KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

Inspireer, deel, leer en geniet!

Elke dag lekker eten? Koken was nog nooit zo leuk en lekker als met de online recepten van KookJij. Van basisrecept tot sterrendiner, met meer dan 24.000 recepten vind je gemakkelijk een recept dat bij jouw past.

  • Voor iedere gelegenheid
  • Voor thuiskoks van ieder niveau
  • Gevarieerde keukens
  • Dagelijks nieuwe online recepten

Met KookJij vind je iedere dag nieuwe inspiratie en recepten voor de lekkerste taarten, salades, tussendoortjes, diners en meer. Voor een speciale gelegenheid of je dagelijkse maaltijd. Van traditioneel Nederlandse en Belgische gerechten tot vernieuwende wereldgerechten. Geniet dagelijks van smaakvolle inspiratie.

Via het geavanceerde filter kun je gemakkelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere: BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, de filter wijst jou de weg!

Deel bovendien zelf je lekkerste recepten, handigste kooktips en beste kooktechnieken met andere bezoekers en inspireer!

Geavanceerd filter

Filters worden geladen

Top 15 recepten

    1. Dit is zo`n gerecht waar je alle kanten mee op kunt. Als voorgerecht in een pasteitje. Als lunch met toast of met een hard broodje. Ook als hoofdgerecht me... Ingredienten: 250 gram gekookte asperges, 250 gram oesterzwammen, 250 gram garnalen, 2 dl. kookvocht van asperges(schillen), 15 gram boter, 20 gram bloem, 1 gesnipperde sjalot, 1 dl. kookroom, peper, zout en nootmuskaat, 1 runderbouil...
    2. Een heerlijk koud pastasalade recept voor bij de barbeque. Uiteraard kan je hem natuurlijk ook gewoon als lunch eten! Ingredienten: Tomaten, Komkommer, Creme fraiche, Paprika, Rode ui, Pasta, Scheut olijfolie, Verse basilicum, Tijm, Oregano, Eventueel zout, peper, chilipoeder
    3. Ingredienten: - 2 kipfilets, in plakjes, - 100g Chinese vermicelli (engelenhaar), - 1 l kippenbouillon, - 2 koffielepels vissaus (nuoc mam), - 1 koffielepel zonnebloemolie, - 1 rood pepertje, in ringetjes, - 2 teentjes knoflook, gepel...

    4. Heerlijk zoete worteltjes met een lekkere bite. Ingredienten: 1 pond kleine worteltjes, 2 a 3 el vloeibare honing, 1 a 2 el olijfolie, 2 el Dijon mosterd, 1 el verse peterselie fijngehakt, zout en peper
    5. Gevulden eieren zijn bijna niet weg te denken tijdens een feestje of lekker hapje bij de borrel. Hierbij diverse variaties voor heerlijk gevulde eieren. Ingredienten: 4 eieren, 2 eetlepels mayonaise, peper en zout
    6. Ingredienten: 1 potje witte bonen in tomatensaus (Hak zijn het lekkerst)., 1 ui, 1 teentje knoflook, 1/2 blikje champignons (liever verse), 1 speekburger (hier kom ik nog op terug), provencaalse kruiden, olijfolie
    7. Ingredienten: 4 kippenbouten, kipkruiden, 30 g boter, 1 el olie, 1 prei in ringetjes, 2 tomaten in stukjes, 1 tl tijm, 1 1/2 dl tomatensap
    8. Ingredienten: 500 gram rundvlees bv riblappen in stukken, peper, zout, laurierblad, 1 teen knoflook, 100 gram boter, 2 kruidnagelen, 1 kg uien, gepeld en in dunne ringen gesneden, 1 scheut rode wijn, 4 eetl zoete ketjap (benteng), 1 t...

    9. Een heerlijke stoofschotel uit de tajine. Ingredienten: 2 varkenshaasjes, 1 gele paprika, 1 rode paprika, 3 sjalotten, 1 courgette, 1 Spaans pepertje, 1 bol knoflook*, 1 half blik perziken op sap, paprikapoeder (pittig), tajinekruiden, gemalen zeezout, rode wijn, bouillon, bl...
    10. Ingredienten: 1 Kipfilet Hollandse A-Kwaliteit per persoon
    11. Een heerlijk nagerecht met een frisse citroensmaak. Ingredienten: - 250 ml slagroom, - 1 citroen, geraspt en uitgeperst, - 60 gr suiker, - 2 eiwitten
    12. Ingredienten: 4 a 5 stronkjes witlof, ketjap, beetje bakolie of bakboter, koekenpan, snijplank, scherp mesje, vergiet
    13. Recept voor Hete kip, een heerlijk pittig kipgerecht. Ingredienten: 8 á 10 kipdrumsticks of kipbraadsticks, 1 klein flesje ketjap (zoet), 1 Spaanse peper (klein gesneden zonder zaadjes), 2 flinke el sambal, 1,5 pond uien grof gesneden

    14. Bockbier en sukadelapjes. Een perfecte combinatie om iets lekkers mee te maken. Het is geen snel-klaar recept want het heeft toch wel een paar uurtjes nodi... Ingredienten: 1 kg sukade lapjes, 100 gr bakboter en 50 ml olijfolie, zout & peper, 3 blaadjes laurier, 3 kruidnagels, 1 takje verse tijm (1 el blaadjes), 1 tl piment poeder, 5 sjalotten, 3 el sjalot Edik (kan vervangen worden door 2...
    15. Ingredienten: 2 zalmfilets, 1 el lichtbruine basterdsuiker, 1 el Dijonmosterd, 1 tl vloeibare honing, 2 tl boter, 1 el olijfolie, 1 el ketjap manis, zout en peper
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Aspergeragout met ham in een bakje van bladerdeeg.....
    Aspergeragout met ham in een bakje van bladerdeeg..... Categorie Warm
    Voor dit gerecht hoef je echt niet de allerduurste, mooie, rechte asperges te gebruiken aangezien ze toch in kleine stukjes worden gesneden. Ik had nog wat.... De bereidingstijd is circa -30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  2. Van schillen en kontjes ..naar bouillon .. naar.. aspergesaus.
    Van schillen en kontjes ..naar bouillon .. naar.. aspergesaus. Categorie Overig
    De schillen en de kontjes en het kookvocht van de asperge gebruiken we vaak als basis voor aspergesoep. Maar.... dat je er ook deze heerlijke aspergesaus va.... De bereidingstijd is circa 60 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  3. Pittige satéstoof van Janneke Philippi.
    Pittige satéstoof van Janneke Philippi. Categorie Stoofschotels
    Het was weer eens tijd om wat lades op te ruimen en in de zogenaamde "rommellade" viel mijn oog op de receptenmap, waarin allemaal verzamelde recep.... De bereidingstijd is circa 180 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  4. Gezonde licht pittige kaasdip
    Gezonde licht pittige kaasdip Categorie Koud
    Echt caloriearm is deze dip natuurijk niet, maar wel verdraaid lekker. Zeker als je verzot bent op kaas én dippen is dit een echte aanrader . Zelf g.... De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  5. Mosselen op Griekse wijze met feta en ouzo
    Mosselen op Griekse wijze met feta en ouzo Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Laatst zag ik bij een restaurant een krijtbord staan waarop mosselen met geitenkaas werden aangeprezen. Dat leek me weer eens een keer een leuke en lekkere.... De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  6. Hongaarse kip: Paprikas Csirke
    Hongaarse kip: Paprikas Csirke Categorie Gevogelte, Stoofschotels
    Dit van origine traditioneel Hongaars gerecht van kip met paprika lijkt qua smaak veel op goulash (porkolt). Je kunt kipfilet gebruiken maar ook een hele k.... De bereidingstijd is circa 120 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  7. Mum's fish Pie
    Mum's fish Pie Categorie Vis, schaal- en schelpdieren, Ovenschotels
    Dit recept is erg speciaal voor mij, en niet alleen het recept maar ook degene die het kookboek heeft geschreven. Het is namelijk een achterneef van mij e.... De bereidingstijd is circa 120 minuten en het is voor ongeveer 5 personen.
  8. Home Recepten Hoofdgerecht Grieks Grieks Gestoofd Konijn (Kouneli Stifado) Grieks gestoofd konijn (kouneli stifado)
    Home Recepten Hoofdgerecht Grieks Grieks Gestoofd Konijn (Kouneli Stifado) Grieks gestoofd konijn (kouneli stifado) Categorie Stoofschotels
    Een heerlijk herfst en wintergerecht, want dan staat de stoofpan hier wekelijks op het fornuis. Konijn is dan een heerlijke afwisseling op de vele runderst.... De bereidingstijd is circa 120 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  9. Quiche met paddenstoelen en brie
    Quiche met paddenstoelen en brie Categorie Overig, Ovenschotels, Taarten
    In deze quiche heb ik de gewone huis tuin en keuken paddenstoelen gebruikt zoals, oesterzwammen, witte champignons en kastanje champignons. Maar in de her.... De bereidingstijd is circa 60 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  10. Herfstsalade met vijgen, oesterzwammen, eendenborst en paté
    Herfstsalade met vijgen, oesterzwammen, eendenborst en paté Categorie Salades, Koud, Warm
    Een heerlijke lauwwarme salade als lunch of in kleinere porties als voorgerecht. Een makkelijk en lekker gerecht voor als je gasten hebt, maar niet alleen.... De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.