KookJij
Lees meer Lees minder

BBQ & Grill recepten

Recepten voor grillen en de BBQ

Barbecueën is één van de leukste activiteiten in de lente en zomer. Wanneer de zon begint te schijnen en de avonden langer worden gaat massaal de gril weer naar buiten en kunnen we weer heerlijk genieten van de barbecue.

Voor de lekkerste marinades, sauzen, voor en nagerechten heb je bij KookJij een eindeloze keuze in online recepten. Filter op BBQ en Grillen en ontdek de lekkerste recepten!

De tradities op de Nederlandse barbecue

Barbecueën is bij ons eigenlijk altijd een sociale gebeurtenis. Hoe klein het gezelschap ook is, we halen alles uit de kast om van het barbecueën een gezellig festijn te maken. Etenswaren die hierbij niet mogen ontbreken zijn de verschillende soorten sauzen, stokbrood, salades en natuurlijk vlees voor de grill. In Nederland zijn vooral de kippenpoten, worstjes en hamburgers erg populair. Daarnaast  wordt er bij de barbecue vrijwel altijd een goed glas wijn of een koud biertje gedronken.  

Barbecueën wordt echter nog veel lekkerder met zelfgemaakte gerechten. Probeer bijvoorbeeld verschillende sauzen zelf te maken. Je zult merken dat je nooit meer iets anders wil. Probeer ook eens een nieuwe, verassende salade. Bij KookJij hebben wij hier talloze recepten voor.  

Nieuwe inspiratie over de grens

Barbecueën, ofwel buiten grillen,  gebeurt over de hele wereld.  Ieder land heeft hier weer zijn eigen tradities voor. De Fransen maken bijvoorbeeld verschillende voorgerechten en fruitsalades. Kroaten gebruiken vooral kalfsvlees, varkensvlees, vis en kip. Daarnaast worden er ook talloze groenten gegrild zoals paprika, aubergines en gepofte aardappelen. Het midden-oosten staat vooral bekend om zijn sis-kebab en de Amerikanen natuurlijk om hun grote steaks en sappige kalkoenburgers. In Azië zijn ze misschien nog het meest vindingrijk met recepten voor de gril. Hier wordt gegrilld met veel verschillende vissoorten en kruiden.

Wilt jij graag jouw gasten verrassen of nieuwe gerechten proberen? Bij KookJij vind je de lekkerste (inter)nationale online recepten voor jouw barbecue en gril!

Reset filter

Geavanceerd filter

Hoofdcategorie
Filters worden geladen

Bbq grillen recepten

  1. Zeer pittige pindasaus
    Zeer pittige pindasaus
    Lekker bij nasi, bami of over de saté Ingredienten: gele madame jeanette met zaad, rode spaanse peper met zaad , groene spaanse peper met zaad, knoflook fijngesnipperd, ui fijngesnipperd, olie, komijnpoeder, gemberpoeder, pindakaas, ketjap manis, warme (kokos) melk
  2. Kipfilet van de contactgrill
    Kipfilet van de contactgrill
    Ingredienten: 1 Kipfilet Hollandse A-Kwaliteit per persoon
  3. Barbecuesaus
    Barbecuesaus
    Lekker bij vlees gerechten van de barbecue Ingredienten: grote ui , olijfolie, knoflook ( fijngeperst), vleestomaten , rode paprika ( fijngehakt), groene paprika ( fijngehakt), zout ( naar smaak), vers gemalen zwarte peper ( naar smaak), paprikapoeder, cayennepeper, geraspte...

  1. Pesto-mayonaise
    Pesto-mayonaise
    Een heerlijk simpel, maar zo lekker recept voor pesto-mayonaise. Ingredienten: 6 el groen pesto, 8 el mayonaise
  2. Saus Krioyo, Antilliaanse saus voor bij gebakken vis
    Saus Krioyo, Antilliaanse saus voor bij gebakken vis
    Ingredienten: 2 tomaten in kleine stukjes (gewoon met velletjes en zaadjes), eventueel 2 kleine augurkjes in kleine stukjes, 0,5 rode paprika in kleine stukjes, 1 madame jeanette (of een ander pittig pepertje) ( zie opm), 1 ui fijngeh...
  3. Kipfilet in braadzak
    Kipfilet in braadzak
    Ingredienten: 2 enkele kipfilets, 1 rode peper ( zonder zaadjes in ringetjes gesneden), 200 gram kastanjechampignons( in niet te dunne plakjes), 200 gram peultjes (afgehaald en heel gehouden), olijfolie, zout en peper
  4. Hamburger (zoals je ze bij McDonalds krijgt)
    Hamburger (zoals je ze bij McDonalds krijgt)
    Ingredienten: -200 gram rundergehakt, -1 ei, -4 hamburgerbroodjes, -tomatenketchup, -mosterd, -1 uitje fijngesnipperd, -1 augurk in plakjes, -eventueel cheddarkaas als je cheeseburgers wilt
  5. Roken van vlees en vis
    Roken van vlees en vis
    Ingredienten: vlees of vis
  6. Mayonaise: oeroud recept van Belgische mayonaise, generatie op generatie voor Alkien
    Mayonaise: oeroud recept van Belgische mayonaise, generatie op generatie voor Alkien
    Deze mayonaise heb ik van kinds af geleerd te maken van mijn moeder en zo van generatie tot generatie. Vroeger maakten we hem zelf nu komt hij gewoon uit d... Ingredienten: 4 eierdooiers, 1 eetlepel natuurazijn, 1 eetlepel mosterd, +/- 4 dl zonnebloemolie, citroensap, peper, zout
  7. Gorgonzola saus
    Gorgonzola saus
    Deze saus is lekker bij varkenshaas of biefstuk Ingredienten: oesterzwammen, boter, zout, vers gemalen witte peper, room, vleesboillon, gorgonzola
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Surinaamse Bami met Kip
    Surinaamse Bami met Kip Categorie Gevogelte
    Een lekkere en smeuige bami-hap voor de liefhebbers. Het is verstandig om je enigszins te houden aan de hoeveelheden in dit recept om niet voor smaak-verra... Ingredienten: 400 gram spaghetti, 350 gram kippendijen zonder bot in kleine blokjes, 50 ml + 1 x 5cc ketjap manis, 100 ml + 1 x 5 cc ketjap asin (zout), een paar takjes bladselderij, 1 x 5 cc 5-kruidenpoeder + 5cc vers gemalen zwart
  2. Garnalenflensjes
    Garnalenflensjes Categorie Warm, Koud, Warm, Koud
    Een typisch In(dones)isch gerechtje om zo te snoepen of om bij de borrel te nuttigen Ingredienten: 300 gram garnalen klein hakken, 2 teentjes knoflook snipperen, 6 sjalotjes snipperen, 1 prei snipperen, 1 eetlepel platte peterselie snipperen, 200 cc kokosmelk, 75 gram maizena, 2 x 5 cc ketoembar, 1 x 5 cc djahé, 1 fli
  3. Roti masala met lamsvlees
    Roti masala met lamsvlees Categorie Vlees
    Lekker Surinaams gerecht Ingredienten: lamsbout ( zonder bot), archide of olijfolie , ui grof gesnipperd, vleestomaat, knoflook fijngehakt, kerrie masala, groenteboullon, gele peper fijngehakt met zaad, aardappels in blokjes gesneden en geschild, hardgekookte
  4. Vers gemaakte hollandse tomatengroente soep
    Vers gemaakte hollandse tomatengroente soep Categorie met Vlees, met Groente
    Dit is lekkerder dan de soep uit blik Ingredienten: tomaten, selderij, knoflook, prei, winterpeen, tym, bouillonblokjes, peterselie, ui, tomatenpuree
  5. Zeer pittige pindasaus
    Zeer pittige pindasaus Categorie Sauzen
    Lekker bij nasi, bami of over de saté Ingredienten: gele madame jeanette met zaad, rode spaanse peper met zaad , groene spaanse peper met zaad, knoflook fijngesnipperd, ui fijngesnipperd, olie, komijnpoeder, gemberpoeder, pindakaas, ketjap manis, warme (kokos) melk
  6. Kippenlever à la Hindu
    Kippenlever à la Hindu Categorie Vlees, Beleg, Warm, Warm, Warm
    Een eenvoudig recept uit de Hindoestaanse keuken. Ingredienten: 500 gram schoongemaakte kippenlevertjes, 2 teentjes knoflook snipperen, 3 sjalotjes snipperen, 1 flinke theelepel van 5 cc masala (of ietsje meer), 2 lomboks ontzaden en snipperen, zeezout en vers gemalen peper naar sma