KookJij

Bloemkool ovenschotel met krieltjes en kipfilet

Ik had nog de helft van een grote bloemkool in de koelkast liggen en daarmee heb ik deze ovenschotel gemaakt. Dit is zo'n recept waar je naar hartenlust mee kunt variëren door ingrediënten te gebruiken die je nog hebt liggen. Je kunt bijvoorbeeld prima gehakt gebruiken in plaats van kipfilet.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bloemkool ovenschotel met krieltjes en kipfilet te bereiden

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Kook de bloemkool in ruim water in 10-12 min. beetgaar. Giet de bloemkool af en laat goed uitlekken.
  2. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui en de knoflook 1 min. Schep de kipstukjes erdoor en bak ze ongeveer 5 minuten mee.
  3. Meng de krieltjes met de crème fraiche, kerriepoeder en pezo.
  4. Schep de bloemkool met de kip in de ovenschaal. Verdeel de kerriekrieltjes erover.
  5. Strooi de geraspte kaas eroverheen.
  6. Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven in 25-30 min goudbruin en gaar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst