-
Ragout met asperges, oesterzwammen & garnalen
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren, Warm, Pasen
60 min
Dit is zo`n gerecht waar je alle kanten mee op kunt. Als voorgerecht in een pasteitje. Als lunch met toast of met een hard broodje. Ook als hoofdgerecht me...
Ingredienten: 250 gram gekookte asperges, 250 gram oesterzwammen, 250 gram garnalen, 2 dl. kookvocht van asperges(schillen), 15 gram boter, 20 gram bloem, 1 gesnipperde sjalot, 1 dl. kookroom, peper, zout en nootmuskaat, 1 runderbouil...
-
Koude pastasalade
Categorie: Pasta's, Salades
20 min
Een heerlijk koud pastasalade recept voor bij de barbeque. Uiteraard kan je hem natuurlijk ook gewoon als lunch eten!
Ingredienten: Tomaten, Komkommer, Creme fraiche, Paprika, Rode ui, Pasta, Scheut olijfolie, Verse basilicum, Tijm, Oregano, Eventueel zout, peper, chilipoeder
-
Chinese kippensoep
Categorie: met Vlees
30 min
Ingredienten: - 2 kipfilets, in plakjes, - 100g Chinese vermicelli (engelenhaar), - 1 l kippenbouillon, - 2 koffielepels vissaus (nuoc mam), - 1 koffielepel zonnebloemolie, - 1 rood pepertje, in ringetjes, - 2 teentjes knoflook, gepel...
-
Worteltjes met honing en mosterd
Categorie: Groenten, Overig
20 min
Heerlijk zoete worteltjes met een lekkere bite.
Ingredienten: 1 pond kleine worteltjes, 2 a 3 el vloeibare honing, 1 a 2 el olijfolie, 2 el Dijon mosterd, 1 el verse peterselie fijngehakt, zout en peper
-
Gevulde eieren op 10 verschillende variaties
Categorie: Koud, Pasen, Kerst
20 min
Gevulden eieren zijn bijna niet weg te denken tijdens een feestje of lekker hapje bij de borrel. Hierbij diverse variaties voor heerlijk gevulde eieren.
Ingredienten: 4 eieren, 2 eetlepels mayonaise, peper en zout
-
Witte bonen in tomatensaus met rijst
Categorie: Rijst
30 min
Ingredienten: 1 potje witte bonen in tomatensaus (Hak zijn het lekkerst)., 1 ui, 1 teentje knoflook, 1/2 blikje champignons (liever verse), 1 speekburger (hier kom ik nog op terug), provencaalse kruiden, olijfolie
-
Kippenbouten uit de braadpan
Categorie: Gevogelte
45 min
Ingredienten: 4 kippenbouten, kipkruiden, 30 g boter, 1 el olie, 1 prei in ringetjes, 2 tomaten in stukjes, 1 tl tijm, 1 1/2 dl tomatensap
-
Indische Hachee
Categorie: Vlees
180 min
Ingredienten: 500 gram rundvlees bv riblappen in stukken, peper, zout, laurierblad, 1 teen knoflook, 100 gram boter, 2 kruidnagelen, 1 kg uien, gepeld en in dunne ringen gesneden, 1 scheut rode wijn, 4 eetl zoete ketjap (benteng), 1 t...
-
Tajine gevuld met heerlijkheden
Categorie: Tajine
60 min
Een heerlijke stoofschotel uit de tajine.
Ingredienten: 2 varkenshaasjes, 1 gele paprika, 1 rode paprika, 3 sjalotten, 1 courgette, 1 Spaans pepertje, 1 bol knoflook*, 1 half blik perziken op sap, paprikapoeder (pittig), tajinekruiden, gemalen zeezout, rode wijn, bouillon, bl...
-
Kipfilet van de contactgrill
Categorie: Vlees, Gerechten
10 min
Ingredienten: 1 Kipfilet Hollandse A-Kwaliteit per persoon
-
Citroenmousse
Categorie: Koud
20 min
Een heerlijk nagerecht met een frisse citroensmaak.
Ingredienten: - 250 ml slagroom, - 1 citroen, geraspt en uitgeperst, - 60 gr suiker, - 2 eiwitten
-
Gebakken witlof met ketjap
Categorie: Groenten, Warm
5 min
Ingredienten: 4 a 5 stronkjes witlof, ketjap, beetje bakolie of bakboter, koekenpan, snijplank, scherp mesje, vergiet
-
Hete kip (heerlijk pittig gerecht)
Categorie: Gevogelte
150 min
Recept voor Hete kip, een heerlijk pittig kipgerecht.
Ingredienten: 8 á 10 kipdrumsticks of kipbraadsticks, 1 klein flesje ketjap (zoet), 1 Spaanse peper (klein gesneden zonder zaadjes), 2 flinke el sambal, 1,5 pond uien grof gesneden
-
Ouderwetse sukadelapjes met Bockbier
Categorie: Vlees, Stoofschotels
180 min
Bockbier en sukadelapjes. Een perfecte combinatie om iets lekkers mee te maken.
Het is geen snel-klaar recept want het heeft toch wel een paar uurtjes nodi...
Ingredienten: 1 kg sukade lapjes, 100 gr bakboter en 50 ml olijfolie, zout & peper, 3 blaadjes laurier, 3 kruidnagels, 1 takje verse tijm (1 el blaadjes), 1 tl piment poeder, 5 sjalotten, 3 el sjalot Edik (kan vervangen worden door 2...
-
Zalm met bruine suiker, mosterd en honing (oven)
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren
35 min
Ingredienten: 2 zalmfilets, 1 el lichtbruine basterdsuiker, 1 el Dijonmosterd, 1 tl vloeibare honing, 2 tl boter, 1 el olijfolie, 1 el ketjap manis, zout en peper
Recept: Ouderwetse sukadelapjes met Bockbier
Recept: Ouderwetse sukadelapjes met Bockbier
Recept: Ouderwetse sukadelapjes met Bockbier
Recept: Mediterraanse runderstoofschotel
Recept: Mediterraanse runderstoofschotel
Recept: Stoofvlees op z`n Vlaams (de Vlaamsche Pot)
Recept: Stoofvlees op z`n Vlaams (de Vlaamsche Pot)
Gebruiker: Wilmie Willemse
Gebruiker: Wilmie Willemse
Gebruiker: Wilmie Willemse
Gebruiker: Wilmie Willemse
Recept: Appeltaart zonder deeg
Recept: Sorbet Blue Curacao
Recept: Ovenschotel Stroganoff
Recept: Ovenschotel Stroganoff