Recept
« Terug naar recepten
Gegratineerde spruitjes met champignons
PT30M
Gegratineerde spruitjes met champignons
Erg simpel te maken met bovendien maar een paar ingredienten. Hier zie je
maar weer dat het niet altijd ingewikkeld hoeft te zijn om weer iets lekkers
op tafel te toveren.
Ik heb zelf geen kruiden toegevoegd omdat het katenspek en de kaas al
genoeg smaak afgeven, maar voel je vrij om zelf wat "smaakjes" toe te
voegen.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegratineerde spruitjes met champignons te bereiden
- Maak de champignons schoon, snij grote exemplaren doormidden, roerbak ze enkele minuutjes in hete olie en doe ze in een ovenschaal.
- Maak de spruitjes schoon en kook ze beetgaar, giet ze af, laat ze nog even droogstomen en doe ze bij de champignons in de ovenschaal.
- Snij de plakjes spek in reepjes en verdeel ze over de champignons/spruitjes in de ovenschaal.
- Strooi de geraspte kaas erover en gratineer het geheel 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C.