KookJij

Andijvie stamppotje met gerookte zalm

Gewoonlijk gebruik ik meestal gerookte spekreepjes in mijn stamppotten maar omdat ik deze keer een moot zalm erbij wilde serveren bedacht ik dat ik de spekjes ook weleens kon vervangen door wat fijngesneden gerookte zalm. Het resultaat was heerlijk. Iets om dus weleens vaker terug te laten komen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 3 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Andijvie stamppotje met gerookte zalm te bereiden

  1. Kook de aardappelen gaar, giet ze af en laat ze droogstomen.
  2. Voeg peper, zout, nootmuskaat, mosterd, melk, boter en balsamico azijn toe en stamp alles goed door elkaar.
  3. Bak in een nadere pan de uien, draai het vuur uit en voeg de gesneden andijvie en zalmreepjes toe.
  4. Meng alles door elkaar en schep de puree erdoorheen.
  5. Bak de zalmmoten, schep de stamppot op borden en leg de zalmmoot er bovenop.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst