Recept
« Terug naar recepten
Kipstoofpot met linzen
PT60M
Kipstoofpot met linzen
Ik ben dol op linzen maar vaak zijn recepten die je met linzen ziet zijn
vegetarisch of zelfs vegan. Nou vind ik het persoonlijk niet zo erg om een
keertje vegetarisch te eten, maar mijn man is een echte vleeseter. Dit
recept is dan ook een uitkomst voor de vleesetende linzenliefhebber.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Libelle-lekker/aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kipstoofpot met linzen te bereiden
- Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes.
- Bak de kip aan in wat olie. Voeg de ui en de knoflook toe, strooi er de garam masala over en roerbak verder. Voeg de zoete aardappel en de uitgelekte linzen toe.
- Giet de kokosmelk erbij, roer even om en zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Werk af met de gehakte koriander.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Dit stoofpotje van kip met linzen is zo klaar, gezond en lekker. Serveer het met (volkoren)rijst of noedels.