KookJij
Lees meer Lees minder

Soep recepten

Soep is niet meer weg te denken uit de keuken! Als hoofdmaaltijd met een stokbrood, als voorgerecht, ook als amuse geserveerd in een glaasje is erg lekker. Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met de ingrediënten. Met vlees, vis, vegatarisch, te veel om op te noemen!

Reset filter

Geavanceerd filter

Hoofdcategorie
Filters worden geladen

Soepen recepten

    1. Ingredienten: - 2 kipfilets, in plakjes, - 100g Chinese vermicelli (engelenhaar), - 1 l kippenbouillon, - 2 koffielepels vissaus (nuoc mam), - 1 koffielepel zonnebloemolie, - 1 rood pepertje, in ringetjes, - 2 teentjes knoflook, gepel...
    2. Ingredienten: 50 gr boter, 750 gr uien, in dunne ringen gesneden, 2 tenen knoflook, fijngehakt, 45 gr bloem, 2 liter runder-of kippenbouillon, 250 ml witte wijn, 1 laurierblad, 2 takjes tijm, zout en peper, 12 sneetjes stokbrood, 100...
    3. Een heerlijk en snel recept voor mosterdsoep. Ingredienten: ruim een liter water, 2 kippenbouillonblokjes, crème fraîche, 4 eetlepels grove mosterd, bakje smeerkaas, magere spekjes, bieslook

    4. Ingredienten: 500 gram spliterwten, ongeveer 3 liter water, 1 pond krabbetjes in niet te grote stukken (=varkensvlees), 250 gram in dobbelsteentjes gesneden vers spek, 2 (of meer) grote preien, 1 grote winterpeen, 1 selderijknol, 1 bo...
    5. Dit is een smakelijke Franse uiensoep met een heerlijke bite. Ingredienten: 40 gram boter of margarine, 600 gram uien, in ringen, 1 liter vleesbouillon (van tablet), 1 laurierblad, zout, peper, 8 plakken stokbrood, 120 gram geraspte gruyere (kaas)
    6. Ingredienten: 2 tamme duiven, 2 tuinkruiden bouillonblokjes, 1 prei, 1 selderijknol, 1 wortel rijst, peper, zout
    7. Ingredienten: 1 stengel porei, 2 stengels groene selder, 1 ajuin, 1 aardappel, boter, 1 liter groenten bouillon, peper
    8. Ingredienten: - 2 aardappels, - 1 prei, - 1 ajuin, - 4 teentjes look, - 200 gr spruiten, - 2 soeplepel mosterd Dijon, - 2 liter fijne kruiden bouillon, - afwerking : tomaat concassé, - boter

    9. Een heerlijke zelfgemaakte erwtensoep. Genieten in de herfst en winter! Ingredienten: 300 gram spliterwten, 400 gram schouderkarbonades, 2 laurier blaadjes, 8 takjes bladselderij, 3 kruidenbouillontabletten, 200 gram knolselderij, 2 aardappelen, 2 uien, 200 gram prei, 300 gram winterwortel, 5 takjes peter...
    10. Bleekselderijsoep (Vegetarisch) Ingredienten: ca. 400 gram bleekselderij in stukjes van ca. 0.5 cm,, 2 teentjes knoflook uitgeperst,, 1 eetlepel appelazijn (of ricevinager),, 1 theelepel mosterd,, 1 groentenbouillonblokje,, 2 eetlepels plantaardige margarine,, 3 eet...
    11. Soep is voor alle seizoenen !! Ingredienten: groene selder, aardappelen, ui, kippenbouillon, tijm, boter, peper, zout, room
    12. Ingredienten: 2 eetlepels olie, 500 gram prei in ringen, 2 aardappels in blokjes, 1 liter kippenbouillon, 2 eetlepels zaanse mosterd, 125 mililiter créme fraïche
    13. Ingredienten: 250 gr. gedroogde witte bonen, (bij toko o.i.d.)krabbetjes, schenk of gerookt spek, of verse worst., 3 wortels, 2 preien, 3 uien, 1 bol knoflook, peper, paprikapoeder, vegeta (kan je kopen bij de Turkse of wereldwinkel...

    14. Ook kan je in de slowcooker lekkere soep maken. Kippensoep met noodles bijvoorbeeld. Ingredienten: Kipfilet, Wortels, Platte peterselie, Tomaten, Kippenboullion, Water, Bleekselderij, Knoflook, Laurier, Noodles, Prei, Tijm, Zout, Peper, Ui
    15. Ingredienten: -4 liter water, -1 varkenspoot of...hamstuk, of vlees krabbetjes, of spek (kan ook een combinatie hiervan zijn) ± 500 gr., -1 1/2 tl. zout, -1/2 tl. tijm, -peper uit de molen, -2 à 3 grote bouillonblokken, -4 stelen pre...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Makkelijke Tomatensoep
    Makkelijke Tomatensoep Categorie Ontbijt & Lunch, Warm, met Groente
    Dit is een vrij basic tomatensoep, maar wel erg smakelijk en makkelijk om te maken. Ook lekker om als lunch te serveren.. De bereidingstijd in cira 30 minuten en is voor ongeveer 3 personen.
  2. Bospaddenstoelenragout
    Bospaddenstoelenragout Categorie Warm, Warm
    Een eenvoudig recept voor bospaddenstoelenragout, vul het pasteibakje, garneer met bieslook en het dakje en je hebt snel een heerlijk hapje of voorafje op.... De bereidingstijd in cira 25 minuten en is voor ongeveer 6 personen.
  3. Snelle bospaddenstoelensoep
    Snelle bospaddenstoelensoep Categorie met Groente, Warm
    Een makkelijk en snel te bereiden soep. Naast de paddenstoelenmelange heb je nog maar een paar basis ingrediënten nodig.. De bereidingstijd in cira 20 minuten en is voor ongeveer 4 personen.
  4. Dagschotel: gevulde paprika op een bedje van rijst
    Dagschotel: gevulde paprika op een bedje van rijst Categorie Dagschotel
    Wintersgerechtje . Het afkomstig uit de Belgische keuken met een bereidingstijd van +/- 60 minuten en het is voor zo'n 3 personen.
  5. Tajine met parelcouscous voor baby’s
    Tajine met parelcouscous voor baby’s Categorie Babyhapjes
    Een tajine gerecht voor je kleintje met diverse groente, stoofvlees en parelcouscous een gezond recept met veel verschillende groente.. De bereidingstijd in cira 135 minuten en is voor ongeveer 3 personen.
  6. Courgette risotto voor baby's
    Courgette risotto voor baby's Categorie Babyhapjes
    Vrolijke risotto voor de kleintjes, dit recept is met courgette en verse kruiden. De wortel geeft een vrolijke twist aan het babyhapje.. Het afkomstig uit de Europese keuken met een bereidingstijd van +/- 30 minuten en het is voor zo'n 3 personen.
  7. Tajine: kippenbouten en zijn garnituren
    Tajine: kippenbouten en zijn garnituren Categorie Tajine
    Heerlijk gerecht voor de wintermaanden. Zeer goed en erg lekker. Het is geschikt voor 2 personen en de bereidingstijd is circa 140 minuten. Het afkomstig uit Belgie, uit de Belgische keuken.
  8. Quiche met gerookte zalm, geitenkaas en verrassingen
    Quiche met gerookte zalm, geitenkaas en verrassingen Categorie Overig
    Zeker het proberen waard!. Het afkomstig uit de Belgische keuken met een bereidingstijd van +/- 40 minuten en het is voor zo'n 3 personen.
  9. Cannelloni
    Cannelloni Categorie Pasta's
    Cannelloni gevuld met gekruid gehakt, in tomatensaus en afgedekt met bechamelsaus met kaas . De bereidingstijd in cira 60 minuten en is voor ongeveer 2 personen.
  10. Brabants roggebrood
    Brabants roggebrood Categorie Bakken
    Dit is een echt Brabants recept van roggebrood lekker met kaas of gerookte ham en bij de balkenbrij. De bereidingstijd in cira 90 minuten en is voor ongeveer 8 personen.