Recept
« Terug naar recepten
Sint-Jakobsvruchten op een puree van erwtjes, gedroogde ham
PT50M
Sint-Jakobsvruchten op een puree van erwtjes, gedroogde ham
Een heerlijk sint-jakobsvruchten op een puree van erwtjes, gedroogde ham recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sint-Jakobsvruchten op een puree van erwtjes, gedroogde ham te bereiden
Sint-Jakobsvruchten op een puree van erwtjes, gedroogde ham en foie gras
Kook de erwtjes gaar in licht gezouten water, giet ze af en pureer ze heel fijn met een scheutje kippenbouillon. Als er nog te grove stukjes inzitten kan je de puree door een zeef wrijven. Breng de puree op smaak met een snuifje kerrie, peper en zout. Bak de Sint-Jakobsvruchten kort in boter, kruiden met peper en zout. Verdeel over de verwarmde borden een beetje erwtenpuree, leg hierop de Sint-Jakobsvruchten en werk af met de ham en eventueel de plakjes foie gras.
Tip 1: de puree kan op voorhand gemaakt worden en au-bain-marie opgewarmd worden.
Kook de erwtjes gaar in licht gezouten water, giet ze af en pureer ze heel fijn met een scheutje kippenbouillon. Als er nog te grove stukjes inzitten kan je de puree door een zeef wrijven. Breng de puree op smaak met een snuifje kerrie, peper en zout. Bak de Sint-Jakobsvruchten kort in boter, kruiden met peper en zout. Verdeel over de verwarmde borden een beetje erwtenpuree, leg hierop de Sint-Jakobsvruchten en werk af met de ham en eventueel de plakjes foie gras.
Tip 1: de puree kan op voorhand gemaakt worden en au-bain-marie opgewarmd worden.
gert van dommelen zegt: