KookJij
Lees meer Lees minder

Voorgerechten

In de categorie voorgerechten vind je de leukste recepten om je zorgvuldig uitgekozen diner te completeren. Van soepen, salades tot heerlijke gerechtjes met vis en schaaldieren. Zowel koud als warm.

Reset filter

Geavanceerd filter

Hoofdcategorie
Filters worden geladen

Voorgerechten1 recepten

    1. Een heerlijk en snel recept voor mosterdsoep. Ingredienten: ruim een liter water, 2 kippenbouillonblokjes, crème fraîche, 4 eetlepels grove mosterd, bakje smeerkaas, magere spekjes, bieslook
    2. Ingredienten: Peper en zout, 600 gr. rundvlees, mager, 16 sneden brood, wit, 4 el. olie, 4 el. mayonaise, 2 el. kappertjes, 60 druppels worcestershiresaus, 2 stuks sjalotten, 2 stuks augurken
    3. Ingredienten: 2 eetlepels boter, 3 preien in ringen, 3 eetlepels grove mosterd ( Limburgse uiteraard ), 3 kruimige aardappelen in blokjes, 7 1/2 dl kippenbouillon, 2 dl slagroom (niet perse nodig, zonder is ook lekker), versgemalen zw...

    4. Ingredienten: 250 g partygarnalen (Vismarine), ontdooid, 2 eetl. olijfolie, 3 lente-/bosuitjes, in ringetjes, 1 rode peper, zonder zaadjes, gehakt, 2 vleestomaten, ontveld,, zonder zaadjes in stukjes, 2 eetl. ouzo of Pernod, 125 ml de...
    5. . Ingredienten: 150 g patisseriebloem, 5 eieren, 40 cl melk, boter, 1 sjalot, 300 g boschampignons, 200 g verse kaas met look en fijne kruiden, rucola, olijfolie, zeezout, zwarte peper van de molen
    6. Ingredienten: 1 kg Kipvleugeltjes, 8 eetl. Suiker, 8 eetl. Ketjap benting manis nr 1 (verkrijgbaar bij toko), 1 eetl. Tamarinde, 1 eetl. Sambal Brandal of Sambal Badjak, 1 eetl. Sambal Oelek, 1 grote Ui, 4 teentje Knoflook, Sate kruid...
    7. Ingredienten: 2 liter water., 4 kippeboullionblokjes,of 2 liter verse kippe of vleesboullion, 400 gram rode linzen, 1 wortel, 1 ui, 1 kleine aardappel, 2 eetlepels tomatenpuree, Boter, een eetlepel nane(gedroogde mint), Zwarte peper
    8. Ingredienten: 2 à 3 grote aubergines, 1 grote of 2 kleinere uien, 1 teen geperste look, scheutje citroensap (naar smaak), 1 eetl.Griekse yoghurt, een handvol bladpeterselie, peper en zout

    9. Ingredienten: voor 4 pers:, 1 blikje dolmas, (turkse winkel), 2 uien, 3 tomaten, 300 gr runder of lamsgehakt, half kopje gekookte rijst, 2 eetl. fijngehakte peterselie, zout en peper, 1 á 2 theel. milde paprikapoeder, 3 á 4 eetl.boter
    10. Ingredienten: 4 stukken mergpijp van ca. 3-4 cm dik,, 2 sjalotten, 2 sneden warme toast, zwarte peper uit de molen, grof zeezout
    11. Ingredienten: 250 gram wijtingfilets, 50 gram zalmsnippers, 2 eetlepels geknipte dille, 1 eetlepel mayonaise, 1 1/2 deciliter slagroom, 1 deciliter yoghurt, 1 theelepel kerriepoeder, 1 eiwit, citroensap, gembersiroop, wat spinazieblaa...
    12. Deze heerlijke garnalen krab cocktail is een echte aanrader als voorgerecht. De cocktail serveren in een tomaat maakt het extra origineel! Ingredienten: 3/4 dl slagroom, 1 dl mayonaise, mespunt chilipoeder, 2 eetlepels tomatenketchup, 1 eetlepel whisky, citroensap, zout, 150 g Hollandse garnalen, 150 g Krab, (versgemalen) peper, ijsbergsla (enkele blaadjes), 3 takjes pet...
    13. Ingredienten: 1 kopje linzen, 3 kopjes water, scheut olijfolie, 1 blikje tomatenpuree, 3 tenen knoflook, 2 uien (heel fijngesneden), 1 theelepel djinten, 1 theelepel gemalen chilipepertjes, 2 eetlepels gehakte verse munt, 2 bouillonbl...

    14. Ingredienten: 1 doosje champignons, 1 ui (niet te groot), 2 plakjes ham, 1 tl. marjolein (gedroogd), 1 tl. aromat, cayennepeper (naar smaak), 1 el. teri-yaki saus/marinade, boter (om in te bakken)
    15. Ingredienten: 500 g kruimige aardappels (Malta), geschild en in blokjes, 1 citroen, schoongeboend, 3 eetlepels crème fraîche, 3 eetlepels mayonaise met yoghurt (pot 350 ml), 1 eetlepel verse bieslook (zakje a 25 g), fijngesneden, 150...
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Gevulde koekoek met kruidige appelen
    Gevulde koekoek met kruidige appelen Categorie Gevogelte
    Dit gerecht is heerlijk met gebakken aardappeltjes. Ingredienten: 6 Jonagold-appelen, 4 El Calvados, 180 g verse boerenkaas, 1 Mechelse koekoek, 4 El boter, 1 El honing, 2 eetlepels olijfolie, 1 vanillestokje, mespuntje kaneel, 400 ml kippenbouillon, maiszetmeel, zout, peper
  2. Gebakken kwartels met tijm, delicaat gekruide champignonsaus en sperziebonen
    Gebakken kwartels met tijm, delicaat gekruide champignonsaus en sperziebonen Categorie Gevogelte
    . Ingredienten: 4 kwartels, 80 g boter, 8 takjes verse tijm, 12 kleine, vaste aardappelen, 300 g sperziebonen, 500 g Parijse champignons, 1 El olijfolie, 200 ml room, 1/2 tl 4 specerijen, 4 stengels bieslook, zout, zwarte peper
  3. Pannenkoek met boschampignons en eieren
    Pannenkoek met boschampignons en eieren Categorie Warm
    . Ingredienten: 150 g patisseriebloem, 5 eieren, 40 cl melk, boter, 1 sjalot, 300 g boschampignons, 200 g verse kaas met look en fijne kruiden, rucola, olijfolie, zeezout, zwarte peper van de molen
  4. Franse bonensoep
    Franse bonensoep Categorie Maaltijdsoepen
    . Ingredienten: 2 zakken Franse/Provençaalse roerbakgroente (AH), 3 pakken Tomatientje (Appelsientje), 1 pot (340 gr) Witte bonen in tomatensap, 500 gr. Kalkoenfilet, 1 blokje Kippenbouillon, 4 eetl. Olijfolie, Maggi (hot), Aromat, Pepe
  5. Courgettesaus
    Courgettesaus Categorie Overig
    . Ingredienten: 1 kleine pot Pastasaus, basilicum, 250 gr. Champignons, 1 Courgette, 500 gr. Half-om-half gehakt, gekruid, 1 blikje Tomatenblokjes, 1 Ui, 1 theel. Gehakte knoflook, 2 eetl. Basilicum
  6. Shoarma - prei schotel uit de oven
    Shoarma - prei schotel uit de oven Categorie Ovenschotels
    Een ovenschotel met shoarma en groenten. Lekkere combinatie. Ingredienten: 300 gram vlees,ik had kalfsvlees maar kan ook met kip of varkensvleesreepjes, 3 preien in niet te klein gesneden, 1 grote ui in halve ringen, 125 gram of meer champignons in plakjes of in vieren, 6 aardappelen, geraspt
  7. Brinyal uit India
    Brinyal uit India Categorie Groenten
    Het gerecht heet eigenlijk brinyal thokku en is een zurig-kruidig aubergine gerecht uit India. Het wordt vaak gegeten met pulao (pilav rijst uit India) Ingredienten: 1 flinke grote ui snipperen, 3 teentejs knoflook snipperen, 4 grote tomaten ontzaden en ontvellen en in blokjes snijden, 5 curry blaadjes grof hakken, 2 aubergines in kleine stukjes snijden, 1 x 55 cc kunyit, 3 eetlepels
  8. RIJST : Pilav rijst met noten en gedroogd fruit
    RIJST : Pilav rijst met noten en gedroogd fruit Categorie Rijst
    Oorspronkelijk is pilav (pilaf) een rijstgerecht uit het middenoosten, dat met boter en uien wordt gebakken en vervolgens gegaard met bouillon en kruiden.... Ingredienten: 200 gram basmati rijst, 450 cc kokende kippenbouillon, 6 eetlepels gepelde pistache nootjes, 6 eetlepels geschaafde amandelen, 2 sjalotjes snipperen, 2 teentjes knoflook snipperen, 2 eetlepels (geklaarde) boter, 1 eetlep
  9. Spaanse paëlla
    Spaanse paëlla Categorie Wokken
    . Ingredienten: 1 pak Spaanse Paella (Knorr), 300 gr. Garnalen, roze, 500 gr. Kalkoenfilet, 3 eetl. Vloeibare margarine, 1 Ui, 400 ml Water
  10. Groentesoep (eenvoudig)
    Groentesoep (eenvoudig) Categorie met Groente
    . Ingredienten: 1 pot Basis voor soep groente (vegetarisch) (Maggi), 2 zakken Boeren soepgroente, 75 gr. Vermicelli, 250 gr. Runderpoelet, 250 gr. Soepballetjes, 1,5 liter water, Aromat, Maggi