KookJij
Lees meer Lees minder

Sinterklaas recepten

Vol verwachting klopt ons hart, want Sinterklaas is aangekomen. Met de goedheiligman en zijn pietenvrienden weer in het land is de tijd aangebroken van schoentje zetten, surprises maken en natuurlijk heerlijk Hollands Sinterklaas snoepgoed.

Maak het Sinterklaasfeest nog leuker (en lekkerder) met zelfgemaakte Sinterklaas gerechten. Speciaal voor het heerlijk avondje heeft KookJij de smakelijkste Sinterklaas recepten op een rij gezet.

 

Het Sinterklaasfeest: een echt familiefeest

Het Sinterklaasfeest is een feest voor de hele familie. En bij een feest hoort natuurlijk een heleboel lekkers. Het Sinterklaasfeest zou immers geen sinterklaasfeest zijn zonder traditionele lekkernijen als pepernoten, kruidnoten, speculaas en marsepein.

Maak van het Sinterklaasfeest een echt familiefeest door samen de lekkerste recepten te bereiden. Wat dacht je van samen met de kinderen eerlijke pepernoten te maken, zodat de pieten iets minder hard hoeven te werken? Of een mijter tompouce voor in de schoen, wedden dat Sinterklaas en zijn pieten zullen spullen? Kies jullie favoriete recept, volg eenvoudig de stap voor stap aanwijzingen en maak samen met je kinderen de lekkerste traktaties voor Sinterklaas.

 

Het heerlijk avondje is gekomen

Op 5 december vieren we in Nederland natuurlijk de verjaardag van de grootste kindervriend ter wereld: Sinterklaas. Naast recepten voor zoetigheden vind je op KookJij ook recepten om je avondmaal om te toveren in een echt Sinterklaasmaal. Start de avond bijvoorbeeld met echte Sintsoep, geniet vervolgens van een hartige Sinterklaasletter en sluit af met unieke zwarte pietentaartjes.

Laat je op KookJij.nl inspireren door de leukste Sinterklaas recepten. Je vindt hier niet alleen overheerlijke recepten voor zoetigheden, maar ook de lekkerste recepten om waar sinterklaas avondmaal neer te zetten. 

Reset filter

Geavanceerd filter

Subcategorie
Filters worden geladen

Sinterklaas recepten

  1. Karamel snoepjes
    Karamel snoepjes
    Ingredienten: 450 gram suiker, 1 zakje vanille suiker, 3 eetlepels water, 50 gram boter, 2 eetlepels stroop, 3 deciliter melk, 1 ½ deciliter room
  2. Borstplaat
    Borstplaat
    Ingredienten: 12 lepels suiker, 4 eetlepels water, melk of room, smaakmaker: vanille-, citroen-, cacao-, of frambozenessence, eventueel cacao of oploskoffie
  3. Marsepein
    Marsepein
    Ingredienten: 300 gram poedersuiker, 4 eetlepels bloem, 100 gram boter, 4 druppels amandelextract, verschillende kleuren bakkleurstof

  1. Chocolade Surprise zwarte pieten
    Chocolade Surprise zwarte pieten
    Ingredienten: 1 kilo pure chocolade, 1 pak hagelslag, 100 gram marsepein, rood en wit
  2. Speculaastaart
    Speculaastaart
    Ingredienten: 200 gram zelfrijzend bakmeel, 125 gram lichtbruine basterdsuiker, 1 volle eetlepel speculaaskruiden, 150 gram boter, 1 eetlepel melk, 1 zakje geschaafde amandelen, 200 gram gepelde amandelen, 200 gram witte basterdsuiker...
  3. Borstplaat
    Borstplaat
    Ingredienten: 500 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, 10 g roomboter, 150 ml slagroom
  4. Schuimpjes
    Schuimpjes
    Ingredienten: 3 eiwitten, 375 gram poedersuiker
  5. Kruidnootjes
    Kruidnootjes
    Ingredienten: 150 g boter, 125 g bruine basterdsuiker, 10 g speculaaskruiden, 250 g zelfrijzend bakmeel, 1/2 thl zout, 4 el melk
  6. Zwarte pieten huzarensalade
    Zwarte pieten huzarensalade
    Ingredienten: 600 gram vastkokende gekookte aardappelen, 3 hard gekookte eieren, 200 gram gekookte ham in blokjes, 500 gram gaar mager soepvlees, in blokjes, 1 zure appel met schil in blokjes, 100 gram zoetzure zilveruitjes, 1/2 ui, h...
  7. Peperkoek
    Peperkoek
    Ingredienten: 100 ml water, 250 gram zelfrijzend bakmeel, 250 gram bruine basterdsuiker, 2 eieren, 1 eetlepel koekkruiden, 1 eetlepel speculaaskruiden, 1,5 eetlepel honing
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Tagliatelle met kruidenroomsaus
    Tagliatelle met kruidenroomsaus Categorie Pasta's
    . Ingredienten: gerookte zalm: 300 g, tagliatelle : 300 g, bloemkool: 400 g, erwten: 200 g (diepvries), room: 100 ml (soja ), kruidenkaas: 4 eetlepel, dille, peterselie, peper, zout
  2. Provençaalse vis in papillot
    Provençaalse vis in papillot Categorie Ovenschotels
    - In de zomer is dit recept perfect voor op de BBQ! - Mag het eens iets anders zijn? Kies dan voor heel fijn gesneden venkel. Ook courgette gaat hier goed... Ingredienten: witte visfilet: 400 g, champignons: 300 g, tomaat: 6, sjalot: 2, teen look: 2, olijfolie, tijm, rozemarijn, peper, zout
  3. Papiollot van zalm en asperges
    Papiollot van zalm en asperges Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    . Ingredienten: zalm: 400 g (filet), asperges: 1000 g (witte), rode ui: 1, basilicum(handvol), olijfolie, peper, zout
  4. Gegrilde kabeljauw met romige mosterdsaus
    Gegrilde kabeljauw met romige mosterdsaus Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    . Ingredienten: kabeljauwfilet: 400 g, soja melk: 200 ml (ongezoet), mosterd: 2 eetlepel, olijfolie, citroensap(naar smaak), peper, zout
  5. Kip-rijstpannetje
    Kip-rijstpannetje Categorie Gevogelte
    . Ingredienten: kipfilet: 400 g, zilvervliesrijst: 300 g, paprika: 2 (gele ), rode paprika: 1, tomaat: 1, ui: 1, teen look: 1, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, peper, zout
  6. Vis met vijgensaus
    Vis met vijgensaus Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    . Ingredienten: vis: 400 g (filet), vijgen: 400 g, room: 100 ml (soja), witte wijn: 100 ml, ketchup: 1 eetlepel (tomaat), visbouillon: 500 ml, paprikapoeder: 1 eetlepel, chilipoeder, peper