KookJij
Lees meer Lees minder

Blog

Opzoek naar goede tips, kooktechnieken, inspiratie en colums? Elke week worden er diverse nieuwe items toegevoegd.

Categorie

Timing

Timing

Datum: 13 mei 2017 Categorie: Column Reacties: 1

Je moet ze de tijd geven. Geduld, daar komt het op neer. Anders hap je harde, nauwelijks smakende brokken weg. Af en toe even voelen, zachtjes knijpen. Testen. Veert het al wat mee? Hoeveel? En dan op een dag denk je, hij kan!

Lees meer...

Voorzichtig!!

Datum: 28 maart 2017 Categorie: Column Reacties: 0

Ik doe het met chirurgische precisie. Laatst was ik ook bezig, keek even niet uit en hup, prikte ik me met dat scherpe mesje in mijn palm. Eerst dacht ik nog: oh, niks aan de hand, tot wat later een bloeddruppeltje aarzelend naar buiten kwam. Het lichaam reageert echt wel! En ik hoef ook geen schil aan één stuk.

Lees meer...

Lekker!

Datum: 28 januari 2017 Categorie: Column Reacties: 4

Het is zaterdag. Buiten schijnt de zon. We maken een wandeling door de stad, langs de oergezellige, drukke markt en lopen naar Dirk. Als we binnen zijn pak ik een mandje. Ik loop direct naar de broodafdeling. Ja! Ze zijn er! Ik pak de tang en haal hem voorzichtig uit zijn holletje en deponeer hem in een plastic zak waarvan ik zorgzaam het koordje dichttrek en loop bijna triomfantelijk naar de kassa.

Eén rozijnenbroodje.

Lees meer...

Dankbaar

Datum: 8 januari 2017 Categorie: Inspiratie Reacties: 1

Het schrijven van deze blog doe ik uit dankbaarheid. Want ik ben heel dankbaar voor de recepten die ik op Kookjij.nl heb gevonden. Ik wilde in 2016 heel veel afvallen. Dat is (nog) niet helemaal gelukt, maar de recepten van Kookjij.nl hebben me wel enorm geholpen.

Hopelijk kan ik met deze woorden de mensen die al die lekkere recepten samenstellen bedanken en iets terugdoen door anderen te inspireren met mijn verhaal.

Lees meer...

Pannenkoeken

Datum: 28 december 2016 Categorie: Column Reacties: 0

We gaan naar het pannenkoekenhuis. En dan weet ik al welke pannenkoek ik wil. De jachtpannenkoek. Heerlijk! Een dubbelgeklapte pannenkoek met een heerlijk sausje binnenin, een klein stukje vlees en een halve perzik er bovenop. Je krijgt er rauwkost bij. Eenmaal binnen is het gezellig en zitten we al snel met een drankje voor onze neus en krijgen we het menu.

Lees meer...