Recept
« Terug naar recepten
Broccoli met gerookte zalm uit de oven
PT60M
Broccoli met gerookte zalm uit de oven
Dit gerecht een keer bij onze zoon en schoondochter gegeten en nu een
keer in aangepaste versie zelf gemaakt. Snel en makkelijk te maken
bijvoorbeeld als je eters hebt, of makkelijk voor te bereiden zodat je het
alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven als je uit je werk komt.
De bereidingstijd lijkt lang maar dit komt door de oventijd!
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Voedzaam en snel/aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Broccoli met gerookte zalm uit de oven te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden C.
- Snij de broccoli in roosjes, kook water in de waterkoker, giet het kokende water in de pan, zet het vuur hoog zodat het water blijft koken en blancheer de broccoli 3 minuten. Giet de broccoli af en laat deze goed uitlekken.
- Meng de crème fraîche, dille en peper in een schaaltje.
- Snij de zalm in reepjes.
- Doe de aardappelschijfjes in een ovenschaal, verdeel de broccoli en de zalm erover.
- Schep het crème fraîche/kruiden mengsel erover en strooi de kaas er overheen.
- Zet de schaal een half uurtje in de oven, totdat de kaas gesmolten is en een bruin korstje heeft.