KookJij

Kerstbombe

Een heerlijk kerstbombe recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kerstbombe te bereiden

Week de blaadjes gelatine in ruim koud water. Verwarm de melk met 1/2 dl water, voeg de amandelspijs in gedeelten toe en los de uitgeknepen gelatine erin op. Roer goed door en laat het mengsel afkoelen totdat het lobbig wordt. Halveer de gewassen aardbeien en meng ze met de kersen door de amandelmelk. Klop de slagroom stijf met de suiker en spatel deze erdoor. Bekleed de vorm met huishoudfolie. Beleg de binnenzijde van de vorm met plakken cake. Sprenkel er de helft van de rum over. Schep het room-vruchtenmengsel in de vorm en dek het af met plakjes cake besprenkeld met de rest van de rum. Zet de bombe afgedekt minimaal 3 uur in de koelkast.

Bereiding:
Stort de bombe op een platte schaal. Verwijder de huishoudfolie. Boen de sinaasappel schoon onder stromend water. Rasp 1 theel. van de schil. Pers de sinaasappel. Verwarm de bosvruchtenjam met port, sinaasappelsap en -rasp en citroensap. Giet de iets afgekoelde saus over de kerstbombe.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bobbeltje

bobbeltje zegt:
Bedankt voor je leuke reactie, er moeten 7 blaadjes gelatine in.
Conny van den Berg

Conny van den Berg zegt:
Dit lijkt me een heerlijk dessert voor Kerst.Ik wil alleen nog graag weten hoeveel blaadjes gelatine erin moeten, want dat staat er nml. niet bij.Bij voorbaat dank. Conny