KookJij

Stoofpotje met paddenstoelen

Ik heb in deze stoofpot runderriblappen gebruikt maar in het wildseizoen kun je natuurlijk ook heel goed wild zwijn, hert, ree of een combinatie van meerdere soorten wild gebruiken. Daar wordt deze stoofpot gegarandeerd alleen NOG maar lekkerder van.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stoofpotje met paddenstoelen te bereiden

  1. Snij het vlees in blokjes, bak het in hete boter/olie en bestrooi het met zout, peper en paprikapoeder.
  2. Snipper de uien snij de wortel in plakjes en de paddenstoelen in schijfjes.
  3. Voeg eerst de uien, en daarna de wortel aan het vlees toe.
  4. Doe dan de tomatenpuree, mosterd en de rode wijn erbij en laat het geheel aan de kook komen.
  5. Blus het af met de bouillon, en laat dit 90 minuten zachtjes sudderen (voeg indien nodig meer bouillon of water toe).
  6. Voeg dan de paddenstoelen toe aan de stoofpot en laat alles nog een half uurtje zachtjes sudderen (eventueel iets afbinden met een papje van maïzena of aardappelmeel en water).

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Serveer er aardappelpuree en rode kool bij, maar gebakken aardappeltjes uit de oven en een salade doen het ook heel goed.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst