KookJij

Pekingeend traditioneel

Een heerlijk pekingeend traditioneel recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: ccn
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pekingeend traditioneel te bereiden

1. De eend in kokend water 2 a 3 min. blancheren, eruit halen en droog deppen, laat goed drogen, liefst 8 tot 12 uur in een geventileerde ruimte (indien je droogt met behulp van een ventilator bekort dat de droogtijd aanzienlijk ) met een rietje tussen vel en vlees lucht blazen, hierdoor wordt het vel later knapperiger.
2. Maak een sausje van de rest van de ingrediënten, en breng dit aan de kook.
3. Wrijf hiermee de eend in totdat de saus is opgenomen. gebruik niet alle saus in een keer, laat de eend tussendoor
4. als de eend droog is op een rooster in de oven in ongeveer 1 uur op ca. 170 gr krokant bakken.

Recept lotus pannenkoekjes:
250 gr. bloem, 165 cc heet water, 2 eetl. olie
Zeef de bloem en giet er het kokende water bij, vermeng het geheel met de olie en kneed het tot een stevige bal
Verdeel het deeg in 3 stukken en rol elk stuk uit tot een worst.
Snij hierna elke worst in plakjes van 3 cm.
Rol deze uit tot dunne flensjes van 15 cm.
Bak de flensjes in een hete pan totdat er bruine bobbeltjes op komen, houd ze warm tot serveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst