Recept
« Terug naar recepten
Yoghurt Tiramisu met speculaas en mandarijn
PT20M
Yoghurt Tiramisu met speculaas en mandarijn
Een snel-klaar-toetje voor Sinterklaasavond of gewoon een lekker winters
toetje. Dit nagerecht is super makkelijk te maken en bovendien ook nog
eens heel snel klaar.
Ik heb hier mijn zelfgemaakte vanillesuiker-van-gebruiktevanillestokjes
gebruikt, maar je kunt ook prima andere (vanille) suiker
gebruiken.
Je kunt in plaats van speculaas ook pepernoten gebruiken!
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Yoghurt Tiramisu met speculaas en mandarijn te bereiden
- Zet een kop sterke koffie of espresso, laat deze afkoelen en voeg er een scheut Amaretto aan toe.
- Pel de mandarijntjes, verwijder de witte velletjes en snij ze in stukjes, hou enkele schijfjes heel voor de garnering.
- Klop de slagroom met 1 el suiker stijf.
- Voeg dan de yoghurt en de speculaaskruiden toe en spatel alles goed door elkaar.
- Zet de potjes (glaasjes) klaar en doe in elk potje eerst een schep van het yoghurt /slagroom mengsel.
- Breek de speculaasjes in stukjes en dompel ze in het koffie Amaretto mengsel (niet TE lang want dan vallen de koekjes uit elkaar) doe in elk potje enkele stukjes van de stukjes koek .
- Doe er dan enkele stukjes mandarijn op en maak zo laagjes tot alles op is
- Doe bovenop als laatste nog wat van de koekstukjes en een schijfje mandarijn.
- Als je hiervoor lege jampotjes neemt kun je deze makkelijk met het deksel erop bewaren in de koelkast, heb je andere glaasjes dek ze dan af met een stukje plastic folie en zet ze tot gebruik in de koelkast.