KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Pekingeend

Recept van:
Bereidingstijd: 210 min
Personen: 4 personen
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

1. Leg de eend op een rooster boven een braadslee en schenk er 1,2 liter van het kokende water over. Gooi het water weg en dep de eend droog met keukenpapier. Leg de eend weer op het rooster en zet hem een paar uur weg.

2. Meng de honing, de rest van het water en de sojasaus en bestrijk de eend van binnen en -buiten met dit mengsel. Bewaar de rest van het mengsel. Laat de eend 1 uur staan, tot het glazuur droog is.

3. Bestrijk de eend nog eens met het mengsel, laat hem drogen en ga hiermee door tot alle glazuur op is.

4. Verwarm de olie, voeg de hoisinsaus, de suiker en het water toe. Laat dit mengsel 2-3 minuten zachtjes koken tot het is ingedikt.

5. Bak de eend 30 minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden, keer hem en bak hem nog eens 20 minuten. Keer de eend nog eens en bak hem in 20-30 minuten gaar en knapperig.

6. Haal de eend uit de oven en laat hem 10 minuten staan. Verwarm ondertussen de pannenkoekjes in een stoompan, snijd het vel en het vlees in reepjes, garneer met reepjes wortel en serveer met de pannenkoekjes, de saus, de reepjes komkommer en lente-uitjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

zegt:
Hallo Marc, hoisinsaus is een zoete saus, gemaakt van sojabonen, rijstazijn, knoflook, rode pepers, suiker, zout en water. Groetjes Hilde Kookjij
Marc

zegt:
Wat is hoisinsaus? Kan je dit zelf bereiden? :p
chris

zegt:
Tot alle glazuur op is? Dan ben je een week verder. Nergens zout en peper?
Anna

zegt:
Wat bedoel je precies, het staat bij de ingredienten en onder punt 4., bij de bereiding.
Groet,
Anna
KookJij.
Frits Max. Gal

zegt:
De twee el sesamolie gelieve toe te voegen op het bestaande recept.
Leja

zegt:
Er staat 2 el sesamolie bij de ingrediënten, maar niet in het recept?
Frits Gal

zegt:
Ik maak eerst een saue van olijfolie metfijngesneden ontbijtspek ca 35 gr.en knoflook dit goed doorbakken en als marinade gebruiken voor de eend. eend in de oven en rest van de marinade voor de saus met toevoeging van bumbu ayam panggang met wat water . Als laatste de sesamolie erin , anders krijg je een bittere nasmaak. Smakelijk eten. Frits.
Sjoerd

zegt:
inderdaad klein beetje water bij het mengsel van honing en sojasaus. dat moet aangepast worden in dit recept, verder zeer top gerecht
ajbronsgeest

zegt:
bij de marinade een ster anijs toevoegen inlaten trekken en dan verwijderen
Bas

zegt:
Het honing/soyasaus mengsel hoeft maar een klein scheutje water te hebben, dat staat er niet bij. Je hoeft overigens echt geen suiker bij de hoisinsaus te doen want die is al mierzoet uit zichzelf.