KookJij
Lees meer Lees minder

Blog

Opzoek naar goede tips, kooktechnieken, inspiratie en colums? Elke week worden er diverse nieuwe items toegevoegd.

Categorie

Dé zomer drankjes van 2015

Dé zomer drankjes van 2015

Datum: 30 juni 2015 Categorie: Eten en Drinken, Inspiratie, Tips Reacties: 1

De zomer is weer officieel begonnen. Daarmee is de tijd aangebroken van lange zomeravonden genieten van een picknick en heerlijk samen barbecueën. Daar horen natuurlijk heerlijke drankjes bij. In deze blog lees je alles over dé zomerdrankjes van 2015.

Lees meer...

Barbecue

Datum: 10 juni 2015 Categorie: Column Reacties: 1

Het bedrijf organiseerde een barbecue. Iedereen werd uitgenodigd. Goed voor de onderlinge verhoudingen.

Vanuit onze vestiging was dat maar dertig kilometer. Ik kon meerijden met een rustige, humoristische collega. We konden gewoon niet wachten tot we naar de parkeerkelder konden om in te stappen.

Lees meer...

Gaartijd, roostertijd en oventijd voor BBQ & Grill

Datum: 19 mei 2015 Categorie: Eten en Drinken, Kooktechnieken, Tips Reacties: 3

Regelmatig wordt gevraagd hoe lang een stuk vlees op de BBQ moet blijven liggen om de gewenste gaarheid te verkrijgen.

Hoe lang moet iets in de oven? Het garen van een stuk vlees hangt af van het soort vlees. Zitten er veel pezen en zenen in, dan zal het lang en op een relatief lage temperatuur moeten garen. Is het vlees van een spierstuk dat normaliter niet veel wordt gebruikt, dan is een relatief hoge temperatuur en een kortere tijd vereist. Is het een dik stuk of een dun stuk? Zitten de botten er nog in en/of zit het vel er nog omheen?

Lees meer...

IJs

Datum: 4 mei 2015 Categorie: Column Reacties: 3

Als je een ijsje wilt, werk je er maar voor, zei mijn moeder.

IJs vond ik heerlijk maar was veel te duur toen ik nog een jochie was. Als ons gezin langs zo’n winkel kwam keken we verlekkerd, maar kregen niets. Ik had twee broers.

Lees meer...

Plagen

Datum: 11 april 2015 Categorie: Column Reacties: 3

We hebben een etentje. Allemaal bekenden. Bij binnenkomst wordt er wat afgezoend en handen gedrukt. Enthousiasme verspreid zich als een virus. Het veroorzaakt lachsalvo’s en grijnslachen en dan neem je nog maar eens een slok van je bier of wijn.

De organisator, in mooie rode trui, zit schuin tegenover me.

Lees meer...