KookJij

Salade met wildpate en gebakken oesterzwammen

Een salade met wildpate is een van mijn snelle voorgerechten op zondag in de winter. Het is toch een beetje luxe en super makkelijk om te maken. Ik had nog wat oesterzwammen liggen die ik lekker gebakken heb en erover heb gedaan. Een heerlijke combinatie. Je kunt wildzwijnpate, fazantenpate gebruiken maar ook cranberrypate, notenpate of gewoon roompate gaat ook prima.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Salade met wildpate en gebakken oesterzwammen te bereiden

  1. Rooster de pijnboompitten en zet opzij.
  2. Verdeel wat sla over de borden met eventueel een beetje dressing (ik had truffeldressing).
  3. Snij de pate in stukken en verdeel over de borden, garner met komkommer, druiven, gedroogde cranberry's en cranberrysaus of chutney.
  4. Pluk de oesterzwammen in reepjes en bak ze in hete olie. Voeg een klein scheutje balsamico azijn toe en schep de gebakken oesterzwammen warm op de salade.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Lekker met een (stok)broodje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst