KookJij
Een soepvol begin van het nieuwe jaar

Een soepvol begin van het nieuwe jaar

Datum: 30 december 2023 Categorie: Recepten Reacties: 0

Welkom januari: een soepvol begin van het nieuwe jaar
Na de decembermaand is het voor veel mensen tijd voor pas op de plaats maken op veel fronten. Het afgelopen jaar wordt nabesproken, plannen voor het nieuwe jaar worden gemaakt. Goede voornemens op het gebied van eten, sporten of gewoontes om af- of juist aan te leren. De een kiest in januari voor gezond, de ander voor lekker snel koken. Of een combinatie want dat is natuurlijk ook mooi meegenomen. Uitgebreide lunches, diners en allerhande zoete lekkernijen maken plaats voor weer ‘normaal’ eten. Steranijs maakt plaatst voor anijszaad en speciale ingrediënten verdwijnen langzaam aan weer uit de winkels. 

Zelf associeer ik januari altijd met soep. Vraag niet waarom maar waarschijnlijk omdat het een gezonde en niet zo’n zware maaltijd is (in mijn hoofd dan, want in veel soepen wordt ook room gebruikt) en lekker verwarmend is in de koude januari maand. 

Dat er veel liefhebbers voor soep zijn is wel duidelijk; KookJij staat vol met lekkere en zeker ook snelle soeprecepten. Er worden tal van kookboeken gemaakt met soep in de hoofdrol en er bestaat zelfs een heuse soepbijbel.

Voor wie het koken met steranijs nog mist: start januari geheel in stijl met Pompoensoep met sinaasappel, steranijs en chiliboter.

Dit bijzondere recept is een van de 130 recepten uit Soepbijbel. Maar naast de steranijs zijn de andere ingrediënten ook niet geheel onbelangrijk.. de chiliboter voor een extra verwarmend effect en de sinaasappel om januari gezond te starten. Zo, dat waren alle redenen voor soep in januari toch?! 

Kookboek-Soepbijbel-Timmermans

Over de Soepbijbel van Heleen Timmermans
In Soepbijbel vind je álles over soep. In ruim 130 recepten laat Heleen Timmermans zien dat soep veelzijdig, gezond, lekker, snel, makkelijk en geschikt is voor elke dag. Van klassiekers als tomatensoep, snert, bouillabaisse en gazpacho tot originele, moderne recepten als witlof-kastanjesoep, Japanse misosoep, romige Parmezaansoep en mediterrane amandel-saffraansoep. Aan de hand van duidelijke instructies en stap-voor-stapfotografie leer je alle technieken die komen kijken bij het maken van de allerlekkerste soep, zoals bouillon trekken, roux kloppen en consommé maken. Ontdek hoe je een soep extra speciaal kunt maken met behulp van garnituren en maak de maaltijd compleet met een van de overheerlijke broodrecepten en smeersels. De Soepbijbel is hét naslagwerk voor de soepliefhebber!

Dit kookboek, uitgegeven door Carrera Culinair, koop je natuurlijk bij je favoriete boekhandel en kost tijdelijk € 27,50.

« Terug naar overzicht

Reacties op dit blog

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reageer op dit blog

Uw bericht mag nog tekens bevatten