KookJij
Lees meer Lees minder

Ontbijt & lunch recepten

Op deze pagina vind je je alle recepten die met ontbijt en/of lunch te maken hebben. Zelfgebakken brood, koud en warm beleg. Ook voor een uitgbreide High Tea kun je hier genoeg inspiratie op doen!

Reset filter

Geavanceerd filter

Filters worden geladen

Ontbijt lunch recepten

    1. Lekker snel, smaakt altijd! Ingredienten: 500 gram gegrilde fricandeau (broodbeleg), 4 zachte broodjes, peper en zout
    2. Ingredienten: 1 rol kruimeldeeg, 300 g bladspinazie (diepvries), 2 tenen knoflook, 50 g tomaat, zongedroogde (in olie), 200 ml room, 4 eieren, 150 g geitenkaas (bûche), olijfolie, peper, zout
    3. Ingredienten: 4 eieren, 4 el mayonaise, 1 el ketchup, 1 tl mosterd, 1 tl kerriepoeder, peper & zout

    4. Ingredienten: 1 zakje vanillesuiker, 125 gram bloem, 4 eieren, 3 eetlepels suiker, 30 gram rozijnen, 3 eetlepels rum, 350 mililiter melk, 60 gram boter, poedersuiker, een snufje zout
    5. Ingredienten: 600 gram bloedworst, 2 appels, 50 gram appelstroop, bouillonblokje met water, 50 gram boter, 1 deciliter yoghurt
    6. Ingredienten: 500 gram vluggort, stuk rookspek, 1 rookworst, zakje dikke rozijnen, paar takjes kervel, 1,5 liter karnemelk
    7. Ingredienten: 300 à 400 gram verse spinazie of blokjes uit de diepvries (zie bereiding en kookverhaal), 4 eieren, 1 el fijngehakte peterselie, 25 gram boter/margarine, 1 grote ui, 1 grote rode ui, 3 kleine sjalotjes, 1 teentje knofloo...
    8. Ingredienten: 600 gram balkenbrij, (plakken van ongeveer 1,5 cm dik), 4 appels (bijvoorbeeld Elstar), 150 gram honing, 1 dl calvados, 50 gram bloem, 100 gram boter

    9. Ingredienten: casinobrood, boter of roomkaas, kaas, ham, wortel, rucola
    10. Ingredienten: boekweitmeel, 300 gram varkensvlees of 500 gram ribjes, 100 gram gerookt ontbijtspek kleingesneden (mag ook ander gerookt varkensvlees zijn bv ham), 1 liter water, bouillonblokjes voor 1 liter vocht, peper, kruidnagels o...
    11. Ingredienten: 4 zachte witte broodjes, 1 gerookte makreel, 2 pijpuitjes, 2 el kappertjes, 2 el crème fraiche, 2 el yoghurt, 1 el tomatenketchup, Peper uit de molen, 1 tl Ruby port (of sherry)
    12. Ingredienten: 2 eetlepels sake, 1 theelepel wasabi pasta, wat zout, wat limoensap, 8 tot 10 garnalen, knoflookolie 2 eetlepels, 2 lenteuien in stukjes, sla naar eigen smaak, wat fijngesneden koriander
    13. Authentiek recept om de echte Brabantse worstenbroodjes zelf te maken. Ingredienten: Deeg:, 1 kg bloem, 2 pakjes droge gist (15 gram), 10 gram zout, 10 gram suiker, 125 gram boter, 2 eieren, ± 4 dl lauw-warm water of melk, Voor het vlees-vulsel:, 1500 gram gehakt, (1000 gram varkens- en 500 rundergehakt)...

    14. Ingredienten: zoute haring, knofloofsaus, (wit)brood
    15. Ingredienten: 8 beschuiten, 2 eieren, 1 eetlepel kaneel, 500 ml melk, 3 eetlepels suiker, klontje boter, poedersuiker
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Gevulde koekoek met kruidige appelen
    Gevulde koekoek met kruidige appelen Categorie Gevogelte
    Dit gerecht is heerlijk met gebakken aardappeltjes. Ingredienten: 6 Jonagold-appelen, 4 El Calvados, 180 g verse boerenkaas, 1 Mechelse koekoek, 4 El boter, 1 El honing, 2 eetlepels olijfolie, 1 vanillestokje, mespuntje kaneel, 400 ml kippenbouillon, maiszetmeel, zout, peper
  2. Gebakken kwartels met tijm, delicaat gekruide champignonsaus en sperziebonen
    Gebakken kwartels met tijm, delicaat gekruide champignonsaus en sperziebonen Categorie Gevogelte
    . Ingredienten: 4 kwartels, 80 g boter, 8 takjes verse tijm, 12 kleine, vaste aardappelen, 300 g sperziebonen, 500 g Parijse champignons, 1 El olijfolie, 200 ml room, 1/2 tl 4 specerijen, 4 stengels bieslook, zout, zwarte peper
  3. Pannenkoek met boschampignons en eieren
    Pannenkoek met boschampignons en eieren Categorie Warm
    . Ingredienten: 150 g patisseriebloem, 5 eieren, 40 cl melk, boter, 1 sjalot, 300 g boschampignons, 200 g verse kaas met look en fijne kruiden, rucola, olijfolie, zeezout, zwarte peper van de molen
  4. Franse bonensoep
    Franse bonensoep Categorie Maaltijdsoepen
    . Ingredienten: 2 zakken Franse/Provençaalse roerbakgroente (AH), 3 pakken Tomatientje (Appelsientje), 1 pot (340 gr) Witte bonen in tomatensap, 500 gr. Kalkoenfilet, 1 blokje Kippenbouillon, 4 eetl. Olijfolie, Maggi (hot), Aromat, Pepe
  5. Courgettesaus
    Courgettesaus Categorie Overig
    . Ingredienten: 1 kleine pot Pastasaus, basilicum, 250 gr. Champignons, 1 Courgette, 500 gr. Half-om-half gehakt, gekruid, 1 blikje Tomatenblokjes, 1 Ui, 1 theel. Gehakte knoflook, 2 eetl. Basilicum
  6. Shoarma - prei schotel uit de oven
    Shoarma - prei schotel uit de oven Categorie Ovenschotels
    Een ovenschotel met shoarma en groenten. Lekkere combinatie. Ingredienten: 300 gram vlees,ik had kalfsvlees maar kan ook met kip of varkensvleesreepjes, 3 preien in niet te klein gesneden, 1 grote ui in halve ringen, 125 gram of meer champignons in plakjes of in vieren, 6 aardappelen, geraspt
  7. Brinyal uit India
    Brinyal uit India Categorie Groenten
    Het gerecht heet eigenlijk brinyal thokku en is een zurig-kruidig aubergine gerecht uit India. Het wordt vaak gegeten met pulao (pilav rijst uit India) Ingredienten: 1 flinke grote ui snipperen, 3 teentejs knoflook snipperen, 4 grote tomaten ontzaden en ontvellen en in blokjes snijden, 5 curry blaadjes grof hakken, 2 aubergines in kleine stukjes snijden, 1 x 55 cc kunyit, 3 eetlepels
  8. RIJST : Pilav rijst met noten en gedroogd fruit
    RIJST : Pilav rijst met noten en gedroogd fruit Categorie Rijst
    Oorspronkelijk is pilav (pilaf) een rijstgerecht uit het middenoosten, dat met boter en uien wordt gebakken en vervolgens gegaard met bouillon en kruiden.... Ingredienten: 200 gram basmati rijst, 450 cc kokende kippenbouillon, 6 eetlepels gepelde pistache nootjes, 6 eetlepels geschaafde amandelen, 2 sjalotjes snipperen, 2 teentjes knoflook snipperen, 2 eetlepels (geklaarde) boter, 1 eetlep
  9. Spaanse paëlla
    Spaanse paëlla Categorie Wokken
    . Ingredienten: 1 pak Spaanse Paella (Knorr), 300 gr. Garnalen, roze, 500 gr. Kalkoenfilet, 3 eetl. Vloeibare margarine, 1 Ui, 400 ml Water
  10. Groentesoep (eenvoudig)
    Groentesoep (eenvoudig) Categorie met Groente
    . Ingredienten: 1 pot Basis voor soep groente (vegetarisch) (Maggi), 2 zakken Boeren soepgroente, 75 gr. Vermicelli, 250 gr. Runderpoelet, 250 gr. Soepballetjes, 1,5 liter water, Aromat, Maggi