Recept
« Terug naar recepten
Andijvie stamppotje met gerookte zalm
PT30M
Andijvie stamppotje met gerookte zalm
Gewoonlijk gebruik ik meestal gerookte spekreepjes in mijn stamppotten
maar omdat ik deze keer een moot zalm erbij wilde serveren bedacht ik dat
ik de spekjes ook weleens kon vervangen door wat fijngesneden gerookte
zalm. Het resultaat was heerlijk. Iets om dus weleens vaker terug te laten
komen.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Andijvie stamppotje met gerookte zalm te bereiden
- Kook de aardappelen gaar, giet ze af en laat ze droogstomen.
- Voeg peper, zout, nootmuskaat, mosterd, melk, boter en balsamico azijn toe en stamp alles goed door elkaar.
- Bak in een nadere pan de uien, draai het vuur uit en voeg de gesneden andijvie en zalmreepjes toe.
- Meng alles door elkaar en schep de puree erdoorheen.
- Bak de zalmmoten, schep de stamppot op borden en leg de zalmmoot er bovenop.
