KookJij
Lees meer

Blogs

Opzoek naar goede tips, kooktechnieken, inspiratie en colums? Elke week worden er diverse nieuwe items toegevoegd.

Categorie

Gaartijd, roostertijd en oventijd voor BBQ & Grill

Gaartijd, roostertijd en oventijd voor BBQ & Grill

Datum: 19 mei 2015 Categorie: Eten en Drinken, Kooktechnieken, Tips Reacties: 2

Regelmatig wordt gevraagd hoe lang een stuk vlees op de BBQ moet blijven liggen om de gewenste gaarheid te verkrijgen.

Hoe lang moet iets in de oven? Het garen van een stuk vlees hangt af van het soort vlees. Zitten er veel pezen en zenen in, dan zal het lang en op een relatief lage temperatuur moeten garen. Is het vlees van een spierstuk dat normaliter niet veel wordt gebruikt, dan is een relatief hoge temperatuur en een kortere tijd vereist. Is het een dik stuk of een dun stuk? Zitten de botten er nog in en/of zit het vel er nog omheen?

Lees meer...

IJs

Datum: 4 mei 2015 Categorie: Column Reacties: 3

Als je een ijsje wilt, werk je er maar voor, zei mijn moeder.

IJs vond ik heerlijk maar was veel te duur toen ik nog een jochie was. Als ons gezin langs zo’n winkel kwam keken we verlekkerd, maar kregen niets. Ik had twee broers.

Lees meer...

Plagen

Datum: 11 april 2015 Categorie: Column Reacties: 3

We hebben een etentje. Allemaal bekenden. Bij binnenkomst wordt er wat afgezoend en handen gedrukt. Enthousiasme verspreid zich als een virus. Het veroorzaakt lachsalvo’s en grijnslachen en dan neem je nog maar eens een slok van je bier of wijn.

De organisator, in mooie rode trui, zit schuin tegenover me.

Lees meer...

Samsung Galaxy BLADE edge

Datum: 1 april 2015 Categorie: Nieuws Reacties: 3

Samsung heeft als 1 april grap, werelds eerste smart knife met smartphone mogelijkheden gelanceerd. De Galaxy BLADE edge is speciaal gemaakt voor de moderne chef-kok.

De Galaxy BLADE draait op het nieuwste besturingssysteem en wordt geleverd met alle geweldige functies van de Galaxy S, maar de rand is zo scherp en sterk dat het apparaat ook kan dienen als een koksmes. In feite is de Galaxy BLADE edge zo goed dat hij alle messen in je keuken overbodig maakt.

Lees meer...

Gadgets in de keuken

Datum: 20 maart 2015 Categorie: Column, Kooktechnieken Reacties: 0

Ook voor in de keuken zijn de meest leuke gadgets te vinden die het koken nog leuker maken dan dat het al is. De ene gadget is functioneler dan de ander, maar dat mag niet zo veel uitmaken.

Lees meer...