KookJij
Lees meer Lees minder

Low carb recepten

Een low carb dieet of wel een koolhydraatarm of weinig-koolhydraten dieet, is een dieet waarbij je het eten van koolhydraten beperkt. Een low carb dieet wordt meestal toegepast voor gezondheidsredenen zoals het verminderen van overgewicht waarbij koolhydraten worden vermeden.

Voedingsmiddelen die veel koolhydraten bevatten zijn; rijst, pasta, brood en aardappelen. Deze producten worden in een low carb dieet vervangen door voedingsmiddelen die geen of weinig koolhydraten bevatting zoals; soja producten, vis, vlees en groene bladgroeten.

Reset filter

Geavanceerd filter

Hoofdcategorie
Filters worden geladen

Low carb recepten

    1. Deze lekkere amandelkoekjes zijn heel snel gemaakt en verslavend lekker. Ik kan de hoeveelheid koekjes die uit het deeg kunnen worden gemaakt een beetje m... Ingredienten: 125 gram zachte boter , 50 gram poedersuiker , 1 ½ eetlepel vloeibare honing , mespunt zout , 125 gram gezeefde bloem, 75 gram amandelschaafsel , poedersuiker
    2. Lekker licht bij een wat uitgebreid etentje. In de soep worden paddenstoelenbouillontabletten gebruikt en er komt geen vlees aan te pas, maar de bouillon... Ingredienten: 150 gram gemengde paddenstoelen , 1 teentje knoflook, gepeld en gesnipperd , 1 eetlepel olijfolie , 750 ml paddenstoelenbouillon van tabletten , 1/2 eetlepel gedroogde paddenstoelen , 1 takje verse rozemarijn, peterseli...
    3. Een eenvoudig te maken zomers voorgerecht als de aardbeien weer lekker zoet zijn. Alle ingrediënten verdelen over de borden, de dressing erover en ger... Ingredienten: Plm. 125 gram lekkere zoete aardbeien (in stukjes ) , Plm. 100 gram Griekse fetakaas (in blokjes ), 50 gram rucola salade , 50 gram Parmaham (in hele dunne plakken gesneden) , 10 gram geroosterde pijnboompitten (in droge...

    4. In plaats van plakjes gerookte zalm heb ik in deze salade een gerookt zalmhaasje gebruikt. De groene asperges heb ik vooraf beetgaar gekookt en een nacht... Ingredienten: 75 gram gemengde rucolasalade, 200 gram gerookte zalmhaasje , 12 groene asperges , MARINADE: 1/4 liter droge witte wijn, bijv. Riesling + 1/4 liter water, 1/2 kruidenbouillontablet , 1 theelepel (gedroogde) tijmblaadjes...
    5. Heerlijke combi! Rode biet? Mijn favoriet! Ingredienten: 200/250 gram rode biet, 1 ui, eetlepel mosterd, tijm, speklapje
    6. Veel chocolade, verslavend lekker. Snel klaar. Niet uitsteken maar met hoopjes op het bakblik bakken. Ingredienten: 300 gram pure chocolade (plm. 60% chocolade) , 125 gram (room)boter , 2 eieren (M) , zout , 100 gram bruine basterdsuiker , 50 gram kristalsuiker , 175 gram zelfrijzend bakmeel of bloem+1 theelepel bakpoeder , 25 gram ca...
    7. Een eenvoudig voorgerechtje uit de AH-serie Streekkeukens Portugal. Goed voor te bereiden en erg lekker. Let op de marinadetijd van 24 uur Ingredienten: 250 gram roze garnalen - , 1 ui - , 1 teentje knoflook - , 1 laurierblaadje - , 1 gedroogd chilipepertje - , 4 takjes koriander - , 3 eetlepels witte wijnazijn
    8. Halve eieren gevuld met kruidenroomkaas, crème fraîche en kappertjes. Heerlijk voor de Pasen. Ingredienten: 6 eieren , 3 eetl fijngehakte peterselie - , 80 gr roomkaas met kruiden en knoflook - , 1 1/2 el creme fraiche - , 1 sjalotje of heel klein uitje - , 1 teentje knoflook - , 3 el kleine kappertjes - , cayennepeper

    9. Eloïse , de destijds achttienjarige dochter van prinses Laurentien , ook wel Elo genoemd heeft onlangs een boekje uitgebracht onder de naam : Learning... Ingredienten: VOOR 1 TOSTI, 90 g kipreepjes , 1 el gyroskruiden, ½ tomaat in blokjes gesneden, 2 sneetjes witbrood ( of brood naar keuze) , 1 tl sambal ( badjak of manis, of brandal) , 2 el geraspte kaas naar keuze, 1 el knoflooksa...
    10. Een heerlijk en apart bijgerecht bij wild en gevogelte. En met een bolletje kaneelijs ook heel lekker als nagerecht. Gemakkelijk te maken en goed voor te b... Ingredienten: 150 gram gedroogde appeltjes - , 1/4 liter appelsap - , 1 1/2 eetlepel honing - , 1 eetlepel citroensap - , 1 theelepel kaneel - , mespunt gemalen nootmuskaat - , mespunt cayennepeper
    11. Zeewolf is wit en stevig van structuur. Niet te vergelijken met kabeljauw. In dit recept wordt de zeewolffilet even aangebraden en daarna gegaard in de ove... Ingredienten: 2 zeewolffilets , Peper, zout , 2 schijfjes citroen , 1 flinke teen knoflook, gepeld in plakjes , 1 takje rozemarijn , 1 eetlepel roomboter, 2 eetlepels zonnebloemolie
    12. Vroeger maakte ik dit als stamppot met aardappelen dus. Ook zonder is het verrukkelijk!!! Ingredienten: 200 gram zuurkool, 50 gram rode paprika, 60 gram chorizo, 2 theelepels sambal , stukje zuurkoolspek
    13. Appelcompote van onze appels uit eigen tuin. We hadden veel appels en ook nog van de buren. Veel appelmoes gemaakt. Nu een variatie. Ingredienten: 3 eetlepels gewassen rozijnen , 1 dl sterke rum, 6 appels liefst goudreinetten of elstar, geschild en in stukken gesneden , 2 zakjes vanillesuiker , 1 afgestreken theelepel kaneelpoeder

    14. Een Engels ontbijt haalt veel herinneringen in mij boven. Ik was 15 en mocht met de Engelse vrienden van mijn ouders( die een week bij ons gelogeerd hadden) ee... Ingredienten: 50 gram gerookt ontbijtspek , 1 klein blikje ( 150 gram) witte bonen in tomatensaus, 2 sneetjes brood geroosterd , 1 mespunt chilipoeder, 1 sjalotje gesnipperd , 1 theelepeltje tijm , 2 eieren, 25 gram botersla ( ik had v...
    15. Deze fritatta is een hartige taart waar geen deeg aan te pas komt. Eieren en groenten zijn het hoofdbestanddeel. Deze frittata is gemaakt in de oven. Ingredienten: 250 gram witte champignons, schoongemaakt in plakjes , 1 rode paprika, schoongemaakt in blokjes , 1 kleine ui, gepeld en gesnipperd, 2 eetlepels zonnebloemolie , 3 eieren (M) , 125 gram magere kwark of zure room, Peper,...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Asperges met ham,  blauwe kaas en spekjes
    Asperges met ham, blauwe kaas en spekjes Categorie Ovenschotels, Pasen
    Restje roquefort of andere blauwe kaas? Pot asperges in de kast? Wat plakken ham die op moeten? Zo ontstond deze verrukkelijke aspergeschotel die we nog ve.... De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  2. sperge-baconrolletjes op varkenshaasmedaillons met wittewijn-saus
    sperge-baconrolletjes op varkenshaasmedaillons met wittewijn-saus Categorie Vlees, Pasen
    Asperges gewikkeld in bacon op kort gebraden varkenshaasmedaillons met een romige wijnsaus. . De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  3. Omelet-wraps gevuld met Indisch gekruid gehakt
    Omelet-wraps gevuld met Indisch gekruid gehakt Categorie Warm, Wraps, Warm
    Deze " ei wraps" lijken op het Indische gerecht "Dadar Isi". Maar naar eigen smaak gemaakt. De vulling voor de omelet-wrap is ook een.... De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  4. Eiersalade met avocado, garnalen en zelfgemaakte mayonaise
    Eiersalade met avocado, garnalen en zelfgemaakte mayonaise Categorie Salades, Vis, schaal- en schelpdieren, Salades, Pasen, Koud
    Een super lekkere salade voor de Pasen, maar ook de rest van het jaar smaakt deze salade erg lekker. De inspiratie voor dit recept kreeg ik door een recep.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 6 personen.
  5. Broodje Pulled Paddenstoel
    Broodje Pulled Paddenstoel Categorie Beleg, Vegetarisch, Warm
    Het broodje pulled pork is heel bekend. Pulled chicken is er een variant op. Pulled Paddenstol is een verrukkelijk broodje en vegetarisch. Uitsteknd als l.... De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  6. Witlof gekaramelliseerd op Vlaamse wijze
    Witlof gekaramelliseerd op Vlaamse wijze Categorie Groenten, Vegetarisch
    Een verrukkelijk witlofrecept. De witlof wordt dus niet gekookt, maar gaat met flink wat boter in een hapjespan. Daarna gekaramelliseerd. Hier eet je bijna.... De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  7. Frittata omelettaart met champignons en paprika
    Frittata omelettaart met champignons en paprika Categorie Overig, Vegetarisch, Ontbijt & Lunch, Pasen
    Deze fritatta is een hartige taart waar geen deeg aan te pas komt. Eieren en groenten zijn het hoofdbestanddeel. Deze frittata is gemaakt in de oven. . De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  8. Eitjes  gevuld met kruidenroomkaas en kappertjes
    Eitjes gevuld met kruidenroomkaas en kappertjes Categorie Koud, Bijgerechten, Koud, Pasen
    Halve eieren gevuld met kruidenroomkaas, crème fraîche en kappertjes. Heerlijk voor de Pasen.. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 6 personen.
  9. Eieren in een romige kerrie-kokossaus
    Eieren in een romige kerrie-kokossaus Categorie Overig, Vegetarisch
    Deze overheerlijke eitjes waren een onderdeel van een Oosters etentje. De eieren zijn het lekkerste als je ze een dag tevoren maakt, zodat alle smaken goed.... De bereidingstijd is circa 10 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  10. Pestorijst met champignons en courgette
    Pestorijst met champignons en courgette Categorie Bijgerechten, Overig, Rijst
    Dit gerecht wordt het lekkerste als je de rijst ruim tevoren kookt en laat afkoelen. Je maakt eerst de vulling door de champignons en de courgetteblokjes t.... De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  11. Haring in dille-roomsaus
    Haring in dille-roomsaus Categorie Koud, Koud, Koud
    Ik heb hiervoor nieuwe haring gebruikt. Zure haring kan ook. Ik heb dit recept al vaak gemaakt als onderdeel van een buffet. Je kunt dit al een dag tevoren.... De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
  12. Gegrilde tonijn, Aziatisch gemarineerd
    Gegrilde tonijn, Aziatisch gemarineerd Categorie Gerechten, Hoofdgerecht, Vis, schaal- en schelpdieren
    De tonijnsteaks heb ik plm. 30 minuten gemarineerd in een heerlijke Aziatische marinade. Daarna snel om en om gegrild. . De bereidingstijd is circa 10 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  13. Zeewolffilet uit de oven
    Zeewolffilet uit de oven Categorie Hoofdgerecht, Vis, schaal- en schelpdieren, Hoofdgerechten
    Zeewolf is wit en stevig van structuur. Niet te vergelijken met kabeljauw. In dit recept wordt de zeewolffilet even aangebraden en daarna gegaard in de ove.... De bereidingstijd is circa 10 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  14. Pittige gemarineerde garnalen met koriander
    Pittige gemarineerde garnalen met koriander Categorie Voorgerecht, Koud, Voorgerechten, Koud
    Een eenvoudig voorgerechtje uit de AH-serie Streekkeukens Portugal. Goed voor te bereiden en erg lekker. Let op de marinadetijd van 24 uur. De bereidingstijd is circa 10 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  15. Gehakballetjes in een pittige zoete ketjapsaus
    Gehakballetjes in een pittige zoete ketjapsaus Categorie Vlees, Warm
    Een recept voor liefhebbers van gember. De gehaktballetjes zijn o.a. gevuld met piepkleine stukjes stemgember. In de ketjapsaus heb ik ook een lepel gembe.... De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  16. Fricassée de porc,  een romige stoofpot van varkensvlees
    Fricassée de porc, een romige stoofpot van varkensvlees Categorie Vlees, Stoofschotels, Slowcooker
    Een heerlijke romige stoofschotel van hamlappen en witte wijn, afkomstig uit het zuiden van Frankrijk. . De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  17. Indische biefstuk (Blado daging)
    Indische biefstuk (Blado daging) Categorie Vlees, Vlees, Wokken
    Een erg lekker pittig wokgerecht met biefstuk. Laat het vlees minimaal 1 uur marineren dan wordt het nog lekkerder.. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  18. Appelmoes inmaken in pot
    Appelmoes inmaken in pot Categorie Bijgerechten, Overig, Koud
    Zelf je appelmoes inmaken is gemakkelijk te maken en lekkerder dan de appelmoes uit de winkel. De appelmoes is zeker één jaar houdbaar.. De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  19. Compote van gedroogde appeltjes met honing en kaneel
    Compote van gedroogde appeltjes met honing en kaneel Categorie Overig, Bijgerechten, Nagerechten
    Een heerlijk en apart bijgerecht bij wild en gevogelte. En met een bolletje kaneelijs ook heel lekker als nagerecht. Gemakkelijk te maken en goed voor te b.... De bereidingstijd is circa 10 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  20. Appelcompote met kaneel en rumrozijnen
    Appelcompote met kaneel en rumrozijnen Categorie Overig, Bijgerechten, Koud
    Appelcompote van onze appels uit eigen tuin. We hadden veel appels en ook nog van de buren. Veel appelmoes gemaakt. Nu een variatie. . De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  21. Stamppot wilde spinazie met champignons en ei.
    Stamppot wilde spinazie met champignons en ei. Categorie Stamppot, Vegetarisch
    Zomerse stamppot van rauwe wilde spinazie met gebakken champignons en hardgekookt ei. Vegetariërs lekker op deze manier. Vleeseters voegen er spekree.... De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  22. Kippendijen Rendang...
    Kippendijen Rendang... Categorie Gevogelte, Rijst, Ovenschotels
    Als eens eerder maakte ik deze ajam-rendang-rendang-van-kip van Project Gezond op basis van kip, maar dit gerecht was vele malen lekkerder vonden wij. Er zij.... De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  23. Heerlijk snel pannetje met kip , spekjes en groente.
    Heerlijk snel pannetje met kip , spekjes en groente. Categorie Gevogelte, Rijst
    Uit het boek : Heerlijk Winter “van project gezond maakte ik twee jaar geleden een heerlijk jachtpannetje met hamlapjes. Onderstaand recept lijkt er een.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  24. Lente Plaat Pizza
    Lente Plaat Pizza Categorie Pizza's
    In de koelkast lagen nog enkele restjes aan groente die ik graag wilde verwerken. Vaak verdwijnen die restjes in een groentesoep, wokgerecht of rauwkostsa.... De bereidingstijd is circa 45 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  25. De allerlekkerste stamppot zuurkool
    De allerlekkerste stamppot zuurkool Categorie Stamppot
    Ik ben niet zo dol op stamppot zuurkool, maar inmiddels heb ik door wat experimenteren toch de stamppot zuurkool gevonden die ik wel heel erg lekker vind..... De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  26. Pittige tomaten-bonensoep met avocado-topping
    Pittige tomaten-bonensoep met avocado-topping Categorie Hoofdgerecht, met Groente
    Ik kwam het recept van deze soep tegen op internet. Een soep met hele andere ingrediënten dan ik was gewend en kende. We vonden de soep heerlijk. In t.... De bereidingstijd is circa 25 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  27. Pittige Mexicaanse met kipfilet gevulde pannenkoeken
    Pittige Mexicaanse met kipfilet gevulde pannenkoeken Categorie Gevogelte, Wraps, Ovenschotels
    Zalige gevulde pannenkoeken met pittige kipvulling. Heel gemakkelijk te maken en goed voor te bereiden. Voor ons een TOPPER. De bereidingstijd is circa 25 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  28. Perzikencrème met lemoncurd
    Perzikencrème met lemoncurd Categorie Koud
    Van perziken op lichte siroop, roomkaas light, een scheutje limoncello en lemoncurd maakt ik dit lekkere lichte dessert.. De bereidingstijd is circa 10 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  29. Rumcrème
    Rumcrème Categorie Koud
    Een heerlijk romig nagerecht als je wat meer gasten hebt. Niet geschikt voor kinderen. Je kunt dit al een dag tevoren voorbereiden. Ik kreeg veel complimen.... De bereidingstijd is circa 19 minuten en het is voor ongeveer 6 personen.
  30. Vanillepudding a la Melba
    Vanillepudding a la Melba Categorie Koud
    Mijn zwager en schoonzusje bleven eten en die willen altijd graag een nagerecht. Ik had daar niet echt op gerekend dus kijken wat ik nog op voorraad had..... De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  31. Zalige trifle met mascarpone, advocaat en fruit
    Zalige trifle met mascarpone, advocaat en fruit Categorie Koud
    De trifle Kan een dag tevoren gemaakt worden. Door de mascarpone met kwark te vermengen wordt het veel minder machtig. Past heel goed in een Paasmenu. . De bereidingstijd is circa 25 minuten en het is voor ongeveer 6 personen.
  32. Macaroni stroganoff met gehakt, zonder pakjes of zakjes
    Macaroni stroganoff met gehakt, zonder pakjes of zakjes Categorie Pasta's, Vlees
    Een heerlijke macaronischotel met gehakt, spekreepjes, champignons en paprika in een heerlijke stroganoffsaus.. De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  33. Pasta met pittig zoete gehaktsaus, geinspireerd door Nigella Lawson
    Pasta met pittig zoete gehaktsaus, geinspireerd door Nigella Lawson Categorie Pasta's, Vlees
    De vleesragout=gehaktaus is bijzonder door de toevoeging van de rodebessengelei. Geinspireerd door een recept van Nigella Lawson uit haar boek Nigellissim.... De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  34. Pasta met warmgerookte zalm, spinazie, champignons en gedroogdde tomaatjes
    Pasta met warmgerookte zalm, spinazie, champignons en gedroogdde tomaatjes Categorie Pasta's, Vis, schaal- en schelpdieren
    Ik heb voor dit pastagerecht fusili gebruikt maar elke andere pastasoort kan ook prima. Het was een lekkere combinatie met de gerookte zalmsteak en de ontd.... De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  35. Gehaktrol gevuld met kaas, prei en gedr. tomaten
    Gehaktrol gevuld met kaas, prei en gedr. tomaten Categorie Vlees, Vlees
    Deze gevuld gehaktrol maakte ik voor een feestje. In plakken gesneden komt de vulling mooi tot zijn of haar recht. Ook koud erg lekker! Let op: het is het.... De bereidingstijd is circa 25 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
  36. Franse ovenschotel Hachis Parmentier op eigen wijze
    Franse ovenschotel Hachis Parmentier op eigen wijze Categorie Vlees, Ovenschotels
    Hachis Parmentier is een bekende, eenvoudige Franse ovenschotel. De basis is gekruid gehakt met een romige aardappelpuree, gegratineerd in de oven. Ik heb.... De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  37. Biefstuk met  champignon-roze peper-cognacsaus
    Biefstuk met champignon-roze peper-cognacsaus Categorie Vlees, Warm
    Het bijzondere aan de champignonsaus is dat ik hier roze peperbessen aan heb toegevoegd . De roze peperbessen geven een bijzonder lekkere smaak aan de saus.... De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  38. Indische zacht gestoofde varkenskarbonade in ketjapsaus (Babi smoor )
    Indische zacht gestoofde varkenskarbonade in ketjapsaus (Babi smoor ) Categorie Vlees, Slowcooker
    Ik heb schouderkarbonade gebruikt en het bot verwijderd. Je kunt hiervoor ook procureurlapjes gebruiken (ontbeende schouderkarbonade). Het lekkerste is var.... De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  39. Beenham gemarineerd in rode wijn en port
    Beenham gemarineerd in rode wijn en port Categorie Vlees, Slowcooker
    Je kunt deze overheerlijke in port en wijn gemarineerde beenham bereiden in de pan, slowcooker of in de oven. . De bereidingstijd is circa 10 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  40. Salade met groene asperges en gerookt zalmhaasje
    Salade met groene asperges en gerookt zalmhaasje Categorie Voorgerecht, Voorgerechten, Koud
    In plaats van plakjes gerookte zalm heb ik in deze salade een gerookt zalmhaasje gebruikt. De groene asperges heb ik vooraf beetgaar gekookt en een nacht.... De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  41. Zomerse lunchsalade; ook lekker voorgerecht.
    Zomerse lunchsalade; ook lekker voorgerecht. Categorie Salades, Koud, Koud
    Warm weer? Maak dan eens deze verrukkelijke lunchsalade met diverse soorten fruit, rauwe ham en pecorino, overgoten met een zalige balsamicodressing. De co.... De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  42. Hertenbiefstuk met port-honingsaus
    Hertenbiefstuk met port-honingsaus Categorie Wild
    Vergeleken met andere wildsoorten heeft hertenvlees een milde zachte smaak. Het vlees is licht verteerbaar. Hertenbiefstuk eet je net als gewone biefstuk r.... De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  43. Licht Pittig Gehakt-Pruttel-Potje met .....
    Licht Pittig Gehakt-Pruttel-Potje met ..... Categorie Vlees, Rijst
    Een eenvoudig gehaktgerecht geschikt voor elke dag. Staat binnen 25 minuten op tafel en is licht pittig van smaak. Lekker met rijst, maar met puree zal het.... De bereidingstijd is circa 25 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  44. Heerlijke Hete Kip
    Heerlijke Hete Kip Categorie Hoofdgerecht, Gevogelte, Rijst
    Er staan veel van dit soort gerechten op het WWWeb met allemaal wel enkele verschillen. Dit gerecht is van Project Gezond, dat ik hier en daar iets heb aan.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  45. Zuid – Afrikaanse “ boerewors “ …
    Zuid – Afrikaanse “ boerewors “ … Categorie Vlees
    Bij dit recept draait alles om de worst In de ochtenduren de saus even maken, omdat de saus koud geserveerd moet worden. Lekker apart van smaak. Ik heb de r.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  46. Indiaase Kip Madras zonder zakjes en pakjes.
    Indiaase Kip Madras zonder zakjes en pakjes. Categorie Gevogelte, Wokken, Rijst
    Eigenlijk zou dit recept "Kalkoen Madras " moeten heten...... Ik dacht nog kip in de vriezer te hebben, maar helaas. Dan maar kalkoen en misschien.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  47. Kleurrijke Curry met kip en groentjes.
    Kleurrijke Curry met kip en groentjes. Categorie Gevogelte, Stoofschotels
    Een dergelijk gerecht las ik op bij Mind Your Feed. Ik heb het gerecht redelijk naar eigen smaak aangepast.. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  48. Bladerdeeghapjes met serranoham
    Bladerdeeghapjes met serranoham Categorie Koud, Warm
    Een verrukkelijk en eenvoudig voor te bereiden borrelhapje bestaande uit bladerdeeg, serranoham (een Spaanse gedroogde ham), pesto en Hollandse geitenkaas..... De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 30 personen.
  49. Bladerdeeghapje met kruidenroomkaas (boursin)
    Bladerdeeghapje met kruidenroomkaas (boursin) Categorie Warm
    Smullen van een lekker borrelhapje. En dat alleen met wat bladerdeeg en een restje boursin. Kan het gemakkelijker?. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 12 personen.
  50. Abrikozencompôte van gederoogde abrikozen
    Abrikozencompôte van gederoogde abrikozen Categorie Overig
    De gedroogde abrikozen worden gekookt met witte wijn, gembersiroop en geleisuiker.. De bereidingstijd is circa 10 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.