Recept
« Terug naar recepten
Stoofpeertjes met witte Port
PT60M
Stoofpeertjes met witte Port
Ik vind het altijd leuk om te kijken wat de "kraampjes" langs de weg te
bieden hebben en vaak blijft er dan wel wat aan mijn vingers plakken. Deze
keer waren Goudrenetten en Stoofperen mijn vangst.
Normaal schil ik ze alleen en kook ze dan in zijn geheel, maar deze PEREN
waren zulke joekels dat ik het toch maar beter vond om ze in vieren te
snijden.
Dit recept wat ik heb gebruikt is zonder suiker en dat mis je helemaal niet
door de kruiden en citrus. Mocht je echt een zoetekauw zijn dan kun je
natuurlijk zelf altijd wat suiker toevoegen.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Nagerechten - Low Budget
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
de Gezonde Kok/ beetje aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd300 ml witte port/300 ml water
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofpeertjes met witte Port te bereiden
- Schil de peren, bij kleine peertjes laat je het steeltje eraan zitten, grote peren snij je in vieren en verwijder het klokhuis.
- Giet 300 ml. witte port en 300 ml. water in een pan, was de sinaasappel en de citroen goed schoon onder de kraan. Rasp wat reepjes van de schil van de citroen en de sinaasappel. Zorg dat je het witte niet mee snijdt, want dat is een beetje bitter. Voeg het sap van de sinaasappel en de citroen toe aan het vocht in de pan.
- Leg het kaneelstokje, de steranijs en de kruidnagel erbij en voeg de gember toe. Breng alles aan de kook en zet het daarna op een heel zacht vuurtje. Doe de deksel op de pan.
- Laat de peertjes ongeveer drie kwartier stoven. Draai ze af en toe een beetje zodat ze helemaal doordrenkt raken met het heerlijke sap.
- Ze zijn lekker zoals ze zijn, maar ook heerlijk met een grote lepel ijs of dikke yoghurt.