KookJij
Lees meer Lees minder

Voorgerechten

In de categorie voorgerechten vind je de leukste recepten om je zorgvuldig uitgekozen diner te completeren. Van soepen, salades tot heerlijke gerechtjes met vis en schaaldieren. Zowel koud als warm.

Reset filter

Geavanceerd filter

Hoofdcategorie
Filters worden geladen

Voorgerechten1 recepten

    1. Voor dit gerecht hoef je echt niet de allerduurste, mooie, rechte asperges te gebruiken aangezien ze toch in kleine stukjes worden gesneden. Ik had nog wat... Ingredienten: 400 gram asperges geschild, de schillen , de kontjes, 4 takje bladpeterselie, 1 plak iets dikkere achterham in kleine blokjes, 2 cupjes koffiemelk of scheutje koksroom, 30 gram patentbloem, 25 gram ongezouten roomboter,...
    2. Een heerlijk en snel recept voor mosterdsoep. Ingredienten: ruim een liter water, 2 kippenbouillonblokjes, crème fraîche, 4 eetlepels grove mosterd, bakje smeerkaas, magere spekjes, bieslook
    3. Gamba's piri piri Ingredienten: knoflook, rode pepers, olijfolie, peterselie, gehakt, grof zeezout, rauwe grote garnalen, schoongemaakt,

    4. Een eenvoudige salade van gemengde sla, gekruide rosbief, lente-uitjes en kerstomaatjes met een lekkere dressing. Heerlijk als voorgerecht, Ingredienten: 50 gram gemende slasoorten, 100 gram gekruide rosbief (plakjes vleeswaar), 6 kerstomaatjes, 2 lente-uitjes, 30 gram Parmezaanse kaas (stukje), 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten, 1 eetlepel witte balsamicoijn, 3 eetle...
    5. Een leuk gerechtje op de Paastafel omdat het met de Paasdagen toch allemaal om het ei draait. Het bleek ook nog eens o zo simpel te maken. Lekker voor bij... Ingredienten: 6 Portobello's, 6 eieren (liefst kleine), 100 gram gerookte zalm(reepjes), peper en zout, 2 lente uitjes (in ringetjes), Voor de garnering: - 75 Rucola of andere sla - zongedroogde tomaatjes - geroosterde pijnboom- of zo...
    6. Een heerlijke verwarmende soep die de hoognodige vitamines bevat door de vele verse groenten die erin zitten. Maak een grote pan in een keer want de volgen... Ingredienten: 6 tomaten, 6 rode puntpaprika's, 1 Spaanse peper (met of zonder pitjes afhankelijk van de gewenste pittigheid), 2 tenen knoflook, 2 uien, 2 wortels, 2 stelen prei, 1 knolselderij, 1 klein blikje tomatenpuree, 2 liter bou...
    7. Ingredienten: 500 g groene asperges, 4 dl kippenbouillon, 1 dl room, worchestershiresaus, peper en zout, 4 rivierkreeftjes of garnalen, geroosterde amandelschilfers
    8. Ingredienten: 4 struikjes witlof, 2 schijven ananas (vers of blik), 50 gram walnoten, 2 el rozijnen, 4 el yoghurt, 1 el citroensap, 1 tl suiker, 1 el mayonaise of halvanaise, 1 tl kerriepoeder, zout en peper, (eventueel 50 à 75 gram b...

    9. Een heerlijke soep, bijzonder van smaak door de olijven en afgewerkt met Mascarpone Ingredienten: groene olijven zonder pit, sjalotten, knoflook teentjes, bakje mediterrane tapenade, pakje mascarpone, evt. bouillon blokje, bascilicumblaadjes, scheutje sherry of marsala, klontje boter
    10. Dit heerlijk hapje met gerookte paling is op verschillende manieren te serveren. Ik heb het in een glaasje geserveerd op een bodempje van rucola. Ideaal al... Ingredienten: 150 gram gerookte paling, 1 appel, 1 zoete aardappel, 1 zakje rucola, 1 bakje tuinkers, 200 gram crème fraiche, 1 ½ el mierikswortel (uit een potje), peper en zout, eventueel wat geroosterde pijnboompitjes om mee te garn...
    11. Deze smaakvolle paddenstoel leent zich geweldig om te vullen. Ik heb al meerdere varianten gemaakt maar toch wilde ik weer eens iets anders proberen. En oo... Ingredienten: 4 portobello's, 3 sjalotten, 100 gram Pancetta of ander spek, 1 rode paprika (niet te groot), 100 gram geraspte Grana Padano (of een ander harde Italiaanse kaas), olijfolie, peper en zout, Voor de garnering: Rucola (of a...
    12. Ik heb een heerlijk variant gevonden op de gewone huis tuin en keuken eiersalade. Door toevoeging van gerookte kipfilet krijgt de salade veel meer smaak. D... Ingredienten: 3 eieren, 100 gram gerookte kipfilet, 3 el yoghonaise of mayo, 2 el yoghurt, ¼ bosje bieslook, peper en zout, ½ tl paprikapoeder, ½ tl kerriepoeder, eventueel wat rucola of andere sla wanneer je het in glaasjes op wilt d...
    13. Ingredienten: 250 g partygarnalen (Vismarine), ontdooid, 2 eetl. olijfolie, 3 lente-/bosuitjes, in ringetjes, 1 rode peper, zonder zaadjes, gehakt, 2 vleestomaten, ontveld,, zonder zaadjes in stukjes, 2 eetl. ouzo of Pernod, 125 ml de...

    14. Ingredienten: 150 gr. asperges, 2 gelatineblaadjes, 1 1/2 dl.groentenbouillon, 50 gr. boter, scheutje citroensap, 100 gr. slagroom, 4 sneetjes gerookte zalm, 4 tl. lompviseitjes, dille
    15. Ingredienten: Peper en zout, 600 gr. rundvlees, mager, 16 sneden brood, wit, 4 el. olie, 4 el. mayonaise, 2 el. kappertjes, 60 druppels worcestershiresaus, 2 stuks sjalotten, 2 stuks augurken
Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Gezonde Gemengde Groente uit de wok met een "geheim "ingrediënt
    Gezonde Gemengde Groente uit de wok met een "geheim "ingrediënt Categorie Groenten
    Enkele weken geleden aten we in restaurant De Ark in Maarheeze een voortreffelijk diner. Dit restaurant wordt gerund door 2 mannen. De een bedient de bar en.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  2. Atjar bijna net zo lekker als die van de Chinees .
    Atjar bijna net zo lekker als die van de Chinees . Categorie Salades
    Deze atjar maak ik geregeld. Lekker bij alle Aziatische gerechten, zeker bij pittige Aziatische gerechten.Het is niet veel werk, maar als ik het maak, maak i.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 5 personen.
  3. Verrassende Zoet-Pittige Javaanse Kip gestoofd in heerlijke saus.
    Verrassende Zoet-Pittige Javaanse Kip gestoofd in heerlijke saus. Categorie Gevogelte
    Het lijkt een hele waslijst aan benodigde ingrediënten, maar de meeste van de benodigde kruiden en smaakmakers zijn zeker in ieders keukenkastje te vinde.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  4. Quiche met witte asperges en gerookte zalm
    Quiche met witte asperges en gerookte zalm Categorie Overig, Taarten
    Meestal maak ik een apergetaart altijd met gekookte ham maar door omstandigheden moest ik het deze keer doen met wat ik nog in de koelkast had liggen. Gero.... De bereidingstijd is circa 60 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  5. Grieks pannetje met varkenshaas en romige feta saus
    Grieks pannetje met varkenshaas en romige feta saus Categorie Vlees, Stoofschotels
    Stukjes varkenshaas in een lekker pruttelpotje en toch super mals. Als je alles voorgesneden hebt dan hoeft alles maar kort in de wok en daarom blijft de v.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  6. Griekse boerensalade met ijsbergsla
    Griekse boerensalade met ijsbergsla Categorie Salades, Salades
    Als je bij de Griek gaat eten krijg je meestal een bordje met boerensalade erbij (Salata Choriatiki). En omdat ik die zo lekker vind wilde ik die thuis ook.... De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  7. Koninklijke Oranje soep
    Koninklijke Oranje soep Categorie met Groente, Koningsdag
    Met (bijna) allemaal oranje kleurige ingrediënten die bovendien ook nog eens qua smaak prima bij elkaar passen maakte ik deze heerlijke romige soep me.... De bereidingstijd is circa 45 minuten en het is voor ongeveer 10 personen.
  8. Hummus lekker en makkelijk om zelf te maken
    Hummus lekker en makkelijk om zelf te maken Categorie Overig, Koud
    Dit recept maakte mijn dochter een keer tijdens een avondje met haar vriendinnen. Toen ze het thuis ook een keer maakte heb ik het meteen opgeschreven en g.... De bereidingstijd is circa 10 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  9. Zoetzure komkommersalade met een Aziatisch Tintje.
    Zoetzure komkommersalade met een Aziatisch Tintje. Categorie Salades
    Een komkommersalade maak ik altijd op het gevoel. Zo ook met deze salade en om het hier neer te zetten was wel even denken hoeveel ik van een en ander heb t.... De bereidingstijd is circa 10 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  10. Ikan Ritja
    Ikan Ritja Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Ikan ritja staat voor vis in tomatensaus. Heel erg smaakvol, zo klaar en toepasbaar op diverse soorten witvis en zelfs met verse makreel. Ik serveer dit ge.... De bereidingstijd is circa 20 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.