KookJij
Lees meer Lees minder

Ontbijt & lunch recepten

Op deze pagina vind je je alle recepten die met ontbijt en/of lunch te maken hebben. Zelfgebakken brood, koud en warm beleg. Ook voor een uitgbreide High Tea kun je hier genoeg inspiratie op doen!

Reset filter

Geavanceerd filter

Filters worden geladen

Ontbijt lunch recepten

    1. Lekker snel, smaakt altijd! Ingredienten: 500 gram gegrilde fricandeau (broodbeleg), 4 zachte broodjes, peper en zout
    2. Ingredienten: casinobrood, boter of roomkaas, kaas, ham, wortel, rucola
    3. Ingredienten: zoute haring, knofloofsaus, (wit)brood

    4. Ingredienten: 6 a 8 eieren, 200g Sucuk, Turkse knoflookworst, half bakje champignons, 1paprika groen, 1paprika rood, 2 eetl. boter of oliif olie, 3takjes selderij, ½ theelepel kerrie poeder
    5. Ingredienten: 300 à 400 gram verse spinazie of blokjes uit de diepvries (zie bereiding en kookverhaal), 4 eieren, 1 el fijngehakte peterselie, 25 gram boter/margarine, 1 grote ui, 1 grote rode ui, 3 kleine sjalotjes, 1 teentje knofloo...
    6. Ingredienten: 500 gram vluggort, stuk rookspek, 1 rookworst, zakje dikke rozijnen, paar takjes kervel, 1,5 liter karnemelk
    7. Ingredienten: 1 rol kruimeldeeg, 300 g bladspinazie (diepvries), 2 tenen knoflook, 50 g tomaat, zongedroogde (in olie), 200 ml room, 4 eieren, 150 g geitenkaas (bûche), olijfolie, peper, zout
    8. Ingredienten: 4 eieren, 4 el mayonaise, 1 el ketchup, 1 tl mosterd, 1 tl kerriepoeder, peper & zout

    9. Ingredienten: deeg:, 325 ml melk, 5 kardemompitten of 1 tl gemalen kardemom, 60 g boter, 525 g bloem + 2 el bloem om uit te rollen, 100 g suiker, mespunt zout, 1 zakje droge gist (7 g), vulling:, 70 g zachte roomboter, 70 g suiker, 2...
    10. Ingredienten: 1 kg aardappelen, zout, peper, 150-200 g doperwten (diepvries), 300-400 g gekookte ham, 2 zure appelen, geschild, 2 augurken, 10 ziiveruitjes, 6 el mayonaise, 3 el crème fraiche, 2 el fijngesneden peterselie, voor de gar...
    11. Ingredienten: 8 beschuiten, 2 eieren, 1 eetlepel kaneel, 500 ml melk, 3 eetlepels suiker, klontje boter, poedersuiker
    12. Ingredienten: - 2 bollen mozzarella in schijven gesneden, - 2 tomaten in schijven gesneden, - een hand vol sla naar keuze, - 100 gr gerookte zalm, - enkele sprieten bieslook, - balsamico dressing, - gemalen peper, - olijfolie
    13. Ingredienten: 400 a 500 gram (runder) gehakt ( zie opm), 8 eieren, beetje melk, 1 el boter/margarine, 1 el boter/margarine extra, 100 gram (cheddar) kaas geraspt, zout en peper, eventueel wat gedroogde tijm, eventueel wat gedroogde r...

    14. Ingredienten: 2 plakken bloedworst met spek, 1 appel, geschild en in partjes gesneden, beetje bakboter, 1 boterham besmeerd met boter
    15. Ingredienten: 2 blikjes tonijn, 4 eieren, 1 el mayonaise, 1 el bieslook, 1 ui, 2 tl peterselie, 3 tl azijn, zout, versgemalen peper, 4 tomaten, 4 plakken brood, 8 plakken ( Emmentaler)kaas, rucola
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Volkoren pizzadeeg (Broodmachine)
    Volkoren pizzadeeg (Broodmachine) Categorie Pizza's
    Op zoek naar pizzadeeg wat je kan maken in de broodbakmachine? Dit is een heerlijk recept! Ingredienten: Volkoren-Tarwemeel, Honing, Droge gist, Zout, Water (lauw-warm), Olijfolie
  2. Volkoren croque met erwtjes, gerookt spek en oude Beemsterkaas
    Volkoren croque met erwtjes, gerookt spek en oude Beemsterkaas Categorie Warm
    De smeuïge Schot Ingredienten: Olijfolie, 1/2 sjalot, 1 teentje knoflook, 140 g diepvrieserwtjes, peper, zout, 4 plakjes gerookt spek, 4 sneden volkoren (zuurdesem)brood, 2 plakken Beemster Oud
  3. Ciabattacroque met verse pesto, Italiaanse ham, artisjok en Beemsterkaas
    Ciabattacroque met verse pesto, Italiaanse ham, artisjok en Beemsterkaas Categorie Warm
    De zwoele zuiderling Ingredienten: Voor de pesto:, 40 g Beemster Oud, 40 g cashewnoten, handvol basilicum, 1 teentje knoflook, 4 el olijfolie, peper, zout, Voor de broodjes:, 2 ciabattabroodjes, 4 artisjokharten (uit bokaal), handvol rucola, fijne Italiaa
  4. Croque van roggedesembrood met gerookte zalm, groene asperges en Beemsterkaas
    Croque van roggedesembrood met gerookte zalm, groene asperges en Beemsterkaas Categorie Warm
    De ziltige Scandinaviër Ingredienten: 100 g zure room, 4 takjes dille, 1 citroen, peper, zout, 2 roggedesembroodjes, 2 plakken Beemster jong, 8 groene mini-asperges, 100 g (warm)gerookte zalm
  5. Indiase visschotel
    Indiase visschotel Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Ik wilde eens een pittige vis, nou met dit recept is het gelukt. Ik zou zeggen maak het eens en laat weten wat je er van vindt. Ingredienten: 200 gram roodbaarsfilet van de visboer, 6 gepelde tijgergarnalen(gamba) van de visboer, 4 krabsticks van de visboer, 1 citroen, chilipoeder, gemalen koriander(ketoembar), komijn(djinten), maizena of bloem, bloemkoolroos
  6. Appel, banaan en peersapje
    Appel, banaan en peersapje Categorie Slowjuicer
    Een heerlijk sapje uit de slowjuicer. Ingredienten: Elstar appel, Peer, Banaan
  7. Beenham met honing-mosterdglazuur uit de slowcooker
    Beenham met honing-mosterdglazuur uit de slowcooker Categorie Slowcooker
    Een heerlijk en relatief snel recept voor beenham uit de slowcooker. Dit keer met honing en mosterd. Ingredienten: Beenham (naturel), Honing (Lindehoning), Franse Mosterd, Kruidnagel, Whisky (Bushmills Original)
  8. Tarte Flambee met Jalapeno
    Tarte Flambee met Jalapeno Categorie Overig
    Een eigen bedachte variant op het gerecht Tarte Flambee, van origine uit de Elzas. Ingredienten: Tarte Flambee deeg (Tante Fannie), Jalapeno, (Rode) ui, Gerookte spekreepjes, Creme Fraiche
  9. Chili con Carne zonder bonen
    Chili con Carne zonder bonen Categorie Overig
    Chili con Carne, maar dan zonder de bonen. Ingredienten: Gehakt, Ui, Knoflook, Chilipoeder, Zout, Peper, Courgette, Paprika, Tomatenblokjes
  10. Gehakttaart met croissantdeeg
    Gehakttaart met croissantdeeg Categorie Overig
    Ik had nog een blikje croissantdeeg staan wat op moest en deze taart van gemaakt Ingredienten: 1 prei , 1 ui, 1 teentje knoflook, 125 gram spekreepjes of blokjes, 300 gram rundergehakt, 1 blikje croissantdeeg, peper en zout uit de molen, cayennepeper, pikante paprikapoeder, ±100 gram geraspte kaas (welke jij lekke