Recept
« Terug naar recepten
Gegratineerde aardappelschotel met prei
PT45M
Gegratineerde aardappelschotel met prei
Heerlijk om een ovenschotel te maken als het weer herfst (winter) begint te worden. Deze aardappelgratin
met prei en ui is dan een heerlijk bijgerecht bij zowel vlees als vis.
Ik heb hier voorgekookte krielaardappeltjes gebruikt maar je kunt ook
voorgekookte aardappelschijfjes gebruiken of zelf aardappels koken en in
schijfjes snijden.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegratineerde aardappelschotel met prei te bereiden
- Verwarm een scheutje olijfolie en fruit hierin de fijngesneden ui en knoflook enkele minuten.
- Voeg de gesneden en gewassen prei toe, doe de tijm en pezo erbij en laat het geheel nog enkele minuten stoven.
- Doe op de bodem van een ovenschaal de helft van de aardappeltjes en doe hierop het gestoofde prei/ui mengsel, daarna de andere helft van de aardappeltjes erop en top af met de geraspte kaas.
- Gratineer de ovenschotel ongeveer een half uurtje op 175 graden C.
