Recept
« Terug naar recepten
					
						Babi pangang van speklappen
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Babi pangang van speklappen
Wist je dat babi pangang ook erg lekker te maken is met speklappen? Ik
heb het gemaakt en vond het erg lekker. Maak eerst een marinade en laat
de speklappen daar een uurtje (of langer) in marineren.
            
            
					
									Recept van:
									Wilmie Willemse
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Vlees
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									China
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									Eigen recept
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Babi pangang van speklappen te bereiden
- Maak de marinade en laat de speklappen hierin minimaal 1 uur (langer mag) marineren.
- Bak de speklappen 25-30 minuten in de oven op 200 graden, draai ze halverwege om. Zet de oven de laatste 5 minuten op grill stand om ze een beetje krokanter te maken en draai ze ook weer halverwege om. Let op! De speklappen mogen wel krokant worden maar niet te hard of verbranden.
- Maak intussen de saus. Fruit de fijngesneden sjalot met de gehakte knoflook in wat olie. Voeg mirin, suiker, tomatenpuree en de bouillon toe en laat het 5 minuten zachtjes sudderen. Als de saus te dun is kun je deze indien nodig binden met een maïzenapapje of allesbinder.
- Laat de atjar tjampoer uitlekken en doe deze in een schaal. Snij de speklappen in stukjes en doe deze over de atjar. Giet dan de saus erover en garneer eventueel met een beetje fijngeknipte bieslook.
 
                    





 
					
