KookJij
Lees meer Lees minder

Taarten, gebak & ijs recepten

In deze categorie vind je alles op het gebied van taarten, gebak en ijs. Een lust voor de zoetekauwers! Ook voor een gezellige High Tea met vrienden of familie kun je hier je hart ophalen.

Reset filter

Geavanceerd filter

Filters worden geladen

Taarten gebak ijs recepten

  1. Spekkoek
    Spekkoek
    Spekkoek (Indonesisch: Spekuk of Lapis Legit) is een Indische cake- of koekachtige lekkernij die tijdens de koloniale tijd in Nederlands-Indië is onts... Ingredienten: • 100 gr. bloem, • 250 gr. (room)boter, • 8 eieren, • 50 gr. kaneel, • 250 gr. basterdsuiker, • 3 theelepels anijs, • 15 gr. nootmuskaat, • 15 gr. kruidnagelpoeder, • 15 gr. kardemom, • 2 eetlepels koffieroom, • 1 zakje...
  2. Bananensoezen
    Bananensoezen
    Ingredienten: voor de soezen:, 150 ml water, 125 ml melk, 125 gram roomboter (1/2 pakje),ongezouten, 125 gram bloem, snufje zout, 6 eieren, voor de vulling:, 500 ml slagroom, suiker om de slagroom zoet te maken., 1 of 2 bananen (naar...
  3. Tacotaart
    Tacotaart
    Lekker voor de luie zondag of voor drukke dagen, je kan dit een dag op voorhand maken en opwarmen. Als je ook het sap van de tomatenstukjes gebruikt kan je... Ingredienten: 1 Pak deeg voor hartige taart., 400 Gr. gehakt., 6 Eieren., 1 Blik tomatenstukjes op sap., 1 Zakje tacokruiden., 2 Tenen knoflook., 1 Klein blikje mais., 2 Rode pepers., 1 Rode paprika., 2 Uien., Geraspte kaas naar keus.

  1. Indonesische spekkoek
    Indonesische spekkoek
    Ingredienten: 350 gram boter, 5 theelepels vanille suiker, 250 gram poedersuiker, 9 grote eieren, 175 gram bloem, 1/2 theelepel zout, 2 eetlepels koffie room, 10 theelepels kaneel, 3 theelepels nootmuskaat, 3 theelepels kruidnagel poe...
  2. Kweeappel (peer) taart
    Kweeappel (peer) taart
    Ingredienten: 250 gr zelfrijzend bakmeel, 125 gr basterd suiker, 1 volle theelepel kaneel of speculaas kruiden, halve theelepel zout, 150 gr koude boter in kleine blokjes, sap en rasp van 1/2 biologische citroen, 6/7 grote kweeappels/...
  3. Glazuur
    Glazuur
    Glazuur wordt meestal gebruikt voor over gebakjes of cake. Het is vrij gemakkelijk te maken en kost niet veel tijd. Ingredienten: •3-5 theelepel(s) water, afhankelijk van de dikte die je wenst voor je glazuur, •150 gram poedersuiker, •eventueel kleurstof.
  4. Progrestaart
    Progrestaart
    Ingredienten: 6 eieren, 360 gr suiker, 6 el suiker, 1 1/2 l slagroom, nougatine, 100 gr pure chocolade
  5. Yoghurtcake met appel
    Yoghurtcake met appel
    Ingredienten: 140 g slaolie of zonnebloemolie, 200 g suiker, 4 eieren, 250 g yoghurt natuur, 250 g zelfrijzende bloem Imperial, 1 appel
  6. De echte Weense Sachertorte
    De echte Weense Sachertorte
    Ingredienten: 150 gr chocolade, 150 gr zachte boter, 100 gr poedersuiker, 6 eierdooiers, 6 eiwitten, 50 gr suiker, 150 gr meel, snufje zout, abrikozenjam, Extra voor het glazuur:, 200 gr pure chocolade, 20 gr boter, 40 gr poedersuik...
  7. Kiwi cake
    Kiwi cake
    Ingredienten: 8 st kiwi, 250 gr boter, 250 gr suiker, 5 st eieren (S), 200 gr bloem, 15 gr bakpoeder, 30 gr suiker, 25 gr poedersuiker
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Cannelloni met gehakt en kaas van bij ons
    Cannelloni met gehakt en kaas van bij ons Categorie Pasta's
    . Ingredienten: 16 cannelloni, 400 g gemengd gehakt, 800 g tomatenblokjes uit blik, 1 ui, 2 teentjes knoflook, geperst, 2 el fijngehakte peterselie, 1 el paprikapoeder, 40 g geraspte Mont de Chimay, 100 g schimmelkaas (Bleu Gourmet), 1
  2. Pasta pesto met crispy aardappel
    Pasta pesto met crispy aardappel Categorie Pasta's
    . Ingredienten: 1 grote bloemige aardappel (150 g), 500 g rigatoni, 30 g pijnboompitten, 40 g Parmezaanse kaas, 20 basilicumblaadjes, 1,5 dl olijfolie, 1 teentje knoflook, peper en zout
  3. Courgettetaartje met aardappel en rode paprika
    Courgettetaartje met aardappel en rode paprika Categorie Ovenschotels
    . Ingredienten: 3 vastkokende aardappelen, 2 middelgrote courgetten, 2 rode paprika’s, 4 eieren, 200 ml room, ½ tl gerookt paprikapoeder, 2 el gehakte peterselie, 100 g geraspte kaas, cayennepeper, peper en zout
  4. Courgette, gevuld met aardappelcrème met spek en peterselie
    Courgette, gevuld met aardappelcrème met spek en peterselie Categorie Ovenschotels
    . Ingredienten: 400 g bloemige aardappelen, 100 g gezouten spek, 2 courgettes, 1 sjalot, 2 el gehakte peterselie, 2 el broodkruim, 100 g ricotta, 1/2 dl olijfolie, 50 g boter, 1 kl tijmblaadjes, peper en zout
  5. Gevulde courgette met gehakt en spinazie
    Gevulde courgette met gehakt en spinazie Categorie Vlees
    . Ingredienten: olijfolie, 1 teentje knoflook, 500 g jonge spinazie, 1 tl chilipoeder, 500 g gemengd gehakt, 1 losgeklopt ei, 200 g paneermeel, 80 g Hoevenschapenkaas uit de Vlaamse Ardennen, 2 courgettes, 8 blaadjes basilicum, 1 el oli
  6. Gehaktbrood met verse kruiden en spek
    Gehaktbrood met verse kruiden en spek Categorie Vlees
    . Ingredienten: 2 el olijfolie + extra, 2 uien, 2 wortels, 1 stengel selder, 8 blaadjes verse salie, 4 takjes verse rozemarijn, 120 g hazelnoten, geroosterd, 80 g vers geraspte Parmezaan, 200 g paneermeel, 1 kg varkensgehakt, 2 tl graan