Recept
« Terug naar recepten
Kwarktaart met speculaasbodem en kersen (Glutenvrij)
PT240M
Kwarktaart met speculaasbodem en kersen (Glutenvrij)
Deze kwarktaart doet een beetje denken aan Mon Chou taart maar is door
de magere kwark toch wel een stuk gezonder.
Makkelijk glutenvrij te maken door gebruik te maken van glutenvrije
speculaasjes, pepernoten of andere glutenvrije koekjes.
De lange bereidingstijd komt eigenlijk alleen omdat hij minstens 3 uur
moet opstijven in de koelkast, het maken op zich is een fluitje van een cent.
In plaats van kersen kun je ook bosvruchten of aardbeien gebruiken,
deze zijn in blikken en glazen potten verkrijgbaar in de meeste
supermarkten en erg handig in gebruik.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
240 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Annemiek Nauta/aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kwarktaart met speculaasbodem en kersen (Glutenvrij) te bereiden
- Verkruimel de koekjes en smelt de boter, roer de gesmolten boter door de koekkruimels.
- Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en verdeel het koekkruimel/botermengsel over de bodem, druk het goed vast aan en zet het 10 minuten in de koelkast.
- Klop de slagroom met de suiker stijf en meng er de kwark doorheen.
- Week de gelatine in koud water en verwarm een bodempje water in een pannetje, als het water kookt neem je de pan van het vuur en los je er de uitgeknepen gelatine in op (goed roeren).
- Giet deze vloeistof in een dun straaltje bij het kwark/slagroom mengsel.
- Haal de springvorm met de bodem uit de koelkast en giet er het kwarkmengsel in en strijk de bovenkant glad met een spatel.
- Laat de taart ongeveer 4 uur opstijven in de koelkast. (Ik maak hem vaak de avond van te voren al).
- Haal de taart vlak voor het serveren uit de koelkast en verdeel de kersen eroverheen.