KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

Inspireer, deel, leer en geniet!

Elke dag lekker eten? Koken was nog nooit zo leuk en lekker als met de online recepten van KookJij. Van basisrecept tot sterrendiner, met meer dan 24.000 recepten vind je gemakkelijk een recept dat bij jouw past.

  • Voor iedere gelegenheid
  • Voor thuiskoks van ieder niveau
  • Gevarieerde keukens
  • Dagelijks nieuwe online recepten

Met KookJij vind je iedere dag nieuwe inspiratie en recepten voor de lekkerste taarten, salades, tussendoortjes, diners en meer. Voor een speciale gelegenheid of je dagelijkse maaltijd. Van traditioneel Nederlandse en Belgische gerechten tot vernieuwende wereldgerechten. Geniet dagelijks van smaakvolle inspiratie.

Via het geavanceerde filter kun je gemakkelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere: BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, de filter wijst jou de weg!

Deel bovendien zelf je lekkerste recepten, handigste kooktips en beste kooktechnieken met andere bezoekers en inspireer!

Geavanceerd filter

Filters worden geladen

Top 15 recepten

    1. De Marokkaanse keuken is ontstaan door invloeden van Arabieren,Moren,Berbers (en Joden).Er zijn dus Afrikaanse elementen,maar ook elementen van Spaanse en... Ingredienten: 6 kippendijen, geschoond, zoveel olie als nodig is om 6 kippendijen bruin aan te bakken en om de uien en knoflook aan te fruiten, 2 grote uien, gesnipperd, 4 teentjes knoflook, gesnipperd, 2 eetlepels Rash el Hanout (kru...
    2. Alweer zo'n vergeten groente waar ik nooit van had gehoord. Altijd spannend om daar dan iets mee te doen! Ingredienten: 300 gram (schoon gewicht) groenlof, halve rode paprika in stukjes, 1 ui in stukjes, 1 teen knoflook gesneden, 70 gram gerookt spek in stukjes, 50 gram geraspte kaas, olijfolie
    3. Ziek? Verkouden? Grog is een heerlijk drankje wat je helpt er sneller af te komen! Ingredienten: Rum, Honing, Citroensap, Heet water

    4. Ingredienten: 500 gram rundvlees bv riblappen in stukken, peper, zout, laurierblad, 1 teen knoflook, 100 gram boter, 2 kruidnagelen, 1 kg uien, gepeld en in dunne ringen gesneden, 1 scheut rode wijn, 4 eetl zoete ketjap (benteng), 1 t...
    5. Heerlijk zoete worteltjes met een lekkere bite. Ingredienten: 1 pond kleine worteltjes, 2 a 3 el vloeibare honing, 1 a 2 el olijfolie, 2 el Dijon mosterd, 1 el verse peterselie fijngehakt, zout en peper
    6. Groentesoep bereid in de slowcooker. Lekker voor bij de lunch of als maaltijdsoep. Ingredienten: Prei, Tuinkruidenbouillon, Bleekselderij, Champignons, Gehakt, Rode Paprika, Knolselderij, Bloemkool, Ui, Wortel, Zout, Peper, Vermicelli
    7. Een keer wat anders dan een stamppot met spitskool. Dit keer een heerlijke ovenschotel, gegratineerd met kaas. Ingredienten: 1 spitskool, 500 gram gehakt, 1 ui, Aardappelpuree, Geraspte kaas, Zout, Peper, Kerrie
    8. Ingredienten: 1 potje witte bonen in tomatensaus (Hak zijn het lekkerst)., 1 ui, 1 teentje knoflook, 1/2 blikje champignons (liever verse), 1 speekburger (hier kom ik nog op terug), provencaalse kruiden, olijfolie

    9. Ingredienten: 1 Kipfilet Hollandse A-Kwaliteit per persoon
    10. Een heerlijk koud pastasalade recept voor bij de barbeque. Uiteraard kan je hem natuurlijk ook gewoon als lunch eten! Ingredienten: Tomaten, Komkommer, Creme fraiche, Paprika, Rode ui, Pasta, Scheut olijfolie, Verse basilicum, Tijm, Oregano, Eventueel zout, peper, chilipoeder
    11. Gevulden eieren zijn bijna niet weg te denken tijdens een feestje of lekker hapje bij de borrel. Hierbij diverse variaties voor heerlijk gevulde eieren. Ingredienten: 4 eieren, 2 eetlepels mayonaise, peper en zout
    12. Een heerlijke stoofschotel uit de tajine. Ingredienten: 2 varkenshaasjes, 1 gele paprika, 1 rode paprika, 3 sjalotten, 1 courgette, 1 Spaans pepertje, 1 bol knoflook*, 1 half blik perziken op sap, paprikapoeder (pittig), tajinekruiden, gemalen zeezout, rode wijn, bouillon, bl...
    13. Gezellig met ze alle pizza's maken op de Pizzarette is helemaal hot. Daarom een aantal heerlijke pizzarette recepten. Ingredienten: 1 tomaat, een stuk komkommer, 10 champignons, 1 ajuin, 2 sjalotjes, 200 gr gerookte spekblokjes, 100 gr gevogelte salami, 1/2 zoete rode punt paprika, 8 scampi's, 100 gr hespenblokjes, olijven, gemalen kaas, stukjes brie...

    14. Zelfgebakken oliebollen met appel en rozijnen mogen met de jaarwisseling natuurlijk niet ontbreken. Een ideaal recept voor oud en nieuw of op oudejaarsavon... Ingredienten: tarwebloem, water, zout, suiker, verse gist (te koop bij de warme bakker), of 4 zakjes gedroogde gist van 7 gram, staat gelijk aan de genoemde hoeveelheid verse gist., kaneel, enkele druppeltjes citroensap, rozijnen, ver...
    15. Ingredienten: - 2 kipfilets, in plakjes, - 100g Chinese vermicelli (engelenhaar), - 1 l kippenbouillon, - 2 koffielepels vissaus (nuoc mam), - 1 koffielepel zonnebloemolie, - 1 rood pepertje, in ringetjes, - 2 teentjes knoflook, gepel...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Zuurkool Loempia
    Zuurkool Loempia Categorie Warm
    lekkere snack voor tijdens de winterdagen. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 3 personen.
  2. Sambal setan maken met madame jeanette pepers
    Sambal setan maken met madame jeanette pepers Categorie Sauzen
    deze gele sambal is lekker bij roti. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  3. PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS)
    PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS) Categorie Sauzen, Overig
    lekker bij een broodje shoarma of een ander vleesgerecht. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  4. Babi pangang van krokant spek
    Babi pangang van krokant spek Categorie Vlees
    Babi pangang van krokant spek. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  5. Sticky buikspek
    Sticky buikspek Categorie Vlees
    Sticky buikspek. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  6. Lemper met gehaktvulling
    Lemper met gehaktvulling Categorie Warm
    Een heerlijke snack op op voorraad in de diepvries te hebben. De bereidingstijd is circa 120 minuten en het is voor ongeveer 20 personen.
  7. kruidige aspergebouillon met balletjes
    kruidige aspergebouillon met balletjes Categorie met Groente
    Meestal maak ik een gebonden aspergeroomsoep maar gelet op de calorieën heb ik dit recept bedacht en is ook heerlijk. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
  8. aspergebroodjes
    aspergebroodjes Categorie Warm
    Een lekkere snack óf lunchgerechtje. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 6 personen.
  9. Pannenkoekjes met pekingeend
    Pannenkoekjes met pekingeend Categorie Vlees
    Pekingeend pannenkoekjes Pannenkoekjes met Pekingeend blijven mijn absolute favoriet bij de Chinees. In goede restaurants krijg je vooral het vel geserveer.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  10. Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus
    Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus Categorie Vlees
    Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus. De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.