KookJij
Lees meer Lees minder

Pasen

Paasrecepten

Wanneer de lente is aangebroken staan de Paasdagen weer voor de deur. Een goed moment om je bij KookJij te laten inspireren door nieuwe recepten.

Of je nu voor een traditioneel gerecht wil gaan of juist wil uitpakken. Bij KookJij kun je kiezen uit heerlijke recepten waarmee je dankzij de duidelijke instructies binnen no-time de lekkerste gerechten op tafel zet. Kies hier uit de meest smakelijke online recepten.

Probeer nieuwe recepten uit tijdens Pasen  

Pasen staat symbool voor nieuw leven en een nieuw begin.  Het is voorjaar, de vogels leggen eieren en de bollen staan in bloei. Daarnaast draait ook bijna elk moment tijdens Pasen om heerlijk gezamenlijk eten.  Het begint bij het welbekende paasontbijt en een uitgebreide paasbrunch. Vervolgens wordt de dag vaak afgesloten met een smakelijk paasdiner. Pasen is het ideale moment om je te laten inspireren door nieuwe recepten zodat ook jij je kookkunsten een nieuw leven kunt inblazen.

Ben jij dit jaar verantwoordelijk voor het Paasdiner of misschien de Paasbrunch? Bij KookJij vind je de meest creatieve en uitgebreide online recepten waarmee je voor elke gelegenheid uit de voeten komt.  

Laat je inspireren voor Pasen

Tijdens Pasen zijn er tal van traditionele etenswaren en gerechten. De (beschilderde) eieren staan echter altijd centraal. Geen Pasen is compleet zonder en heerlijk eitje. Ontdek bij KookJij alle verschillende soorten eiergerechten die je tijdens Pasen kunt bereiden.

Naast eieren zijn er nog vele andere gerechten die populair zijn tijdens de Paasdagen. Denk bij een ontbijt of brunch aan heerlijke croissants, bolletjes, zoete broodjes, hartige taarten,  quiches, muffins of een High Tea met clubs sandwiches. De paasstol, chocolade paashaas en matzes kunnen hierbij niet ontbreken.  Het diner bestaat meestal uit een rollade, zalm, kip of lamsvlees met asperges en frisse kruiden zoals tijm.

Wilt je liever iets nieuws proberen? Waag je bijvoorbeeld eens aan een heerlijke bloemensalade met echte bloemen. Op deze manier breng je de lente letterlijk op tafel.   Daarnaast zijn er nog talloze variaties voor vruchtensappen en smoothies en kun je naast de gebruikelijke chocolade eieren bijvoorbeeld ook zelfgemaakte soesjes serveren.

Bij KookJij zijn de mogelijkheden eindeloos. Laat je inspireren door onze online recepten en geniet tijdens de Paasdagen samen met familie en vrienden van heerlijke gerechten.

Reset filter

Geavanceerd filter

Subcategorie
Filters worden geladen

Pasen recepten

    1. Gevulden eieren zijn bijna niet weg te denken tijdens een feestje of lekker hapje bij de borrel. Hierbij diverse variaties voor heerlijk gevulde eieren. Ingredienten: 4 eieren, 2 eetlepels mayonaise, peper en zout
    2. Zin in een simpel dessertje hier is er eentje. Ingredienten: 500 ml melk, 1 zakje vanille pudding poeder, 4 soeplepels witte suiker, 1 vanille stokje, 6 speculaas koeken, advocaat
    3. Ingredienten: 12 aardappelen, 2 tomaten, 1 kleine broccoli, 4 wortelen, 1 ajuin, 2 stengels witte selder, muskaatnoot, peper, zout, currypoeder, 1 eike vers van de pers, boter, olijfolie

    4. Ingredienten: OM FRANGIPANE TE MAKEN MOETEN WE EERST AMANDELSPIJS, MAKEN., Voor de amandelspijs:, -200 gram amandelen, blank en gedroogd (niet de Amerikaanse soort), gemalen ( we kunnen ook amandelmeel gebruiken), -200 gram zeer fijne...
    5. Ingredienten: 1 groot ei, 100 gram chocolade (melk/puur), 1 beker
    6. Een lente dagschotel. Ingredienten: 3 aardappelen, granapadano, scheutje room, peper, zout, muskaatnoot, 100 gr sojascheuten, enkele roosjes broccoli, een stukje rode paprika, een stukje gele paprika, 1 kleine wortel, een stukje porei, 400 gr varkenshaasje...
    7. Een feestelijk lekkere koffie voor de paasdagen! Ingredienten: 1 deciliter slagroom , 1/2 eetlepel poedersuiker, 2 dl tokkelroom, 1/2 liter vers gezette koffie, gemalen nootmuskaat
    8. Cake met speculaas en appel deze omwentelt met advocaat. Ingredienten: 220 gr goede boter, 250 gr suiker, 1 zakje vanille suiker, 4 eieren, 250 gr zelfrijzende bloem, 100 gr speculaas koeken, 2 appels, advocaat , boter en bloem voor de cakevorm

    9. Met simpele ingrediënten toch een feestlijk bordje. Ingredienten: 1 kg kippengehakt, chapelure, 2 eikes vers van de pers, peper, zout, kippenkruiden, 1 soeplepel mosterd, 5 hard gekookte eieren, 15 tal aardappelen, kurkuma, muskaatnoot, boter, melk, 10 wortelen, 200 gr erwten, 200 gr m...
    10. Ingredienten: 8 lamskoteletjes, 2 in dikke plakken gesneden romatomaten, 3 takjes rozemarijn, 1 fijngehakt teentje knoflook, 4 el. olijfolie, peper, zout
    11. Ingredienten: 200 gr lintpasta, 250 gr tonijnsteak, 10 scampi's, 4 roosjes broccoli, 150 gr zongedroogde tomaten, 1 ajuin, zeezout, dille, 1 limoen, peper, olijfolie, 200 ml witte wijn- limoensaus Delicieux Lidl
    12. Confituur op zijn paasbest. Ingredienten: 300 gr kiwi, 350 gr ananas, 350 gr mango, 1 kg fijne witte suiker
    13. Chocolade eieren gevuld met plattekaas Ingredienten: 500gr platte kaas (volle), 200 gr witte fijne suiker, 2 zakjes klop klop, 3 mango's, 1 soeplepel vloeibare honing, 8 gelatine blaadjes, 300 ml amaretto, 5 halve chocolade eieren, 10 mini gekleurde paaseitjes, 5 kleine ku...

    14. Ingredienten: 400 g gerookte zalm, 1 bosje bieslook, 175 g luchtige roomkaas (Monchou), 1 el. citroensap, 2 el. mierikswortelpuree, 50 g crème fraîche, 1/4 krop friséesla, olijfolie, balsamicoazijn, peper, zout
    15. Ingredienten: - 400 gr beetgare spaghetti, - saus : 4 teentjes knoflook fijn gesneden , 1 ajuin in blokjes gesneden ,400gr champignons in vier gesneden , 800 gr spekblokjes gerookt , een glas witte wijn , 500 ml room , olijfolie , ver...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Pasta met witlof, peer, makreel en pijnboompitjes
    Pasta met witlof, peer, makreel en pijnboompitjes Categorie Pasta's, Vis, schaal- en schelpdieren
    Pasta met witlof, peer, makreel en pijnboompitjes. De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  2. Mini-saucijzenbroodjes
    Mini-saucijzenbroodjes Categorie Warm, Koud
    Mini-saucijzenbroodjes. De bereidingstijd is circa 35 minuten en het is voor ongeveer 20 personen.
  3. Tomaten-auberginesoep
    Tomaten-auberginesoep Categorie met Groente
    Smaakvolle soep met pit, de aubergine is in deze soep een echte smaakmaker en is goed in balans met de tomaat.. De bereidingstijd is circa 45 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  4. Balletjes in stoofvleessaus
    Balletjes in stoofvleessaus Categorie Vlees
    Wie houdt er niet van stoofvlees? Culiredactrice Sofie is zo verzot op stoofvlees dat ze met plezier haar beste recepten prijsgeeft. Zoals deze balletjes m.... De bereidingstijd is circa 60 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  5. Hartige krans van croissantdeeg
    Hartige krans van croissantdeeg Categorie Gerecht
    Hartige krans van croissantdeeg. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
  6. Knoflookbrood
    Knoflookbrood Categorie Bijgerechten, Gerecht
    Knoflookbrood. De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.
  7. Mie met Chinese kool, gewokte shoarmareepjes, doperwten en courgette
    Mie met Chinese kool, gewokte shoarmareepjes, doperwten en courgette Categorie Vlees, Wokken
    Mie met Chinese kool, gewokte shoarmareepjes, doperwten en courgette. De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  8. Ovenschotel van aardappelen, prei en gerookte zalm
    Ovenschotel van aardappelen, prei en gerookte zalm Categorie Ovenschotels
    Ovenschotel van aardappelen, prei en gerookte zalm. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  9. Moksie Meti-Tjauw min met varkenshaas
    Moksie Meti-Tjauw min met varkenshaas Categorie Vlees, Wokken
    Moksie Meti-Tjauw min met varkenshaas. De bereidingstijd is circa 180 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  10. Kipdrumsticks Losie Foroe met frisse rijstsalade
    Kipdrumsticks Losie Foroe met frisse rijstsalade Categorie Gevogelte, Rijst, Salades
    Kipdrumsticks Losie Foroe met frisse rijstsalade. De bereidingstijd is circa 160 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.