KookJij

Komkommersalade met een Oosters Tintje

Wat je ook eet, er past eigenlijk wel altijd een groene komkommersalade bij. Hier is weer zo'n groen hapje.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 3 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Komkommersalade met een Oosters Tintje te bereiden

  1. Doe in een pannetje dat tegen heet zuur kan de rijstazijn, de suiker, de olie, en de Nam Pla en roer dat door, tot alle suiker volledig is opgelost. Laat dit helemaal afkoelen.
  2. De komkommerblokjes in een zeef of vergiet leggen om het eventuele vocht te laten aflopen.
  3. Meng de ui, knoflook en de lombok door elkaar en roer dit mengsel door de komkommerblokjes.
  4. Doe dan de afgekoelde rijstazijn-mix door de komkommer-mix en laat een goed intrekken.
  5. Breng op smaak met zeezout en de vers gemalen zwarte peper

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jan A van der  Hoeden

Jan A van der Hoeden zegt:
Dat moesten 2 lomboks zijn.Alhoewel ....lomboks zonder zaadlijsten zijn niet zo verschrikkelijk pedis.
Jan A.
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
20 lijkt mij ook wel erg veel op 1 komkommer ;-)
Verder een heerlijke salade, ook lekker te combineren met mango of perzik.
Lekker, Jan. Komt de komende BBQ op tafel.
Tanja Hermens

Tanja Hermens zegt:
20 lomboks? Dan kan ik meteen door naar de eerste hulp ;-) Typefoutje neem ik aan. Maar een frisse komkommersalade kan idd overal bij en deze oosterse lijk me me ook lekker!