Recept
« Terug naar recepten
Romige oesterzwammensoep
PT30M
Romige oesterzwammensoep
Bij ons in het dorp zit een oesterzwammenkwekerij en die hebben op
zaterdag altijd een paar uurtjes verkoop aan de kwekerij. Je krijgt dan veel
oesterzwammen voor weinig geld. Het zijn dan wel maatje XXL
paddenstoelen maar die zijn prima geschikt om bijvoorbeeld deze soep
mee te maken.
Ik kreeg van de eigenaresse een flyer met recepten mee, waaronder dit
soepje.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Soepen - met Zuivel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Rotterzwam/aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige oesterzwammensoep te bereiden
- Snij de ui en knoflook, bleekselderij en knolselderij fijn.
- Verhit wat olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook, bleekselderij en knolselderij ongeveer 5 minuten op laag vuur. Voeg de tijm toe en bak even kort mee.
- Voeg vervolgens de bouillon en laurier toe. Breng zachtjes aan de kook.
- Verhit in een andere pan wat olijfolie en bak hierin de oesterzwammen met wat peper en zout.
- Voeg de oesterzwammen vervolgens toe aan de bouillon. Breng deze opnieuw aan de kook en laat de soep op laag vuur 15 tot 20 minuten staan.
- Verwijder het laurierblad en de tijm en pureer de soep vervolgens fijn met een staafmixer.
- Proef en breng op smaak met peper, zout en een scheutje Cognac of Vieux.
- Snijd de peterselie fijn en garneer de soep en druppel nog wat truffelolie over de soep.