KookJij
Lees meer Lees minder

Oud & Nieuw

Oud en Nieuw? Dan denk je toch allereerst aan oliebollen, nietwaar? Ook de appelflappen mogen niet ontbreken. In deze categorie vind je alle recepten om er een feestelijke jaarwisseling van te maken!

Reset filter

Geavanceerd filter

Subcategorie
Filters worden geladen

Oud nieuw recepten

    1. Een heerlijk hapje (koekje) voor oud en nieuw. Je kent ze wel van de Vegters Rolletjes. Ingredienten: 150 gram boter, 250 gram suiker, 1/2 liter lauw water, 500 gram bloem, 1 mespunt kaneel, 2 eieren
    2. Zelfgebakken oliebollen met appel en rozijnen mogen met de jaarwisseling natuurlijk niet ontbreken. Een ideaal recept voor oud en nieuw of op oudejaarsavon... Ingredienten: tarwebloem, water, zout, suiker, verse gist (te koop bij de warme bakker), of 4 zakjes gedroogde gist van 7 gram, staat gelijk aan de genoemde hoeveelheid verse gist., kaneel, enkele druppeltjes citroensap, rozijnen, ver...
    3. Snelle, lekkere en vrolijke spoom, maakt een feestelijke gelegenheid nog feestelijker. Ingredienten: Mango sorbetijs, Mango, Champagne of prosecco

    4. Ingredienten: 600 gr zelfrijzend bakmeel, 4 eieren, 300 gr harde margarine, 375 gr basterdsuiker, 2 pakjes vanillesuiker, scheut olie, pr. zout
    5. Ingredienten: 300 gr.tarwebloem-, 300 gr. basterdsuiker (wit), 2 pakjes vanillesuiker, 2 eieren ,, 3 dl. lauw water, 150 gr. boter, 1 mespuntje zout,, 1 theelepel kaneel,
    6. Ingredienten: 8 plakjes bladerdeeg, 500 g appels, sap van ½ citroen, 1 zakje vanillesuiker, 3 eetlepels rozijnen, desgewenst geheel of gedeeltelijk te vervangen door in stukjes gesneden gedroogde abrikozen, 2 eetlepels geschaafde aman...
    7. Ingredienten: half om gehakt, oliebollen mix, olie
    8. Ingredienten: 100 ml witte rum, 30 ml vers limoen sap, 35 ml wild hibiscus siroop, Wild Hibiscus bloem als garnering

    9. Nonnevotten zijn typisch Limburgs en worden vaak gegeten tijdens carnaval maar ook met oud en nieuw. Ingredienten: 250 gram bloem, 20 gram witte bastersuiker, 12 gram gist, 125 mililiter melk, 65 gram boter, frituurolie, suiker, zout
    10. Ingredienten: - 2 minikomkommers, - enkele lepels kruidenkaas, - blad peterselie, - radijs, - sinasappelbalsamico, - wortel fijn geraspt
    11. Ingredienten: Snijbonen uit het zout, witte bonen [droge of een pot], aardappels, rook worst van de slager, stuk rauwe ham of buik spek
    12. Ingredienten: 1 1/2 eet lepel droge gist of 30 gr verse, 60 ml warm water, 300 ml lauw /warm melk, 100g suiker, 1 thee lepel zout, 500 tot 600 g bloem, 100g boter, 2 eieren
    13. Ingredienten: 250 gr boter, 500 gr suiker, 3 eieren, 500 gr bloem, 5 dl water, 5 dl melk, mespunt steranijs en kaneel, scheut jenever

    14. Ingredienten: 1 snede Breydelspek, 1 ui, 25 cl witte wijn, 40 g boter (hard), 25 cl culinaire room, Peper, zout, Noomuskaat, Een bundeltje schorseneren, Citroenwater, 4 St-Jakobsvruchten, Fijn gesnipperde bieslook
    15. Ingredienten: Wild Hibiscus bloem ter garnering, 1 theelepel (10ml) natuurlijk rozenwater, 30 ml Wild Hibiscus Siroop, Verse munt, Mousserende wijn ( Champagne, prosecco, cava)
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Cannelloni
    Cannelloni Categorie Pasta's
    Cannelloni gevuld met gekruid gehakt, in tomatensaus en afgedekt met bechamelsaus met kaas Ingredienten: De vulling: 300 gr rundergehakt, 1 ei, 2 sjalotjes gesnipperd, 2 teentjes knoflook gesnippers, 35 gram tomatenpuree uit de tube , chilpoeder, paprika pikant poeder, 1 runderbouillonblokje, 10 cannellonipijpjes, De tomat
  2. Brabants roggebrood
    Brabants roggebrood Categorie Bakken
    Dit is een echt Brabants recept van roggebrood lekker met kaas of gerookte ham en bij de balkenbrij Ingredienten: roggemeel, volkorenmeel, tarwebloem, melk, gist gedroogd, zout, appelstroop, nescafe, olijfolie
  3. Simpele salade met vis
    Simpele salade met vis Categorie
    Een heerlijk simpele salade met een stukje koolvis. Natuurlijk kan er ook andere vis gebruikt worden. Ingredienten: Lenteui, Komkommer, romaine sla, Ei, Paprika, Zout, Peper, Dressing, Koolvis
  4. Volkoren pizzadeeg (Broodmachine)
    Volkoren pizzadeeg (Broodmachine) Categorie Pizza's
    Op zoek naar pizzadeeg wat je kan maken in de broodbakmachine? Dit is een heerlijk recept! Ingredienten: Volkoren-Tarwemeel, Honing, Droge gist, Zout, Water (lauw-warm), Olijfolie
  5. Volkoren croque met erwtjes, gerookt spek en oude Beemsterkaas
    Volkoren croque met erwtjes, gerookt spek en oude Beemsterkaas Categorie Warm
    De smeuïge Schot Ingredienten: Olijfolie, 1/2 sjalot, 1 teentje knoflook, 140 g diepvrieserwtjes, peper, zout, 4 plakjes gerookt spek, 4 sneden volkoren (zuurdesem)brood, 2 plakken Beemster Oud
  6. Ciabattacroque met verse pesto, Italiaanse ham, artisjok en Beemsterkaas
    Ciabattacroque met verse pesto, Italiaanse ham, artisjok en Beemsterkaas Categorie Warm
    De zwoele zuiderling Ingredienten: Voor de pesto:, 40 g Beemster Oud, 40 g cashewnoten, handvol basilicum, 1 teentje knoflook, 4 el olijfolie, peper, zout, Voor de broodjes:, 2 ciabattabroodjes, 4 artisjokharten (uit bokaal), handvol rucola, fijne Italiaa
  7. Croque van roggedesembrood met gerookte zalm, groene asperges en Beemsterkaas
    Croque van roggedesembrood met gerookte zalm, groene asperges en Beemsterkaas Categorie Warm
    De ziltige Scandinaviër Ingredienten: 100 g zure room, 4 takjes dille, 1 citroen, peper, zout, 2 roggedesembroodjes, 2 plakken Beemster jong, 8 groene mini-asperges, 100 g (warm)gerookte zalm
  8. Indiase visschotel
    Indiase visschotel Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Ik wilde eens een pittige vis, nou met dit recept is het gelukt. Ik zou zeggen maak het eens en laat weten wat je er van vindt. Ingredienten: 200 gram roodbaarsfilet van de visboer, 6 gepelde tijgergarnalen(gamba) van de visboer, 4 krabsticks van de visboer, 1 citroen, chilipoeder, gemalen koriander(ketoembar), komijn(djinten), maizena of bloem, bloemkoolroos
  9. Appel, banaan en peersapje
    Appel, banaan en peersapje Categorie Slowjuicer
    Een heerlijk sapje uit de slowjuicer. Ingredienten: Elstar appel, Peer, Banaan
  10. Beenham met honing-mosterdglazuur uit de slowcooker
    Beenham met honing-mosterdglazuur uit de slowcooker Categorie Slowcooker
    Een heerlijk en relatief snel recept voor beenham uit de slowcooker. Dit keer met honing en mosterd. Ingredienten: Beenham (naturel), Honing (Lindehoning), Franse Mosterd, Kruidnagel, Whisky (Bushmills Original)