KookJij
Lees meer Lees minder

BBQ & Grill recepten

Recepten voor grillen en de BBQ

Barbecueën is één van de leukste activiteiten in de lente en zomer. Wanneer de zon begint te schijnen en de avonden langer worden gaat massaal de gril weer naar buiten en kunnen we weer heerlijk genieten van de barbecue.

Voor de lekkerste marinades, sauzen, voor en nagerechten heb je bij KookJij een eindeloze keuze in online recepten. Filter op BBQ en Grillen en ontdek de lekkerste recepten!

De tradities op de Nederlandse barbecue

Barbecueën is bij ons eigenlijk altijd een sociale gebeurtenis. Hoe klein het gezelschap ook is, we halen alles uit de kast om van het barbecueën een gezellig festijn te maken. Etenswaren die hierbij niet mogen ontbreken zijn de verschillende soorten sauzen, stokbrood, salades en natuurlijk vlees voor de grill. In Nederland zijn vooral de kippenpoten, worstjes en hamburgers erg populair. Daarnaast  wordt er bij de barbecue vrijwel altijd een goed glas wijn of een koud biertje gedronken.  

Barbecueën wordt echter nog veel lekkerder met zelfgemaakte gerechten. Probeer bijvoorbeeld verschillende sauzen zelf te maken. Je zult merken dat je nooit meer iets anders wil. Probeer ook eens een nieuwe, verassende salade. Bij KookJij hebben wij hier talloze recepten voor.  

Nieuwe inspiratie over de grens

Barbecueën, ofwel buiten grillen,  gebeurt over de hele wereld.  Ieder land heeft hier weer zijn eigen tradities voor. De Fransen maken bijvoorbeeld verschillende voorgerechten en fruitsalades. Kroaten gebruiken vooral kalfsvlees, varkensvlees, vis en kip. Daarnaast worden er ook talloze groenten gegrild zoals paprika, aubergines en gepofte aardappelen. Het midden-oosten staat vooral bekend om zijn sis-kebab en de Amerikanen natuurlijk om hun grote steaks en sappige kalkoenburgers. In Azië zijn ze misschien nog het meest vindingrijk met recepten voor de gril. Hier wordt gegrilld met veel verschillende vissoorten en kruiden.

Wilt jij graag jouw gasten verrassen of nieuwe gerechten proberen? Bij KookJij vind je de lekkerste (inter)nationale online recepten voor jouw barbecue en gril!

Reset filter

Geavanceerd filter

Hoofdcategorie
Filters worden geladen

Bbq grillen recepten

    1. Ingredienten: 1 Kipfilet Hollandse A-Kwaliteit per persoon
    2. Lekker recept om te wokken in de skottelbraai, leuk voor op de camping of in de achtertuin op een zomerse dag. Ingredienten: Gnocchi, Courgette, Aubergine, Ui, Knoflook, Philadelphia of kookroom, Zalm, Olie, Paprika poeder, Peper, Zout
    3. Ingredienten: 2 enkele kipfilets, 1 rode peper ( zonder zaadjes in ringetjes gesneden), 200 gram kastanjechampignons( in niet te dunne plakjes), 200 gram peultjes (afgehaald en heel gehouden), olijfolie, zout en peper

    4. Ingredienten: - 300 gr chili pasta, - halve komkommer, - 1 vleestomaat, - 1 blikje mais, - halve ajuin, - een busseltje bieslook, - pikante sneden kaas (+/- 200gr ), - bbq ham ( +/- 400 gr ), - bieslook dressing, -
    5. Ingredienten: Zie eerst Kookverhaal., 2 a 3 vleestomaten, 0,5 dl witte azijn, 2 el water, 1 tl (olijf) olie, 2 tl suiker, zout en peper naar smaak, enkele sprietjes bieslook
    6. Ingredienten: 2 tomaten in kleine stukjes (gewoon met velletjes en zaadjes), eventueel 2 kleine augurkjes in kleine stukjes, 0,5 rode paprika in kleine stukjes, 1 madame jeanette (of een ander pittig pepertje) ( zie opm), 1 ui fijngeh...
    7. Deze mayonaise heb ik van kinds af geleerd te maken van mijn moeder en zo van generatie tot generatie. Vroeger maakten we hem zelf nu komt hij gewoon uit d... Ingredienten: 4 eierdooiers, 1 eetlepel natuurazijn, 1 eetlepel mosterd, +/- 4 dl zonnebloemolie, citroensap, peper, zout
    8. Ingredienten: 500 gram sperziebonen, 1 takje bonenkruid, sap van 1/2 citroen, ong 8 takjes basilicum, 4 plakken doorregen rookspek, 6 a 7 el olijfolie, zout en peper

    9. Door de marinade eerst te koken en afkoelen komen alle smaken mooi samen in de marinade, als je daarna het vlees er een nacht (of 2 ) in laat marineren kr... Ingredienten: 2 dikke schouderkarbonades van ongeveer 200 gram per stuk, zout en peper, 2 eetlepels grove mosterd (met zaadjes erin), 2 laurierblaadjes, 2 theelepesl rozemarijn, 2 kruidnagels, 3 eetlepels ketjap (de zoete), een halve...
    10. Zelf gemaakte shoarmakruiden. Meng de kruiden goed door elkaar en bewaar in een goed afgesloten potje in de kast. Ingredienten: 2 eetlepels korianderpoeder, 8 eetlepels komijnpoeder, 4 eetlepels paprikapoeder, 1 eetlepel geelwortel, 1 eetlepel kaneelpoeder, 2 eetlepels zout, 1 eetlepel uienpoeder, 1 eetlepel knoflookpoeder, 1 eetlepel kerriepoede...
    11. Ingredienten: 250 gr rijst, 2 wortelen, 1 kleine komkommer, 1 kleine bloemkool, 1 rode ajuin, peper, zout, currypoeder, 1 koffielepel gemalen citroengras
    12. Een heerlijk simpel, maar zo lekker recept voor pesto-mayonaise. Ingredienten: 6 el groen pesto, 8 el mayonaise
    13. Gevulde aubergine bereid op de kamado, een eenvoudig en lekker groente recept voor de barbecue. Ingredienten: Aubergine, Snoeptomaatjes, Feta in olie en kruiden (bijv. Apetina), Basilicum

    14. Ingredienten: - komkommer ( schijven ), - tomaten (schijven ), - wortelen ( fijne blokjes ), - mais, - afwerking naar keuze
    15. Ingredienten: Slagroom, Groen stevia poeder
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Aziatische maaltijdsalade van rode kool met kip en pinda's
    Aziatische maaltijdsalade van rode kool met kip en pinda's Categorie Gevogelte, Salades
    Aziatische maaltijdsalade van rode kool met kip en pinda's. De bereidingstijd in cira 20 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  2. Taco Wheels
    Taco Wheels Categorie Warm
    Dit recept heb ik meegebracht van mijn vakantie in Canada . De bereidingstijd in cira 40 minuten en is voor ongeveer 6 personen.
  3. Eenpansgerecht paprikastoof met kabeljauw en chorizo
    Eenpansgerecht paprikastoof met kabeljauw en chorizo Categorie Vis, schaal- en schelpdieren, Vlees
    Eenpansgerecht paprikastoof met kabeljauw en chorizo. De bereidingstijd in cira 35 minuten en is voor ongeveer 2 personen.
  4. Spaghetti met zalm, garnalen, venkel en tomatensaus
    Spaghetti met zalm, garnalen, venkel en tomatensaus Categorie Pasta's, Vis, schaal- en schelpdieren
    Spaghetti met zalm, garnalen, venkel en tomatensaus. De bereidingstijd in cira 20 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  5. Indonesische groentebowl met een sambal eitje en gebakken uitjes
    Indonesische groentebowl met een sambal eitje en gebakken uitjes Categorie Hoofdgerecht, Wokken
    Indonesische groentebowl met een sambal eitje en gebakken uitjes. De bereidingstijd in cira 20 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  6. Pulled pork met BBQ-colasaus en gepofte aardappelen met verse kruidenroom
    Pulled pork met BBQ-colasaus en gepofte aardappelen met verse kruidenroom Categorie Gerechten
    Pulled pork met BBQ-colasaus en gepofte aardappelen met verse kruidenroom. De bereidingstijd in cira 50 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  7. Gefermenteerde chilisaus
    Gefermenteerde chilisaus Categorie Sauzen, Koud
    Een heerlijke chilisaus gemaakt met gefermenteerde pepers.. De bereidingstijd in cira 45 minuten en is voor ongeveer 10 personen.
  8. Spaanse sperziebonenstoof met chorizo, tomaat en kerrierijst
    Spaanse sperziebonenstoof met chorizo, tomaat en kerrierijst Categorie Vlees, Rijst
    Spaanse sperziebonenstoof met chorizo, tomaat en kerrierijst. De bereidingstijd in cira 30 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  9. Mango-paprikacurry met kipschnitzel en kruidenrijst
    Mango-paprikacurry met kipschnitzel en kruidenrijst Categorie Vlees, Rijst
    Mango-paprikacurry met kipschnitzel en kruidenrijst. De bereidingstijd in cira 30 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  10. Frisse wraps met verse prei, mais en gerookte forel
    Frisse wraps met verse prei, mais en gerookte forel Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Frisse wraps met verse prei, mais en gerookte forel. De bereidingstijd in cira 20 minuten en is voor ongeveer 4 personen.