Recept
« Terug naar recepten
Kipkerrie uiensoep
PT30M
Kipkerrie uiensoep
Even snel soep maken met wat ik in huis had. Ik vond op Internet een
recept en omdat ik het maar half had gelezen werd het resultaat iets
anders dan wat de bedoeling was. Ik was namelijk "vergeten" om de
gebakken stukjes kip uit de pan te halen en dus was het geen optie meer
om de soep te pureren. Niks mis mee hoor en de smaak was toch echt wel
heerlijk.
Mocht je nu WEL liever een gepureerde soep hebben vergeet dan NIET om
de gebakken kipstukjes uit de pan te halen en na het pureren er weer terug
in te doen.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vlees
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Boodschappen; in eigen keuken gemaakt, aangepast en gefotografeerd.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipkerrie uiensoep te bereiden
- Verhit een scheutje olie in een soeppan. Bestrooi de kipblokjes met zout en peper en bak ze rondom lichtbruin en gaar in 6-8 minuten.
- Voeg nog wat olijfolie bij het bakvet en bak hierin de uien met kerrie 2-3 minuten.
- Schep de aardappelblokjes erdoor en bak ze 2 minuten mee.
- Giet de bouillon erbij en kook zachtjes circa 15-20 minuten.
- Schep de soep in de borden en bestrooi met ringetjes lente ui.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
TIP: Je kunt de kipfilets ook heel laten en later pas in stukjes snijden dat is makkelijker als je de soep wilt pureren.
