-
Asperges met ham, blauwe kaas en spekjes
Categorie Ovenschotels, Pasen
15 min
Restje roquefort of andere blauwe kaas? Pot asperges in de kast? Wat plakken ham die op moeten? Zo ontstond deze verrukkelijke aspergeschotel die we nog ve....
De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
-
sperge-baconrolletjes op varkenshaasmedaillons met wittewijn-saus
Categorie Vlees, Pasen
20 min
Asperges gewikkeld in bacon op kort gebraden varkenshaasmedaillons met een romige wijnsaus. .
De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
-
Omelet-wraps gevuld met Indisch gekruid gehakt
Categorie Warm, Wraps, Warm
15 min
Deze " ei wraps" lijken op het Indische gerecht "Dadar Isi". Maar naar eigen smaak gemaakt. De vulling voor de omelet-wrap is ook een....
De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
-
Eiersalade met avocado, garnalen en zelfgemaakte mayonaise
Categorie Salades, Vis, schaal- en schelpdieren, Salades, Pasen, Koud
30 min
Een super lekkere salade voor de Pasen, maar ook de rest van het jaar smaakt deze salade erg lekker.
De inspiratie voor dit recept kreeg ik door een recep....
De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 6 personen.
-
Broodje Pulled Paddenstoel
Categorie Beleg, Vegetarisch, Warm
15 min
Het broodje pulled pork is heel bekend. Pulled chicken is er een variant op.
Pulled Paddenstol is een verrukkelijk broodje en vegetarisch. Uitsteknd als l....
De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
-
Witlof gekaramelliseerd op Vlaamse wijze
Categorie Groenten, Vegetarisch
15 min
Een verrukkelijk witlofrecept. De witlof wordt dus niet gekookt, maar gaat met flink wat boter in een hapjespan. Daarna gekaramelliseerd. Hier eet je bijna....
De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
-
Frittata omelettaart met champignons en paprika
Categorie Overig, Vegetarisch, Ontbijt & Lunch, Pasen
20 min
Deze fritatta is een hartige taart waar geen deeg aan te pas komt. Eieren en groenten zijn het hoofdbestanddeel. Deze frittata is gemaakt in de
oven. .
De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
-
Eitjes gevuld met kruidenroomkaas en kappertjes
Categorie Koud, Bijgerechten, Koud, Pasen
15 min
Halve eieren gevuld met kruidenroomkaas, crème fraîche en kappertjes. Heerlijk voor de Pasen..
De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 6 personen.
-
Eieren in een romige kerrie-kokossaus
Categorie Overig, Vegetarisch
10 min
Deze overheerlijke eitjes waren een onderdeel van een Oosters etentje. De eieren zijn het lekkerste als je ze een dag tevoren maakt, zodat alle smaken goed....
De bereidingstijd is circa 10 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
-
Pestorijst met champignons en courgette
Categorie Bijgerechten, Overig, Rijst
15 min
Dit gerecht wordt het lekkerste als je de rijst ruim tevoren kookt en laat afkoelen. Je maakt eerst de vulling door de champignons en de courgetteblokjes t....
De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
-
Haring in dille-roomsaus
Categorie Koud, Koud, Koud
15 min
Ik heb hiervoor nieuwe haring gebruikt. Zure haring kan ook. Ik heb dit recept al vaak gemaakt als onderdeel van een buffet. Je kunt dit al een dag tevoren....
De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
-
Gegrilde tonijn, Aziatisch gemarineerd
Categorie Gerechten, Hoofdgerecht, Vis, schaal- en schelpdieren
10 min
De tonijnsteaks heb ik plm. 30 minuten gemarineerd in een heerlijke Aziatische marinade. Daarna snel om en om gegrild. .
De bereidingstijd is circa 10 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
-
Zeewolffilet uit de oven
Categorie Hoofdgerecht, Vis, schaal- en schelpdieren, Hoofdgerechten
10 min
Zeewolf is wit en stevig van structuur. Niet te vergelijken met kabeljauw. In dit recept wordt de zeewolffilet even aangebraden en daarna gegaard in de ove....
De bereidingstijd is circa 10 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
-
Pittige gemarineerde garnalen met koriander
Categorie Voorgerecht, Koud, Voorgerechten, Koud
10 min
Een eenvoudig voorgerechtje uit de AH-serie Streekkeukens Portugal. Goed voor te bereiden en erg lekker. Let op de marinadetijd van 24 uur.
De bereidingstijd is circa 10 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
-
Gehakballetjes in een pittige zoete ketjapsaus
Categorie Vlees, Warm
15 min
Een recept voor liefhebbers van gember. De gehaktballetjes zijn o.a. gevuld met piepkleine stukjes stemgember. In de ketjapsaus heb ik ook een lepel gembe....
De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
-
Fricassée de porc, een romige stoofpot van varkensvlees
Categorie Vlees, Stoofschotels, Slowcooker
15 min
Een heerlijke romige stoofschotel van hamlappen en witte wijn, afkomstig uit het zuiden van Frankrijk. .
De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
-
Indische biefstuk (Blado daging)
Categorie Vlees, Vlees, Wokken
15 min
Een erg lekker pittig wokgerecht met biefstuk. Laat het vlees minimaal 1 uur marineren dan wordt het nog lekkerder..
De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
-
Appelmoes inmaken in pot
Categorie Bijgerechten, Overig, Koud
20 min
Zelf je appelmoes inmaken is gemakkelijk te maken en lekkerder dan de appelmoes uit de winkel. De appelmoes is zeker één jaar houdbaar..
De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
-
Compote van gedroogde appeltjes met honing en kaneel
Categorie Overig, Bijgerechten, Nagerechten
10 min
Een heerlijk en apart bijgerecht bij wild en gevogelte.
En met een bolletje kaneelijs ook heel lekker als nagerecht. Gemakkelijk te maken en goed voor te b....
De bereidingstijd is circa 10 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
-
Appelcompote met kaneel en rumrozijnen
Categorie Overig, Bijgerechten, Koud
15 min
Appelcompote van onze appels uit eigen tuin. We hadden veel appels en ook nog van de buren. Veel appelmoes gemaakt. Nu een variatie. .
De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
-
Stamppot wilde spinazie met champignons en ei.
Categorie Stamppot, Vegetarisch
20 min
Zomerse stamppot van rauwe wilde spinazie met gebakken champignons en hardgekookt ei. Vegetariërs
lekker op deze manier. Vleeseters voegen er spekree....
De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
-
Kippendijen Rendang...
Categorie Gevogelte, Rijst, Ovenschotels
40 min
Als eens eerder maakte ik deze ajam-rendang-rendang-van-kip van Project
Gezond op basis van kip, maar dit gerecht was vele malen lekkerder
vonden wij. Er zij....
De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
-
Heerlijk snel pannetje met kip , spekjes en groente.
Categorie Gevogelte, Rijst
30 min
Uit het boek : Heerlijk Winter “van project gezond maakte ik twee jaar
geleden een heerlijk jachtpannetje met hamlapjes. Onderstaand recept lijkt
er een....
De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
-
Lente Plaat Pizza
Categorie Pizza's
45 min
In de koelkast lagen nog enkele restjes aan groente die ik graag wilde
verwerken. Vaak verdwijnen die restjes in een groentesoep, wokgerecht of rauwkostsa....
De bereidingstijd is circa 45 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
-
De allerlekkerste stamppot zuurkool
Categorie Stamppot
20 min
Ik ben niet zo dol op stamppot zuurkool, maar inmiddels heb ik door wat experimenteren toch de stamppot zuurkool gevonden die ik wel heel erg lekker vind.....
De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
-
Pittige tomaten-bonensoep met avocado-topping
Categorie Hoofdgerecht, met Groente
25 min
Ik kwam het recept van deze soep tegen op internet. Een soep met hele andere ingrediënten dan ik was gewend en kende.
We vonden de soep heerlijk.
In t....
De bereidingstijd is circa 25 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
-
Pittige Mexicaanse met kipfilet gevulde pannenkoeken
Categorie Gevogelte, Wraps, Ovenschotels
25 min
Zalige gevulde pannenkoeken met pittige kipvulling. Heel gemakkelijk te maken en goed voor te bereiden. Voor ons een TOPPER.
De bereidingstijd is circa 25 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
-
Perzikencrème met lemoncurd
Categorie Koud
10 min
Van perziken op lichte siroop, roomkaas light, een scheutje limoncello en lemoncurd maakt ik dit lekkere lichte dessert..
De bereidingstijd is circa 10 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
-
Rumcrème
Categorie Koud
19 min
Een heerlijk romig nagerecht als je wat meer gasten hebt. Niet geschikt voor kinderen. Je kunt dit al een dag tevoren voorbereiden. Ik kreeg veel complimen....
De bereidingstijd is circa 19 minuten en het is voor ongeveer 6 personen.
-
Vanillepudding a la Melba
Categorie Koud
15 min
Mijn zwager en schoonzusje bleven eten en die willen altijd graag een nagerecht. Ik had daar niet echt op gerekend dus kijken wat ik nog op voorraad had.....
De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
-
Zalige trifle met mascarpone, advocaat en fruit
Categorie Koud
25 min
De trifle Kan een dag tevoren gemaakt worden. Door de mascarpone met kwark te vermengen wordt het veel minder machtig. Past heel goed in een Paasmenu.
.
De bereidingstijd is circa 25 minuten en het is voor ongeveer 6 personen.
-
Macaroni stroganoff met gehakt, zonder pakjes of zakjes
Categorie Pasta's, Vlees
20 min
Een heerlijke macaronischotel met gehakt, spekreepjes, champignons en paprika in een heerlijke stroganoffsaus..
De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
-
Pasta met pittig zoete gehaktsaus, geinspireerd door Nigella Lawson
Categorie Pasta's, Vlees
20 min
De vleesragout=gehaktaus is bijzonder door de toevoeging van de rodebessengelei. Geinspireerd door een recept van Nigella Lawson uit haar boek
Nigellissim....
De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
-
Pasta met warmgerookte zalm, spinazie, champignons en gedroogdde tomaatjes
Categorie Pasta's, Vis, schaal- en schelpdieren
15 min
Ik heb voor dit pastagerecht fusili gebruikt maar elke andere pastasoort kan ook prima. Het was een lekkere combinatie met de gerookte zalmsteak en de ontd....
De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
-
Gehaktrol gevuld met kaas, prei en gedr. tomaten
Categorie Vlees, Vlees
25 min
Deze gevuld gehaktrol maakte ik voor een feestje. In plakken gesneden komt de vulling mooi tot zijn of haar recht. Ook koud erg lekker!
Let op: het is het....
De bereidingstijd is circa 25 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
-
Franse ovenschotel Hachis Parmentier op eigen wijze
Categorie Vlees, Ovenschotels
20 min
Hachis Parmentier is een bekende, eenvoudige Franse
ovenschotel. De basis is gekruid gehakt met een romige aardappelpuree, gegratineerd in de oven. Ik heb....
De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
-
Biefstuk met champignon-roze peper-cognacsaus
Categorie Vlees, Warm
15 min
Het bijzondere aan de champignonsaus is dat ik hier roze peperbessen aan heb toegevoegd . De roze peperbessen geven een bijzonder lekkere smaak aan de saus....
De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
-
Indische zacht gestoofde varkenskarbonade in ketjapsaus (Babi smoor )
Categorie Vlees, Slowcooker
15 min
Ik heb schouderkarbonade gebruikt en het bot verwijderd. Je kunt hiervoor ook procureurlapjes gebruiken (ontbeende schouderkarbonade). Het
lekkerste is var....
De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
-
Beenham gemarineerd in rode wijn en port
Categorie Vlees, Slowcooker
10 min
Je kunt deze overheerlijke in port en wijn gemarineerde beenham bereiden in de pan, slowcooker of in de oven. .
De bereidingstijd is circa 10 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
-
Salade met groene asperges en gerookt zalmhaasje
Categorie Voorgerecht, Voorgerechten, Koud
15 min
In plaats van plakjes gerookte zalm heb ik in deze salade een gerookt zalmhaasje gebruikt. De groene asperges heb ik vooraf beetgaar gekookt en een nacht....
De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
-
Zomerse lunchsalade; ook lekker voorgerecht.
Categorie Salades, Koud, Koud
20 min
Warm weer? Maak dan eens deze verrukkelijke lunchsalade met diverse soorten fruit, rauwe ham en pecorino, overgoten met een zalige balsamicodressing.
De co....
De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
-
Hertenbiefstuk met port-honingsaus
Categorie Wild
20 min
Vergeleken met andere wildsoorten heeft hertenvlees een milde zachte smaak. Het vlees is licht verteerbaar. Hertenbiefstuk eet je net als gewone biefstuk r....
De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
-
Licht Pittig Gehakt-Pruttel-Potje met .....
Categorie Vlees, Rijst
25 min
Een eenvoudig gehaktgerecht geschikt voor elke dag. Staat binnen 25
minuten op tafel en is licht pittig van smaak. Lekker met rijst, maar met
puree zal het....
De bereidingstijd is circa 25 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
-
Heerlijke Hete Kip
Categorie Hoofdgerecht, Gevogelte, Rijst
30 min
Er staan veel van dit soort gerechten op het WWWeb met allemaal wel enkele verschillen. Dit gerecht is van Project Gezond, dat ik hier en daar iets heb aan....
De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
-
Zuid – Afrikaanse “ boerewors “ …
Categorie Vlees
30 min
Bij dit recept draait alles om de worst In de ochtenduren de saus even
maken, omdat de saus koud geserveerd moet worden. Lekker apart van
smaak. Ik heb de r....
De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
-
Indiaase Kip Madras zonder zakjes en pakjes.
Categorie Gevogelte, Wokken, Rijst
30 min
Eigenlijk zou dit recept "Kalkoen Madras " moeten heten...... Ik dacht nog
kip in de vriezer te hebben, maar helaas. Dan maar kalkoen en misschien....
De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
-
Kleurrijke Curry met kip en groentjes.
Categorie Gevogelte, Stoofschotels
40 min
Een dergelijk gerecht las ik op bij Mind Your Feed. Ik heb het gerecht redelijk naar eigen smaak aangepast..
De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
-
Bladerdeeghapjes met serranoham
Categorie Koud, Warm
20 min
Een verrukkelijk en eenvoudig voor te bereiden borrelhapje bestaande uit bladerdeeg, serranoham (een Spaanse gedroogde ham), pesto en Hollandse geitenkaas.....
De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 30 personen.
-
Bladerdeeghapje met kruidenroomkaas (boursin)
Categorie Warm
15 min
Smullen van een lekker borrelhapje. En dat alleen met wat bladerdeeg en een restje boursin. Kan het gemakkelijker?.
De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 12 personen.
-
Abrikozencompôte van gederoogde abrikozen
Categorie Overig
10 min
De gedroogde abrikozen worden gekookt met witte wijn, gembersiroop en geleisuiker..
De bereidingstijd is circa 10 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
Recept: Kabeljauwhaas met een romig Limburgs mosterdsausje !
Recept: Chinees stoofpotje sweet and sour
Recept: Chinees stoofpotje sweet and sour
Recept: Chinees stoofpotje sweet and sour
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Chinees stoofpotje sweet and sour
Recept: Chinees stoofpotje sweet and sour
Recept: Chinees stoofpotje sweet and sour
Recept: Limoncello Paastaart
Recept: Limoncello Paastaart
Recept: Kerrie Zuurkoolovenschotel met gekaramelliseerde zilveruitjes en rookworst
Recept: Kerrie Zuurkoolovenschotel met gekaramelliseerde zilveruitjes en rookworst
Recept: Chinees stoofpotje sweet and sour
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Chinees stoofpotje sweet and sour