Lekker met een (stok)broodje.
Recept
« Terug naar recepten
Salade met wildpate en gebakken oesterzwammen
PT15M
Salade met wildpate en gebakken oesterzwammen
Een salade met wildpate is een van mijn snelle voorgerechten op zondag in
de winter. Het is toch een beetje luxe en super makkelijk om te maken. Ik
had nog wat oesterzwammen liggen die ik lekker gebakken heb en erover
heb gedaan. Een heerlijke combinatie.
Je kunt wildzwijnpate, fazantenpate gebruiken maar ook
cranberrypate, notenpate of gewoon roompate gaat ook prima.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade met wildpate en gebakken oesterzwammen te bereiden
- Rooster de pijnboompitten en zet opzij.
- Verdeel wat sla over de borden met eventueel een beetje dressing (ik had truffeldressing).
- Snij de pate in stukken en verdeel over de borden, garner met komkommer, druiven, gedroogde cranberry's en cranberrysaus of chutney.
- Pluk de oesterzwammen in reepjes en bak ze in hete olie. Voeg een klein scheutje balsamico azijn toe en schep de gebakken oesterzwammen warm op de salade.