KookJij

Herfst/Winter: Heilige Boontjessoep

De naam "Heilige Boontjes" hebben de witte boontjes te danken aan de tekening rondom het naveltje in de vorm van een monstrans of een engeltje. De echte heilige boontjes kon ik nergens vinden en ik heb hier de "zwarte ogen boontjes" gebruikt, die er naar mijn idee wel wat van weg hebben. Ze zullen waarschijnlijk ook wel "familie" van elkaar zijn. Dit recept kwam ik tegen in mijn kookboek: "Proef de Peel". Het is een recept van "Bijzonder Brabants" de meest bijzondere groentetuin van Brabant.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Regionale
Bron: Proef de Peel en Bijzonder Brabants/ in eigen keuken aangepast, gemaakt en gefotografeerd.
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Herfst/Winter: Heilige Boontjessoep te bereiden

  1. De heilige boontjes doppen uit de peul en hierna een nacht in een liter koud water laten weken.
  2. Klontje boter verhitten in de pan en hierin de gesneden ui en knoflook zachtjes glazig laten worden (niet bruin).
  3. Voeg de fijn gesneden prei en selderijknol toe en bak deze al omscheppend 5 minuten mee.
  4. Voeg een beetje peper en zout toe.
  5. Voeg 1,25 liter groentebouillon toe.
  6. Giet de geweekte bonen af en voeg deze toe aan de bouillon met groenten.
  7. Laat dit alles in 45 minuten zachtjes gaar koken. (Of tot de boontjes gaar zijn)
  8. Bak de gerookte spekblokjes knapperig in een pan en voeg deze op het laatst aan de soep toe.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst