KookJij
Lees meer Lees minder

Brood recepten

Op deze pagina kun je inspiratie opdoen voor het zelf bakken van brood. Je kunt hier een broodbakmachine voor gebruiken, maar in de oven is het ook een fluitje van een cent. Denk eens aan de heerlijke geuren die zich in huis verspreiden!

Reset filter

Geavanceerd filter

Hoofdcategorie
Filters worden geladen

Brood recepten

    1. Een heerlijk gevuld stokbrood, met gehakt en groente. Ingredienten: 4 stukken dun stokbrood van ca. 15 cm, 400 g. gemengd gehakt, 1/3 gele-, 1/3 groene-,1/3 rode paprika (in kleine blokjes), 2 fijngesneden sjalotjes, 2 eetlepels chilisaus, 1 eetlepel Japanse saus, 1 eetlepel gembersiroop...
    2. Ingredienten: casinobrood, boter of roomkaas, kaas, ham, wortel, rucola
    3. Ingredienten: 4 eieren, 4 el mayonaise, 1 el ketchup, 1 tl mosterd, 1 tl kerriepoeder, peper & zout

    4. Ingredienten: 1 zakje vanillesuiker, 125 gram bloem, 4 eieren, 3 eetlepels suiker, 30 gram rozijnen, 3 eetlepels rum, 350 mililiter melk, 60 gram boter, poedersuiker, een snufje zout
    5. Ingredienten: 30 g verse gist of 21 g gedroogde gist (3 zakjes van 7 gram), 30 g honing (of suiker), 6 1/4 dl lauw water, 500 g bloem van harde tarwe, 500 g semolina (fijn griesmeel), 30 g zout, wat extra bloem en semolina om mee te b...
    6. Ingredienten: 1 kilo kiwi's, 1/2 theelepel citroensap, 750 gram suiker
    7. Ingredienten: Voor het deeg:, 200 ml lauwe melk, 200 ml water, 200 ml zonnebloemolie, 5 el suiker, 3 tl zout, 12 gram gist, 1000 gram meel, De vulling:, kaas (Turks: boreklik peynir), bladpeterselie, gemalen peper (pulbiber), Hoeveel...
    8. Ingredienten: 5 mini broodjes met zaadjes, enkele schijven gerookte zalm:, mierikswortelpasta, sjalot, dille, roomkaas, dille, balsamico dressing, een stukje appel fijn gesneden, snoeptomaatje, erwtasperges, filet americain, sjalotje,...

    9. Ingredienten: 150 gram Pied-de- Mouton, 150 gram cantharellen, 50 gram Hoorntjes van overvloed (Trompette de la mort), 200 gram eekhoorntjesbrood, 2 tenen knoflook, zout en peper naar smaak, scheutje olijfolie, klein klontje boter, sc...
    10. Ingredienten: 2 plakken bloedworst met spek, 1 appel, geschild en in partjes gesneden, beetje bakboter, 1 boterham besmeerd met boter
    11. Ingredienten: kikkererwtenmeel, zout, water, olie
    12. Een heerlijke snack voor bij de borrel, ook heerlijk op een sneetje wit- of roggebrood. Ingredienten: 1000 g leverworst (liefst van goede kwaliteit), 1 liter blanke natuurazijn, halve liter water, kruiden, zoals:, zout, handje hele zwarte peperkorrels, 6 pimentkorrels, 6 gedroogde Spaanse pepertjes, forse tl. jeneverbess...
    13. Ingredienten: 2 blikjes tonijn, 4 eieren, 1 el mayonaise, 1 el bieslook, 1 ui, 2 tl peterselie, 3 tl azijn, zout, versgemalen peper, 4 tomaten, 4 plakken brood, 8 plakken ( Emmentaler)kaas, rucola

    14. Ingredienten: 500g bloem,, 1/8 l melk,, zuiker,, 30g gist,, 100g boter op kamertemperatuur,, 2 eieren,, 1 eetl. zout,, 2-3 eetl. olijfolie,, 2 eigeel, 4 eetl., water,, 1 eetl. kummel,, 1 eetl. grof zout,, 1 eetl. korianderzaadjes.
    15. Ingredienten: 1 kg bloem, 56 g gist, 50 g suiker, 1,5 eieren, 450 g melk, 180 g bereidingspasta (Bereidingspasta is een broodverbeteraar, je kan het ook door ei vervangen.), 16 g zout, 240 g appelen, 240 g parelsuiker P4
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Vindaloo
    Vindaloo Categorie Vlees
    Een vindaloo is een Indiase curry uit de buurt van Goa, welke zurig is, pittig met nogal een nadrukkelijke knoflook smaak. Het komt van het Portugese "... Ingredienten: 1250 gram procureur in hapklare brokken gesneden, 150 cc appelazijn, 100 cc dikke santen in blik, 2 grote blikken gepelde tomaat, 2 blokjes kippenbouillon, 2 eetlepels fenegriek, 1 afgestreken eetlepel cayennepeper, 1 af
  2. Foo Yong Nep
    Foo Yong Nep Categorie Overig, Warm
    Het lijkt er op, maar het is het niet. Best wel smakelijk. Ingredienten: FOO YONG NEP :, 8 eieren klutsen, Voldoende rijstolie met sesamolie om in te bakken, 150 gram fijne doperwtjes, 100 gram paddestoelen snipperen, 1 prei snipperen, 2 teentjes knoflook snipperen, 2 eetlepels selderijblad s
  3. Oven Gegaarde Bloemkool
    Oven Gegaarde Bloemkool Categorie Bijgerechten, Groenten
    Een eenvoudige wijze om een bloemkool gerecht te prepareren. Ingredienten: 600 gram bloemkool roosjes, 50 cc gesmolten boter, 3 cc zeezout + 5 cc vers gemalen zwarte peper, 100 gram geraspte Parmezaanse kaas, handje volgesnipperde peterselie
  4. Kip met Gember en Limoen
    Kip met Gember en Limoen Categorie Gevogelte
    Kip is het pienterste stukje vlees, dus maar weer iets verzonnen met allerlei kruiden.. Ingredienten: 4 ontvelde hele kippendijen, 5 cc kunyit, 5 cc pimenton, 5 cc witte peper, sap van 4 limoentjes, 1 eetlepel gerspte gemberwortel, 8 eetlepels ketja manis, 16 kerstomaatjes halveren, 1 grote ui snipperen, 2 teentjes knofl
  5. Thaise Varkensstoof
    Thaise Varkensstoof Categorie Vlees
    Heerlijk gekruid varkensvlees. Er zullen veel recepten zijn, die er enigszins op lijken. Elk huis zal z'n eigen recept hebben, dat net een beetje anders is... Ingredienten: 6 stukken varkensschouder van ongeveer 200 gram elk, 4 eetlepels rijstolie, 2 eetlepels sesamolie, 3 uien snipperen, 3 teentjes knoflook snipperen, 3 x 5 cc Nam Prik Pao, 3 theelepels vers geraspte gember, 3 x 5 cc 5 kru
  6. Pikante maiskoekjes
    Pikante maiskoekjes Categorie Overig
    Deze heb ik gemaakt bij de nieuwjaarsborrel, maar is ook lekker bij de oosterse of Indische keuken. Wel met hulp van Youtube gemaakt Ingredienten: 120 gram bloem, 1 eetlepel bakpoeder, 2 eieren, 100 ml melk, ½ rode paprika in blokjes, 2 lente of bosuitjes in ringetjes, 1 eetlepel jalapenõs, 1 teentje knoflook fijngehakt, 2 eetlepels koriander fijngehakt, 250 gram m
  7. Varkensoester 'tonnato-style'
    Varkensoester 'tonnato-style' Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Varkensoester 'tonnato-style' Ingredienten: John West Pure & Nature Tonijnmoot met een vleugje water (a 130 g), John West ansjovisfilets in olijfolie (a 50 g), mayonaise (light), droge witte wijn, kappertjes, gehakt, olijfolie, varkensoesters a 150 g, op kamertem
  8. Kabeljauw-preischotel met aardappelkroketjes
    Kabeljauw-preischotel met aardappelkroketjes Categorie Ovenschotels
    Vis en prei zijn altijd een goede combinatie Ingredienten: 300 gram kabeljauwfilet, 3 preien, 2 eetl. kerrie( probeer de marrokkaanse eens), 200 ml. room-culinair of slagroom, 150 gram geraspte pittige kaas, citroen of citroensap, olijf- of arachideolie, zwarte peper en zout uit
  9. Spinaziestamppot
    Spinaziestamppot Categorie Stamppot
    . Ingredienten: 500 gr. Aardappels , 750 gr. Spinazie, gehakt, (diepvries), 2 eetl. Knoflook, gehakt, 300 gr. Gerookte spekreepjes, 2 eetl. Mosterdsaus (Calvé), 100 gr. Oude kaas, geraspt, 1 Ui
  10. Gegratineerde makreelfilet
    Gegratineerde makreelfilet Categorie Warm
    Gegratineerde makreelfilet Ingredienten: knoflook, geperst of, Easy knoflook (Silvo, tube a 75 g), olijfolie, gezeefde tomaten, John West Makreelfilets in Gekruide Tomatensaus (a 125 g), basilicum, in reepjes, mozzarella, Parmezaanse kaas, geraspt, Ciabatta o