-
Gevulde eieren op 10 verschillende variaties
Categorie: Koud, Pasen, Kerst
20 min
Gevulden eieren zijn bijna niet weg te denken tijdens een feestje of lekker hapje bij de borrel. Hierbij diverse variaties voor heerlijk gevulde eieren.
Ingredienten: 4 eieren, 2 eetlepels mayonaise, peper en zout
-
Chocolade Paaseieren
Categorie: Pasen
30 min
Ingredienten: 1 groot ei, 100 gram chocolade (melk/puur), 1 beker
-
Ragout met asperges, oesterzwammen & garnalen
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren, Warm, Pasen
60 min
Dit is zo'n gerecht waar je alle kanten mee op kunt. Als voorgerecht in een pasteitje. Als lunch met toast of met een hard broodje. Ook als hoofdgerecht me...
Ingredienten: 250 gram gekookte asperges, 250 gram oesterzwammen, 250 gram garnalen, 2 dl. kookvocht van asperges(schillen), 15 gram boter, 20 gram bloem, 1 gesnipperde sjalot, 1 dl. kookroom, peper, zout en nootmuskaat, 1 runderbouil...
-
Dagschotel: krokante pangasiusfilet vergezeld van gebakken aardappelen met een wondersausje
Categorie: Vis, schaal- en schelpdieren, Pasen
30 min
Ingredienten: 400 gr pangasiusfilet, bloem, dille, peper, zeezout, 4 aardappelen, een scheut appelazijn, oregano, kurkma, saus:, 150 ml kokosmelk, oregano, gemalen kurkuma, een handvol fijn gesneden bieslook, 1/2 tomaat concassé, 1/2...
-
Soep op zijn paasbest
Categorie: met Vlees, Pasen
120 min
Zin in een kippensoepje speciaal hier komt hij eraan.
Ingredienten: 2 stengels porei, 2 stengels witte selder, 1 wortel, 1 ajuin, 1 aardappel, 3 kippenbovenbilletjes, 150 gr mais, 150 gr champignons, kippenkruiden, 1 1/2 liter kippenbouillon, 2 hard gekookte eikes, rucola
-
Amandelspijs en Frangipane
Categorie: Kerst, Pasen
60 min
Ingredienten: OM FRANGIPANE TE MAKEN MOETEN WE EERST AMANDELSPIJS, MAKEN., Voor de amandelspijs:, -200 gram amandelen, blank en gedroogd (niet de Amerikaanse soort), gemalen ( we kunnen ook amandelmeel gebruiken), -200 gram zeer fijne...
-
Dessert: cake met speculaas en appel en een verrassing
Categorie: Pasen, Cake
60 min
Cake met speculaas en appel deze omwentelt met advocaat.
Ingredienten: 220 gr goede boter, 250 gr suiker, 1 zakje vanille suiker, 4 eieren, 250 gr zelfrijzende bloem, 100 gr speculaas koeken, 2 appels, advocaat , boter en bloem voor de cakevorm
-
Confituur: kiwi, ananas en mango
Categorie: Beleg, Pasen
60 min
Confituur op zijn paasbest.
Ingredienten: 300 gr kiwi, 350 gr ananas, 350 gr mango, 1 kg fijne witte suiker
-
Paasomelet op zijn paasbest
Categorie: Pasen, Warm
20 min
Ingredienten: - 4 eieren losgeklopt met room, - enkele stukjes paprika in reepjes gesneden, - champignons in schijven gesneden, - verse peterselie gehakt, - enkele kerstomaatjes in 4 gesneden, - 100 gr gerookte spekblokjes, - 100 gr g...
-
Salade van witte asperges met Serrano ham
Categorie: Salades, Overig, Salades, Pasen, Koud
30 min
Door rauwe asperges te wokken krijg je een hele andere smaak dan door asperges te koken. De dunne schijfjes die je wokt houden een lekkere stevige bite. Ik...
Ingredienten: 75 gram rucola (of andere sla), 8 mooie witte asperges (AA), 4 flinke plakken Serranoham, 12 kleine kers of snoep tomaatjes, 3 lente uitjes, geroosterde pijnboompitjes, olijfolie, peper en zout, voor de dressing: 2 el ol...
-
Advocaatparfait
Categorie: Koud, Pasen
200 min
Ingredienten: 250 ml slagroom, 50 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 eierdooier, 1 dl advocaat (=6 flinke el), extra pure chocola (voor de garnering)
-
Russische paskha
Categorie: Pasen, Koud
30 min
Ingredienten: 1 kg kwark ( met een vetgehalte van 40%), 100 g boter, 20 g gepelde amandelen, 1 onbehandelde citroen (bio), 1 vanillestokje, 10 cl opklopbare room, 200 g fijne kristalsuiker, 50 g fijngehakt gekonfijt fruit, 25 g blonde...
-
Eieren in een paasvermomming
Categorie: Pasen
20 min
Ingredienten: 16 eieren, 30 sprietjes bieslook, 1 tomaat, 200 g druiven (blauw), 4 wortelen, 250 g veldsla
-
Feestelijke paaskoffie
Categorie: Warm, Pasen
10 min
Een feestelijk lekkere koffie voor de paasdagen!
Ingredienten: 1 deciliter slagroom , 1/2 eetlepel poedersuiker, 2 dl tokkelroom, 1/2 liter vers gezette koffie, gemalen nootmuskaat
-
Lamskoteletjes uit de oven
Categorie: Vlees, Pasen
15 min
Ingredienten: 8 lamskoteletjes, 2 in dikke plakken gesneden romatomaten, 3 takjes rozemarijn, 1 fijngehakt teentje knoflook, 4 el. olijfolie, peper, zout
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Gebruiker: Monique Kerkhoven
Recept: Bourgondische sukadelapjes
Recept: Alikruiken (krukkels)
Recept: Wildsoep (bouillon)
Recept: Snelle roomsaus bij vis
Recept: Limburgse Koude Schotel
Recept: Heerlijke Limburgse Gehaktballen. Echt Anders
Recept: Halve eieren in een heerlijke marinade
Recept: Halve eieren in een heerlijke marinade
Recept: Varkenshaasje Casanova
Recept: Gebraad licht gerookt met een marinade
Gebruiker: Monique Kerkhoven
Gebruiker: Monique Kerkhoven