KookJij
Lees meer Lees minder

Sinterklaas recepten

Vol verwachting klopt ons hart, want Sinterklaas is aangekomen. Met de goedheiligman en zijn pietenvrienden weer in het land is de tijd aangebroken van schoentje zetten, surprises maken en natuurlijk heerlijk Hollands Sinterklaas snoepgoed.

Maak het Sinterklaasfeest nog leuker (en lekkerder) met zelfgemaakte Sinterklaas gerechten. Speciaal voor het heerlijk avondje heeft KookJij de smakelijkste Sinterklaas recepten op een rij gezet.

 

Het Sinterklaasfeest: een echt familiefeest

Het Sinterklaasfeest is een feest voor de hele familie. En bij een feest hoort natuurlijk een heleboel lekkers. Het Sinterklaasfeest zou immers geen sinterklaasfeest zijn zonder traditionele lekkernijen als pepernoten, kruidnoten, speculaas en marsepein.

Maak van het Sinterklaasfeest een echt familiefeest door samen de lekkerste recepten te bereiden. Wat dacht je van samen met de kinderen eerlijke pepernoten te maken, zodat de pieten iets minder hard hoeven te werken? Of een mijter tompouce voor in de schoen, wedden dat Sinterklaas en zijn pieten zullen spullen? Kies jullie favoriete recept, volg eenvoudig de stap voor stap aanwijzingen en maak samen met je kinderen de lekkerste traktaties voor Sinterklaas.

 

Het heerlijk avondje is gekomen

Op 5 december vieren we in Nederland natuurlijk de verjaardag van de grootste kindervriend ter wereld: Sinterklaas. Naast recepten voor zoetigheden vind je op KookJij ook recepten om je avondmaal om te toveren in een echt Sinterklaasmaal. Start de avond bijvoorbeeld met echte Sintsoep, geniet vervolgens van een hartige Sinterklaasletter en sluit af met unieke zwarte pietentaartjes.

Laat je op KookJij.nl inspireren door de leukste Sinterklaas recepten. Je vindt hier niet alleen overheerlijke recepten voor zoetigheden, maar ook de lekkerste recepten om waar sinterklaas avondmaal neer te zetten. 

Reset filter

Geavanceerd filter

Subcategorie
Filters worden geladen

Sinterklaas recepten

    1. Ingredienten: 300 gram poedersuiker, 4 eetlepels bloem, 100 gram boter, 4 druppels amandelextract, verschillende kleuren bakkleurstof
    2. Ingredienten: 450 gram suiker, 1 zakje vanille suiker, 3 eetlepels water, 50 gram boter, 2 eetlepels stroop, 3 deciliter melk, 1 ½ deciliter room
    3. Ingredienten: 1 kilo pure chocolade, 1 pak hagelslag, 100 gram marsepein, rood en wit

    4. Ingredienten: 3 eiwitten, 375 gram poedersuiker
    5. Heerlijke speculaastaart, perfect voor gezellig pakjesavond en sinterklaasavond! Ingredienten: 200 gram zelfrijzend bakmeel, 125 gram lichtbruine basterdsuiker, 1 volle eetlepel speculaaskruiden, 150 gram boter, 1 eetlepel melk, 1 zakje geschaafde amandelen, 200 gram gepelde amandelen, 200 gram witte basterdsuiker...
    6. Dit is een typisch Sinterklaas recept, erg lekker om zelf op te eten maar ook om uit te delen! Ingredienten: 12 lepels suiker, 4 eetlepels water, melk of room, smaakmaker: vanille-, citroen-, cacao-, of frambozenessence, eventueel cacao of oploskoffie
    7. Een lekker warm borrelhapje, de cadeaustrikjes geven een extra feestelijke twist! Ingredienten: Saucijzen of verse worst, Roomboter bladerdeeg, Peterselie (fijngehakt), Ei
    8. Ingredienten: 200 g bloem, 1/2 thl bakpoeder, snufje zout, 150 g stroop, 2 thl kaneelpoeder, 1 thl kruidnagelpoeder, 1 thl gemalen nootmuskaat, 1/2 thl gemalen korianderzaad

    9. Lekkere en gezonde hartige snack, leuk voor kinderen en volwassenen. Ingredienten: Trostomaten, Eieren, Stokbrood, Mayonaise, Ketchup, Kappertjes
    10. Het perfecte recept voor borstplaat. Ingredienten: 500 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, 10 g roomboter, 150 ml slagroom
    11. Ingredienten: 200 gram half om half gehakt, gehaktkruiden, 1 ei, losgeklopt, 4 plakjes bladerdeeg, 1/2 eetlepel boter
    12. Natuurlijk wil je, als je kha of kha-beperkt eet, ook speculaas eten!!! Deze is echt heerlijk! Ingredienten: 125 gram amandelmeel, 1 ei, 1 eierdooier, 125 gram roomboter, 3 theelepeltjes vanille-essence of een uitgeschraapt vanillestokje, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel koek/speculaaskruiden, beetje zout, amandelen of amandelsc...
    13. Ingredienten: 250 gram vloeibare honing, 1 ei, 1 eetlepel speculaas- of koekkruiden, 1 theelepel gemalen anijszaad, zout, 350 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd

    14. Ingredienten: 150 g boter, 125 g bruine basterdsuiker, 10 g speculaaskruiden, 250 g zelfrijzend bakmeel, 1/2 thl zout, 4 el melk
    15. Ingredienten: 300 gram zelfrijzend bakmeel, 200 gram harde boter of margarine, 200 gram bruine basterdsuiker, 16 gram speculaaskruiden, mespuntje zout, 1 citroen, 1 ei, 250 gram amandelspijs, Voor de versiering: gehalveerde amandelen...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Roerei met zalm en gegrilde asperges (in een glaasje)
    Roerei met zalm en gegrilde asperges (in een glaasje) Categorie Warm, Pasen, Warm
    Dit lekkere hapje was onderdeel van onze Paasbrunch 2018. Pasen en asperges horen wat mij betreft bij elkaar. Dit hapje is een heerlijk en bovendien makkel.... De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  2. Salade met watermeloen, mango en komkommer
    Salade met watermeloen, mango en komkommer Categorie Bijgerechten, Salades
    Met een halve watermeloen en een halve komkommer in de koelkast en ook nog een mango "ready to eat" was ik op zoek naar een lekkere salade en toe.... De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  3. Kabeljauw met tomaatjes, basilicum en mozzarella van Jamie Oliver
    Kabeljauw met tomaatjes, basilicum en mozzarella van Jamie Oliver Categorie Ovenschotels
    Dit gerecht is uit het boek "Happy Days met the Naked Chef" van Jamie Oliver. Zijn 4e boek en bestseller vol met ongecompliceerde gerechten waari.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  4. Broccoli curry met Vadouvan
    Broccoli curry met Vadouvan Categorie Wokken
    Ik kan er niet meer omheen; ik ben echt verslingerd geraakt aan de Vadouvan! Deze keer heb ik er een curry mee gemaakt en als je net zo'n liefhebber van Va.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 3 personen.
  5. Mexicaanse Nachoschotel
    Mexicaanse Nachoschotel Categorie Ovenschotels
    Eigenlijk is deze schotel niet helemaal Mexicaans, want ik nam de Chinese roerbakmix in de plaats, omdat de Mexicaans roerbak helaas niet meer voorradig was.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  6. Twentse Kruutkoek
    Twentse Kruutkoek Categorie Cake
    Wedden :) dat je het beslag voor deze smakelijk kruutkoek in minder dan 10 minuten in de oven hebt staan? Het meeste werk zit 'm in het bij elkaar graaien va.... De bereidingstijd is circa 75 minuten en het is voor ongeveer 10 personen.
  7. Crisis Cake een recept uit de Tweede Wereldoorlog
    Crisis Cake een recept uit de Tweede Wereldoorlog Categorie Cake
    De crisiscake is een recept uit de tweede oorlog, toen boter een schaars goed was. Er bleek helemaal geen boter en maar 1 ei in deze cake te gaan, en toch.... De bereidingstijd is circa 100 minuten en het is voor ongeveer 10 personen.
  8. Paksoi - bosui stamppot met Oosterse varkensfilet reepjes
    Paksoi - bosui stamppot met Oosterse varkensfilet reepjes Categorie Stamppot
    De reepjes gaan 2 uurtjes in een heerlijke marinade. Aardappelen gaar koken. Melk, boter, bosui, knoflook , gember verwarmen totdat de boter gesmolten is..... De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  9. Italiaanse Hasselback Aardappelen
    Italiaanse Hasselback Aardappelen Categorie Overig
    Eens wat anders dan gebakken aardappeltjes en het staat wel zo feestelijk. Het lijkt veel werk, maar dat valt reuze mee. Als de aardappeltjes in de oven staa.... De bereidingstijd is circa 45 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  10. Labskaus
    Labskaus Categorie Stamppot
    Tijdens een 3 uur durende boottocht over de Elbe voor een rondvaart door de Haven van Hamburg werd er rond het middaguur het zeemansgerecht Labskaus geserv.... De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.