Recept
« Terug naar recepten
Ovenschotel op Griekse wijze (Moussaka light)
PT60M
Ovenschotel op Griekse wijze (Moussaka light)
Niet authentiek Grieks maar een zelfverzonnen schotel die een beetje doet
denken aan Moussaka. Zeg maar een "light" versie. Eentje die snel te
maken en toch erg lekker is. De bechamelsaus laat ik achterwege zodat
deze versie ook meteen glutenvrij is. Makkelijk als mensen met een allergie
of intolerantie mee eten.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ovenschotel op Griekse wijze (Moussaka light) te bereiden
- Snij de aubergines in schijven , leg ze op een ovenplaat, giet er een beetje olijfolie overheen en strooi er een beetje zout over. Grill de plakken aan beide kanten in totaal ongeveer 15 minuten.
- Schil de aardappels, snij ze in schijfjes en kook ze voor. Laat ze goed uitlekken.
- Bak het gehakt rul, voeg pezo, gehakte knoflook, en fijngesneden munt en peterselie toe.
- Bak de uien in ringen halfgaar.
- Snij de tomaten in plakken.
- Bouw de ovenschotel op, eerst de uitgelekte aardappelschijfjes, gehakt, aubergineplakken, uienringen, tomatenschijfjes, tomaten stukjes en verkruimel er de feta overheen. Als laatste strooi je er een beetje gedroogde oregano overheen.
- Zet de ovenschotel een half uurtje in de oven (op 200 graden)
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Lekker met versgebakken (stok)brood.