KookJij

Rode shoarmasaus

Een heerlijk rode shoarmasaus recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: onbekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rode shoarmasaus te bereiden

Ui heel fijn raspen of met de blender fijn hakken, het moet eigenlijk een beetje moes worden. dit even aan fruiten in de olie.
Toevoegen: door de zeef gepasseerde sambal dus zonder pitjes en velletjes, tomato ketchup, stroop en kaneel. Alles even goed door laten koken.
Tussen door even proeven en zo nodig nog iets van de ingrediënten toevoegen. Laten afkoelen.

Mijn kookverhaal (ineke witte)

Ik vond een gedeelte van dit recept op het net maar miste nog wat aan de smaak. Wij vinden hem zo erg lekker maar suggesties zijn altijd welkom.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Warna

Warna zegt:
Probeer eens wat gemalen komijn (djintan).
Nog meer shoarmasmaak.
Eric plokkaar

Eric plokkaar zegt:
Saus gemaakt volgens recept met toevoeging van wat knoflook poeder deze is niet zo scherp als een teentje. Ook nog een puntje Kerry poeder toegevoegd, en de saus smaakt voortreffelijk, goed recept.
Harrie

Harrie zegt:
Ik heb de richtlijnen gevolgt en heb er nog pepperknoflook erbij gegooid en iets suiker naar smaak het is lekkerder dan de shoarmatent he.he bedankt.
Patrick

Patrick zegt:
Ik ben absoluut geen voorstander van ketchup, ik koop een blik gepelde tomaten en doe die in de blender. Veel lekkerder en een natuurlijkere smaak. Vind het met peterselie ook erg lekker.
andre

andre zegt:
hoezo alles fijn raspen gewoon ui fijn snijden zo krijg je de rode saus bij de shoarma ook
ineke60

ineke60 zegt:
Annika je hebt gelijk dat het inschatten van de hoeveelheid moeilijk is,zelf kijk ik altijd hoeveel saus ik ongeveer nodig heb, zoveel ketchup gebruik ik dan, de kruiden doe ik erbij op smaak, hij moet lekker zoet zijn en een beetje pittig maar dat is voor iedereen persoonlijk.
Ik hoop dat het je lukt het is echt erg lekker.
Groetjes Ineke:)
Annika T.

Annika T. zegt:
Het is wat moeilijk in te schatten hoeveel je van elk ingredient moet gebruiken. Maar ik ga het toch eens proberen, is weer eens wat anders dan knoflooksaus!
ineke

ineke zegt:
He dick je kunt er natuurlijk zelf van alles aan veranderen maar waar komen die kappertjes vandaan. Als je die al gebruikt moeten ze wel vermalen zijn want de saus is origineel glad en niet met stukjes.
groetjes ineke:)
dick

dick zegt:
Er moeten nog wat fijn gehakte kappertjes bij;)