brood
    Ingredienten: 30 g verse gist of 21 g gedroogde gist (3 zakjes van 7 gram), 30 g honing (of suiker), 6 1/4 dl lauw water, 500 g bloem van harde tarwe, 500 g semolina (fijn griesmeel), 30 g zout, wat extra bloem en semolina om mee te b...
  5. Perzik- sinaasappel-jam
    Perzik- sinaasappel-jam
    Ingredienten: - 6 perziken (ontveld en ontpit; ca. 850 gr), - 1 sinaasappel, - 300 gr geleisuiker (halfzoet)
  6. Kiwi confituur
    Kiwi confituur
    Ingredienten: 1 kilo kiwi's, 1/2 theelepel citroensap, 750 gram suiker
  7. Confituur met verse munt, aardbeien en rabarber
    Confituur met verse munt, aardbeien en rabarber
    Ingredienten: - 500 gr aardbeien, - 500 gr rabarber, - 100 gr verse munt, - 1 kg witte fijne suiker
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Carpaccio alla Caponada
    Carpaccio alla Caponada Categorie Koud, Koud, Koud
    Caponada of caponata is van oorsprong een zeer oud Siciliaans gerecht. Het is begonnen als een groentengerecht, een "gekookte salade" van aubergi... Ingredienten: 300 gram zalm - tonijn of zwaardvis van sashimi kwaliteit, 18 groene olijven ontpitten en grof hakken, 6 ansjovisfiletjes klein hakken, 1 x 5 cc gespoelde en gedroogde kappertjes, 1 x 5 cc fijngehakte oreganoblaadjes, 1
  2. Tosti met salami, kaas en eigengemaakte pesto
    Tosti met salami, kaas en eigengemaakte pesto Categorie Warm
    Ik had salami en ham over van de pizzarol die ik gemaakt had, dus dat moet op. Het is een lekkere vullende tosti geworden. Ik heb de tosti in de air-fryer... Ingredienten: 4 sneden brood naar eigen keuze, 2 plakken belegen kaas, 2 plakken salami, maar mag ook meer zijn als je boterham groot is, 2 plakken achterham, tomaat, mozzarella, eigengemaakte groene pesto, evt.zwarte peper uit de mol
  3. Gebakken Vis alla Milanese met Komkommer Salsa
    Gebakken Vis alla Milanese met Komkommer Salsa Categorie Warm
    Dunne plakken vlees, kip, vis (filets zonder vel) bedekt met maizena, eidooier en broodkruim+geraspte Parmezaanse kaas en vervolgens gebakken in olie, noem... Ingredienten: VIS, 4 ontvelde filets zonder graten van platvis (tong,bot of schar) van elk ca.160 gram, , 1 kopje maizena in een diep bord, 4 koppen Panko op een grote schaal, 4 eidooiers, 500 cc karnemelk, zeezout en vers gemalen zwa
  4. Garnalen op Toscaanse Wijze
    Garnalen op Toscaanse Wijze Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Op Toscaanse wijze is meestal een bereiding met Italiaanse kruiden (oregano, tijm, rozemarijn), ui, veel knoflook, spinazie, room, zongedroogde tomaten uit... Ingredienten: 500 gram schoongemaakte en gepelde garnalen, 6 teentjes knoflook, 3 sjalotjes, 3 eetlepels roomboter, 125 cc droge witte wijn, 200 cc slagroom, 150 gram zongedroogde tomaten uit de olie, 200 gram verse wilde spinazie, 1
  5. Licht romige oesterzwammen soep met zoete aardappel en diverse groente.
    Licht romige oesterzwammen soep met zoete aardappel en diverse groente. Categorie Maaltijdsoepen, met Groente
    Boordevol overheerlijke ingrediënten, eenvoudig te maken, prima voor doordeweeks. Ingredienten: Oesterzwammen, Gele courgette (groen kan natuurlijk ook), Sjalotten , Kastanjechampignons , Zoete aardappel (1 grote), waspeen, Slagroom, Knoflook, Truffelolie (optioneel), bakboter, Bladpeterselie, Laurierblad, water, G
  6. Gember Marinade
    Gember Marinade Categorie Marinades
    Een marinade wordt gebruikt om vlees, vis, tofoe en groenten meer smaak mee te geven of om het product malser te maken. De meest voorkomende ingredienten... Ingredienten: 125 cc Ketjap manis, 2 eetlepels water, 2 eetlepels gula Djawa, 2 teentjes knoflook snipperen, 15 cc sesamolie, 1 eetlepel verse geraspte gemberwortel, 3 cc vers gemalen zwarte peper, 4 gehakte lenteuitjes, al dan geen s