Recept
« Terug naar recepten
Stoofpotje met paddenstoelen
PT120M
Stoofpotje met paddenstoelen
Ik heb in deze stoofpot runderriblappen gebruikt maar in het wildseizoen kun je
natuurlijk ook heel goed wild zwijn, hert, ree of een combinatie van
meerdere soorten wild gebruiken. Daar wordt deze stoofpot gegarandeerd
alleen NOG maar lekkerder van.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Stoofpotje met paddenstoelen te bereiden
- Snij het vlees in blokjes, bak het in hete boter/olie en bestrooi het met zout, peper en paprikapoeder.
- Snipper de uien snij de wortel in plakjes en de paddenstoelen in schijfjes.
- Voeg eerst de uien, en daarna de wortel aan het vlees toe.
- Doe dan de tomatenpuree, mosterd en de rode wijn erbij en laat het geheel aan de kook komen.
- Blus het af met de bouillon, en laat dit 90 minuten zachtjes sudderen (voeg indien nodig meer bouillon of water toe).
- Voeg dan de paddenstoelen toe aan de stoofpot en laat alles nog een half uurtje zachtjes sudderen (eventueel iets afbinden met een papje van maïzena of aardappelmeel en water).
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Serveer er aardappelpuree en rode kool bij, maar gebakken aardappeltjes uit de oven en een salade doen het ook heel goed.