Recept
« Terug naar recepten
Bloemkool Bom
PT75M
Bloemkool Bom
Toen ik dit recept zag wist ik meteen wat ik nog met mijn halve bloemkool,
die ik nog had liggen, wilde gaan maken. Je kunt natuurlijk ook gewoon een
klein bloemkooltje gebruiken.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Koksland/Aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bloemkool Bom te bereiden
- Kook de bloemkool 7 minuutjes in water en laat hem goed uitlekken.
- Kruid het gehakt, voeg ei en paneermeel roe en kneed het goed door elkaar totdat je een stevig mengsel krijgt wat goed blijft plakken.
- Omhul de bloemkool met je gehaktmengsel en duw het goed vast aan de bloemkool.
- Plak dan de plakjes spek rondom op je gehakt mengsel.
- Bak de bom 1 uur in je oven op 180 graden. (Het beste kun je het op een rooster zetten zodat eventuele nattigheid weg kan).
