KookJij
Lees meer Lees minder

Blog

Opzoek naar goede tips, kooktechnieken, inspiratie en colums? Elke week worden er diverse nieuwe items toegevoegd.

Categorie

Heerlijke thee

Heerlijke thee

Datum: 4 september 2015 Categorie: Eten en Drinken, Inspiratie Reacties: 0

In een eerder blog bespraken we al dat verse thee een van dé drankjes is van deze zomer. Hier worden we natuurlijk hartstikke blij van want naast dat thee ontzettend lekker is zit het ook barstensvol gezonde stoffen. Reden genoeg om er meer mee te doen dan alleen te drinken als warme drank. Gelukkig zijn er talloze manieren om thee wat meer in je voedingspatroon op te nemen, ontdek het in deze blog.

Lees meer...

Wat mag ik eten tijdens de zwangerschap?

Datum: 20 augustus 2015 Categorie: Eten en Drinken, Tips Reacties: 0

Tijdens je zwangerschap mag je gelukkig nog een heleboel dingen gewoon blijven eten. Toch zijn er een aantal producten die schadelijk kunnen zijn voor jezelf of je baby. Lees hier wat je beter kunt laten staan tijdens de zwangerschap.

Lees meer...

De heetste bbq trends van 2015

Datum: 11 augustus 2015 Categorie: Inspiratie, Tips Reacties: 0

Het heeft even geduurd maar we kunnen steeds vaker genieten van een heerlijke zomerdag. En wat is er nu leuker (en lekkerder) dan de dag afsluiten met een gezellig barbecue? Lees in deze blog de laatste nieuwtjes en trends van dit jaar.

Lees meer...

Rabarber

Datum: 4 augustus 2015 Categorie: Column Reacties: 2

Veel mensen herinneren zich de zure stengels van rabarber uit de achtertuin bij hun ouders omdat ze er van snoepten. En misschien ook van de aardbeien, peultjes, wortels en radijs. Wat een lekkernijen toen.

Nu moet je er voor naar de groenteboer.

Lees meer...

Invriezen, zo doe je dat!

Datum: 13 juli 2015 Categorie: Eten en Drinken, Tips Reacties: 0

Wanneer je meer hebt gekookt dan je op kunt is het natuurlijk zonde om de restjes van je kookkunsten weg te gooien. Je kunt er dan voor kiezen om je maaltje in te vriezen. Invriezen stopt de vermenigvuldiging van bacteriën in je eten waardoor je voedsel langer houdbaar blijft. Zo kun je, wanneer je een keer geen tijd hebt om te koken, nogmaals genieten van je eerder gemaakte maaltijd. Super handig dus. Omdat het invriezen nogal eens fout gaat hebben wij de 5 belangrijkste regels voor je op een rij gezet.

Lees meer...