-
Croissant tray bake
Categorie: Gerecht, Kerst
35 min
Croissant tray bake
Ingredienten: roomboter, croissants, mosterd, ham, geraspte kaas, eieren, melk, zout, peper
-
Eiersalade
Categorie: Beleg, Koud
20 min
Ingredienten: 4 eieren, 4 el mayonaise, 1 el ketchup, 1 tl mosterd, 1 tl kerriepoeder, peper & zout
-
Gelei van Seringen
Categorie: Beleg
25 min
Een ongewoon ingrediënt Seringen toch zeer het proberen waard.
Ingredienten: seringen-bloempjes , witte wijn, water, pectine, citroenzuur, blonde rietsuiker
-
Leverworst in 't zuur
Categorie: Koud, Beleg
30 min
Een heerlijke snack voor bij de borrel, ook heerlijk op een sneetje wit- of roggebrood.
Ingredienten: 1000 g leverworst (liefst van goede kwaliteit), 1 liter blanke natuurazijn, halve liter water, kruiden, zoals:, zout, handje hele zwarte peperkorrels, 6 pimentkorrels, 6 gedroogde Spaanse pepertjes, forse tl. jeneverbess...
-
Belegde mini broodjes
Categorie: Beleg, Koud
30 min
Ingredienten: 5 mini broodjes met zaadjes, enkele schijven gerookte zalm:, mierikswortelpasta, sjalot, dille, roomkaas, dille, balsamico dressing, een stukje appel fijn gesneden, snoeptomaatje, erwtasperges, filet americain, sjalotje,...
-
Gevuld Turks brood
Categorie: Gerecht, Overig
30 min
Dit is een van de variaties die je met een gevuld turks brood kan maken, maar er zijn er talloze. Je kan er eindeloos mee experimenteren.
Ingredienten: 1 Turks brood, 1 courgette, 1 aubergine, blik gep. tomaten of 4 verse, 2 teentjes knoflook, 2 grote uien, evt. handje taughe, 400 gr. rundergehakt., 2 el. olijfolie, zakje belegen geraspte kaas, zout / peper, ketjap, sam...
-
Pogaça = broodjes (Gevulde)
Categorie: Bakken
70 min
Ingredienten: Voor het deeg:, 200 ml lauwe melk, 200 ml water, 200 ml zonnebloemolie, 5 el suiker, 3 tl zout, 12 gram gist, 1000 gram meel, De vulling:, kaas (Turks: boreklik peynir), bladpeterselie, gemalen peper (pulbiber), Hoeveel...
-
Kaisersmarren
Categorie: Koud, Bakken
45 min
Ingredienten: 1 zakje vanillesuiker, 125 gram bloem, 4 eieren, 3 eetlepels suiker, 30 gram rozijnen, 3 eetlepels rum, 350 mililiter melk, 60 gram boter, poedersuiker, een snufje zout
-
Brabants roggebrood
Categorie: Bakken
90 min
Dit is een echt Brabants recept van roggebrood lekker met kaas of gerookte ham en bij de balkenbrij
Ingredienten: roggemeel, volkorenmeel, tarwebloem, melk, gist gedroogd, zout, appelstroop, nescafe, olijfolie
-
High tea
Categorie: Gerecht, Koud
10 min
Ingredienten: casinobrood, boter of roomkaas, kaas, ham, wortel, rucola
-
Confituur: rabarber, bosbessen, braambessen
Categorie: Beleg
40 min
De bosbessen en braambessen zijn geplukt tijdens wandelingen in het bos. Thuis deze in porties ingevroren voor het geval voor een sausje of confituur.
Ingredienten: 300 gr bosbessen, 300 gr braambessen, 400 gr rabarber, 1000 g fijne suiker
-
Boterkoek walnoot-caramelvulling
Categorie: Bakken, Bakken
60 min
Ingredienten: 200 gr basterd, 175 gr boter, 225 gr bloem, 1 st eiwit, 5 gr bakpoeder, 1 gr zout, 125 gr suiker, 1 zk vanillesuiker, 15 gr kokend water, 150 gr walnoten, 125 gr slagroom, 1 st ei geel, 12 st walnoten, 15...
-
Croissants
Categorie: Bakken
30 min
Ingredienten: 500 gram bloem, 10 gram zout, 30 gram gist, 10 gr suiker, 200 gram miarine alpro (boter), 1 eidooier
-
Confituur: rabarber met mango
Categorie: Beleg
60 min
De eerste oogst van de rabarber uit eigen tuintje.
Ingredienten: 500 gr mango, 1 kg rabarber, 1500 gr fijne suiker, een flinke scheut Pineau des Charentes
-
Suikerbrood
Categorie: Bakken
120 min
Ingredienten: 65 g boter, 250 ml melk, 1 pak broodmix wit (500 g), 1/2 theelepel zout, 3 theelepels kaneelpoeder, 2 eierdooiers, 2 eetlepels kristalsuiker, 150 g witte kandijsuiker (fijn), 2 eetlepels boter om in te vetten
Recept: Gegrilde springbok steak met zijn garnituren
Recept: Spaghetti à la Sonja Bakker
Gebruiker: Petra Wiggers
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Beenham met honing-mosterdglazuur uit de slowcooker
Recept: Kerrie soep
Recept: Kerrie soep
Recept: Yaki udon
Recept: Kerrierijst
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Romige gegratineerde gyros met champignons en paprika
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Pittige Indiase lamscurry
Recept: Provençaalse zalm
Recept: Peren- amandeltaart